Verus -> RE: Ekološka akcija (29.3.2009 22:50:48)
|
Ja sam licno jako svesna otiska koji ostavljamo na planetu. Iako vam izgledalo da ono sto vi cinite je jako malo, i nedovoljno da pomogne, setite se da kad se to 'malo" pomnozi sa milion, bilion, moze da ostavi veliki otisak. Neka vam NIKAD ne gore svetla u sobama gde nikoga nema, pa zasto bi? Sta god mozete korisitite vise puta (re-use), nemojte bacati ako je jos upotrebljivo....sve u svemu ne treba biti rasipljiv u zivotu, ima njih toliko mnogo koji su puno manje srecniji od nas, bez obzira koliko neki malo imali, uvek je vise od mnogih na ovoj planeti. Nekada sam previse ukljucena u sve to i cesto zaplacem kada citam ili vidim emisije o tome koliko se ljudi na ovoj planeti pati, i koliko ima dece koje nemaju ni sta jesti, a neki roditelji ne mogu odluciti da li ce ove ili one patike detetu, sve je to strasno.... Poenta iskljucivanja svetala jeste to da svaka sijalica jako greje, sto opet puta bilion, trilion doprinosi zagrevanju planete i "zelenom efetku" gasova, ako se to tako zove na nasem...Eh sad, velike firme i kompanije moraju prve da doprinesu smanjenju zagadjenja, jer bez toga, trud gradjana nece mnogo pomoci....
|
|
|
|