RE: Hlamidija (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Nanet -> RE: Hlamidija (13.10.2010 20:12:02)

Ja sam radila kontrolni bris tri nedelje nakon terapije. Po mom dr-u (pošto je nalaz bio ok), ponovni bris radim za dva meseca. Znači, ja ću bris poonavljati dva puta, sa tim da ispada da preskačem taj jedan nakon mesec dana, što po meni i ima smisla 

nolinica -> RE: Hlamidija (14.10.2010 12:45:39)

Da li ste imali nezaštićene odnose nakon terapije ili čekali mesec ili tri? 

Nensi* -> RE: Hlamidija (14.10.2010 14:21:49)

Nema odnosa dok se ne izlecite,jer cete tako iznova prenositi jedno drugom,i onda terapija nema svrhe...Strpite se dok se ne izlecite,zdravlje je najbitnije,a najgore od svega je sto hlamidija ako se ne leci moze da dovede do steriliteta...

nolinica -> RE: Hlamidija (14.10.2010 15:00:49)

Naravno, sad nemamo odnosa, ali čim prvu pozitivnu analizu dobijemo, možemo??
Hvala ti na odgovorima.

Nensi* -> RE: Hlamidija (14.10.2010 18:59:55)

Mislis negativnu [sm=smiley1.gif]

nolinica -> RE: Hlamidija (14.10.2010 19:41:15)

IZVORNA PORUKA: nensi27

Mislis negativnu [sm=smiley1.gif]

Naravno!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/love.gif[/image]

usamljena -> RE: Hlamidija (23.10.2010 11:44:44)

Da se i ja javim na ovu temu. Zbog  pogorsanja mog zdravstvenog stanja istrazujem sve moguce "bajke" koje se vezuju za urinarni deo(valjda sam dobro napisala). Citajuci masu postova sa pocetka nisam dobila odgovor koji me zanima, da li je iko imao ikakve simptome , pri tome ne mislim na spontane pobacaje do kojih je dolazilo. Mislim raditi sve moguce testove pa da se malo informisem. Neko je napisao da je testiranje na hlamidiju moguce raditi preko urina? Pretpostavljam u privatnim ordinacijama? Meni moja dr nikada to nije predlozila, mada je i ona privatnik

dunja RR -> RE: Hlamidija (23.10.2010 11:51:04)

IZVORNA PORUKA: usamljena

Da se i ja javim na ovu temu. Zbog  pogorsanja mog zdravstvenog stanja istrazujem sve moguce "bajke" koje se vezuju za urinarni deo(valjda sam dobro napisala). Citajuci masu postova sa pocetka nisam dobila odgovor koji me zanima, da li je iko imao ikakve simptome , pri tome ne mislim na spontane pobacaje do kojih je dolazilo. Mislim raditi sve moguce testove pa da se malo informisem. Neko je napisao da je testiranje na hlamidiju moguce raditi preko urina? Pretpostavljam u privatnim ordinacijama? Meni moja dr nikada to nije predlozila, mada je i ona privatnik

ne može se uraditi testiranje na hlamidiju preko urina

dunja RR -> RE: Hlamidija (23.10.2010 11:52:11)

kada se krenu radaiti analize uvek je najbolje poći od hlamidije

dunja RR -> RE: Hlamidija (23.10.2010 11:56:53)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

ne može se uraditi testiranje na hlamidiju preko urina

da se malo ispravim, najpouzdanija metoda je iz brisa, i ta se preporučuje ako nisi trudna, može na vma i iz urina,3 500 je bila ranije i pogodna je baš za trudnice i muškarce.

usamljena -> RE: Hlamidija (23.10.2010 11:57:04)

IZVORNA PORUKA: ksenija81

Citala sam da ne mora da se vidi u brisu, ali PCR metoda iz mokrace je najoset_ljiviji test za hlamidiju, pa se pitam da li je neko radio. Videcu jos verovatno se bzv tripujem posto je mm imao a ja ne...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ovo sam procitala, znaci to nije moguce? A dosadilo mi je da stalno nesto dole cackaju!
Edit: [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] nekako smo u isto vreme. Ma moram odratiti te testove, da znam sta je pa cu redom sve sto treba. Hvala za odgovor

dunja RR -> RE: Hlamidija (23.10.2010 11:58:50)

