Lu -> RE: Da li su zene danasnjice slabije ili .... (29.8.2011 10:52:21)
|
IZVORNA PORUKA: ksena IZVORNA PORUKA: Lu RR A da li bi se ijedna od njih usudila roditi 8 djece na njivi, svezati im pupak konopcom iz suknje i nastaviti kopati[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] mislim da to nije bilo bas tako. nekada se strogo vodilo racuna o onih 40 dana posle porodjaja. Ja znam da vama zvuči nevjerojatno, ali moja je baka baš tako rodila 9 djece, ustvari porodila se 13 puta ali četvero je umrlo. Možda nisu sve žene tako rađale tih godina pa se vi zato ne slažete ja sam malo subjektivna jer sam navela slučaj svoje bake i nikako se ne mogu načuditi da je imala toliko snagu, mislim na fizičku a da pritom nikad se nije ni požalila da joj je teško. To je bilo prije 80-tak godina, i djeca naravno nisu vakcinisana, s obzirom na to, dosta ih je i preživjelo. Budimo iskreni pa recimo da to današnje žene ne bi izdržale ni fizički ni psihički, ne zato što ne bi htjele, nego zbog svih faktora u životu koji su navedeni, zagađenost, bolesti, nezdrav život, poroci, stres, depresija...i na kraju JA TO NE MORAM! I ja bi sve uradila za svoje dijete, ponovo bi prošla onaj grozni porođaj da nekim slučajem moram to uraditi za njega, na kraju krajeva svi bi mi umrli za svoje dijete ali ne radi se o tome, radi se o tome da ne moramo više kroz to da prolazimo ako ne želimo, volja mi zatrudniti, volja mi se poroditi uz epidural, na carski, ležati 10 dana ili 50, koga briga! Mislim da smo mi žene danas psihički opterećenije i same smo krive za to! Fizički, ni blizu kao prije!
|
|
|
|