Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 15.6.2010 22:03:57
|
|
|
|
Leki 77
|
IZVORNA PORUKA: Tashke Sad me zove poznanik, imaju ćerku, mala će u oktobru 2 godine. Primila je 4 doze Pentaxima, i zovu je da dođe da popije Polio. Kakve su to gluposti sada kada se Polio nalazi u Pentaximu? (o tome je pisala i fibi koji post iznad) To je teorija nekih pedijatara da je Polio iz Pentaxima neefikasan pa forsiraju da se pri revakcinaciji popije Polio. Mi to necemo raditi.
|
|
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 20.7.2010 8:41:00
|
|
|
|
New Mom
|
Primili smo danas (dva meseca i 5 dana) prvu dozu Pentaxim vakcine u butinicu. Sledeća doza je za 6 nedelja (sa 3 meseca i 15 dana).
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:31:29
|
|
|
|
Lu
|
Ja u ovom kalendaru na RR ne vidim nikakvu vakcinu sa 4 god. i 5 mjeseci, a moj R. će toliko otprilike imati sada u 4. mjesecu i dobiće poziv za vakcinu jer su i njegovi vršnajci dobili. Možda je u Bih nešto drugačije nego u Srbiji, Vule jel ti znaš kakva je to vakcina ili bilo ko
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:32:38
|
|
|
|
Ana RR
|
Jel se seća neko koju smo vakcinu dobijali u osnovnoj školi????
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:34:40
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Ja u ovom kalendaru na RR ne vidim nikakvu vakcinu sa 4 god. i 5 mjeseci, a moj R. će toliko otprilike imati sada u 4. mjesecu i dobiće poziv za vakcinu jer su i njegovi vršnajci dobili. Možda je u Bih nešto drugačije nego u Srbiji, Vule jel ti znaš kakva je to vakcina ili bilo ko DI TE PER POLYO do 5 godine života (Meri primila sa 4 godine i 10 mjeseci )
< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 25.1.2011 11:35:40 >
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:37:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Ana, je l' nije tetanus? Ja mislim da sam ga primala sa nekih 17-18 godina (valjda je bio tetanus), a to je, čini mi se, revakcinacija posle 10 godina, znači da je prethodna trebala da bude sa 7-8 godina?
|
|
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:38:40
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Mi smo zavrisili sa vakcinama.Sledeca kad krene u skolu tako nam je rekao pedijatar. Zadnju smo primili sa 17 meseci.
|
|
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:40:14
|
|
|
|
Ana RR
|
Mislim da sam imala bar 12,13 godina kad je to bilo. Koliko se sećam, dobijala se vakcina u ruku + nešto što je trebalo da se popije. E sad, ja mislim da nešto od toga nisam primila a ne znam ni šta je to bilo.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:40:45
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. IZVORNA PORUKA: Lu RR Ja u ovom kalendaru na RR ne vidim nikakvu vakcinu sa 4 god. i 5 mjeseci, a moj R. će toliko otprilike imati sada u 4. mjesecu i dobiće poziv za vakcinu jer su i njegovi vršnajci dobili. Možda je u Bih nešto drugačije nego u Srbiji, Vule jel ti znaš kakva je to vakcina ili bilo ko DI TE PER POLYO do 5 godine života (Meri primila sa 4 godine i 10 mjeseci ) Pa to su primali i sa 1, 5 god Sad opet... dobro ako se mora
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:41:05
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
LU evo kalendar obavezne vakcinacije sa portala JU DZ sarajevo - KLIK
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:45:07
|
|
|
|
*Alexx*
|
Ja nemam predstavu šta sam primila od tih vakcina, a šta ne. Kartončić je izgubljen.
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:46:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Ana, sećam se da sam sigurno primila u rame i da je to izledalo kao šljiva, natečeno i plavo, i nešto sam popila, i rekli su nam da valjda nekoliko dana ne smemo alkohol da pijemo (možda je to bio fol )...valjda sam sve primila,nemam pojma
|
|
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:46:38
|
|
|
|
usamljena
|
Vucko sta je ovo sa 18 godina? Ja sam sigurna da sa 18 nisam nista primala, mislim da od osnovne skole nisam primila ni jednu vakcinu. Jel pise bilo gde koje vakcine su primale starije generacije, tipa mene ili jos nekoga iz '70 i neke?
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:46:46
|
|
|
|
Ana RR
|
Isto i kod mene, Alexx.
|
|
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:46:56
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
razlika je što u Srbiji sa 7 godina daju DI TE POLYO i MMR a u BIH sa navršenih 5 DI TE PER POLYO a sa navršenih 6 MPR pa ebote sad će Meri tu primiti ...uh
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:47:25
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. LU evo kalendar obavezne vakcinacije sa portala JU DZ sarajevo - KLIK Super hvala Primiće znači u rukicu i popiti. Nije to primio sa 1,5 god...nemam pojma, u mom kartončiću je tako naškrabano da ništa ne mogu pročitati, uvijek mislim da oni to namjerno tako ispišu i nalaze i recepte da mi pacijenti ne možemo pročitati
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:47:54
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
IZVORNA PORUKA: usamljena Vucko sta je ovo sa 18 godina? ANA TE - tetanus ...ja sam sve to primila
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:48:02
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Nedja Ana, sećam se da sam sigurno primila u rame i da je to izledalo kao šljiva, natečeno i plavo, i nešto sam popila, i rekli su nam da valjda nekoliko dana ne smemo alkohol da pijemo (možda je to bio fol )...valjda sam sve primila,nemam pojma E jeste, to je to. Koja je to vakcina bila, nemam pojma. Uopšte nisam sigurna da li sam je primila.
|
|
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:48:32
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: usamljena Vucko sta je ovo sa 18 godina? Ja sam sigurna da sa 18 nisam nista primala, mislim da od osnovne skole nisam primila ni jednu vakcinu. Jel pise bilo gde koje vakcine su primale starije generacije, tipa mene ili jos nekoga iz '70 i neke? Ja sam 18 imala 93. godine i nema šanse da sam išta primila
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:49:32
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
jesi sigurno al vidi sad ovo na ovom rr nema ANATE????? svašta
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:50:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Tetanus je bio sigurno, u ruku, to se sećam. E sad, to što se pije, stvarno nemam pojma, al znam da je to sve bila redovna vakcinacija jer smo svi dobijali, bez izuzetaka. Možda to isto što deca piju, neka revakcinacija
|
|
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:50:27
|
|
|
|
zoća
|
ranije se sa 4 godine primala vakcina MONOPERTUSIS PROTIV VELIKOG KAŠLJA sada je ona izbačena zato što su je već deca primila u kombinociji sa drugim vakcinama i bila je višak u 12-15 meseca ide vakcina pa pred školu
|
|
|
|
[Obrisana poruka] 25.1.2011 11:50:56
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:51:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Gagi, to u Srbiji ide sa 7, a kod vas sa 4-5
|
|
|
|
RE: Kalendar vakcinacije 25.1.2011 11:52:38
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
evo kalendara imunizacije u BIH ili možda samo FBIH DOB VAKCINA NAČIN DAVANJA Po rođenju (12-24 h) BCG i Hepatitis B Interdermalno Intramuskularno Sa navršenim 1 mjesecom Hepatitis B Intramuskularno Sa navršena 2 mjeseca Di-Te-Per, Polio (Infanrix) HiB Intramuskularno Intramuskularno U 4 mjesecu Di-Te-Per, Polio (Infanrix) HiB Intramuskularno Intramuskularno Sa navršenih 6 mjeseci Di-Te-Per, Polio (Infanrix) Hepatitis B Intramuskularno Intramuskularno U 13 mjesecu MRP Intramuskularno U 18 mjesecu Polio i HiB Oralno Intramuskularno U 5 godini života Di-Te-Per, Polio Intramuskularno Oralno U 6 godini života MRP Intramuskularno U 14 godini života Di-Te, Polio (OPV) Intramuskularno Oralno U 18 godini života Ana-Te Intramuskularno
< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 25.1.2011 11:54:15 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?