IZVORNA PORUKA: ksenija81

Citala sam da ne mora da se vidi u brisu, ali PCR metoda iz mokrace je najosetljiviji test za hlamidiju, pa se pitam da li je neko radio. Videcu jos verovatno se bzv tripujem posto je mm imao a ja ne...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ovo sam procitala, znaci to nije moguce? A dosadilo mi je da stalno nesto dole cackaju!

evo ispravih se gore može, ali ako nisi trudna pouzdanije je da uradiš iz brisa, bićeš mirnija i sa hlamidijom ne treba rizikovati, što se duže ima sve veće posledice mogu nastati....

usamljena -> RE: Hlamidija (23.10.2010 12:00:44)

Cekam sada rezultate urinokulture, pa cu do dr i onda cu da pitam za te ostale testove. Da vidim na cemu sam, malo malo neka "bajka" u urinu i sl.Nisam trudna, pa cu raditi to sto je pouzdanije

dunja RR -> RE: Hlamidija (23.10.2010 12:02:35)

Cekam sada rezultate urinokulture, pa cu do dr i onda cu da pitam za te ostale testove. Da vidim na cemu sam, malo malo neka "bajka" u urinu i sl.Nisam trudna, pa cu raditi to sto je pouzdanije

srećno draga, verujem da je nemaš ali bolje proveriti[sm=smiley31.gif]

usamljena -> RE: Hlamidija (23.10.2010 12:08:06)

Nadam se i ja da je sve ok. A htela sam vidis pitati da li postoji neka veza izmedju konstantnih upala mokracnih kanala, uopsteno urinarnih infekcija,  i hlamidije? Mozda je glupo pitanje ali eto

dunja RR -> RE: Hlamidija (23.10.2010 12:11:44)

ono što sam čitala - hlamidija nema simptome, ona pritajeno uništava jajovode i pravi ranice na materici (grliću materice)....

za te urinarne infekcije odgovorne su više ešerihija (izaziva često mokrenje i sekret) ili kandida - svrab....

usamljena -> RE: Hlamidija (23.10.2010 12:18:15)

Dr sumnja na eserihiju, pa videcemo, ali eto zbog ranice koju imam na grlicu sumnjam, ja, na nesto drugo. A posto sam sebe najbolje poznajes ... zato zelim detaljno to ispitati
Cini mi se da sam procitala da se i kod hlamidije nekad javlja sekret, jaci (sta god to znaci). A citam i ovo i eserihiju pa se nadam da mi se nije pomesalo sve [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

nolinica -> RE: Hlamidija (23.10.2010 17:49:47)

Usamljena, najpouzdanija metoda za test na hlamidiju je PCR metoda. Ja sam je radila pre 15-tak dana iz urina, i na osnovu nje sam saznala da imam hlamidiju. Pre toga sam radila klasičan bris i nisu mi otkrili, pa sam uradila pomoću ove metode, i eto ti čudo.  Dragi mi ima hlamidiju, pa mi je i bilo čudno da ja nemam.

nolinica -> RE: Hlamidija (5.11.2010 17:50:18)

Usamljena, da li si bila kod dr, i kakvi su rezultati?

skorpija76 -> RE: Hlamidija (20.12.2010 17:20:35)

da li ste probale Chlamycin-jedini biljni preparat protiv hlamidije?

Shishica -> RE: Hlamidija (20.12.2010 17:50:38)

A jel' se moze zatrudneti sa hlamidijom?

dunja RR -> RE: Hlamidija (20.12.2010 18:28:09)

IZVORNA PORUKA: Shishica

A jel' se moze zatrudneti sa hlamidijom?

može:

Postoje dokazi da hlamidija u trudnoći može da vodi do preuranjenog porođaja. Bebe koje se rađaju od majki inficiranih hlamidijom, mogu da dobiju infekciju očiju i disajnih puteva. Hlamidija je vodeći uzročnik konjuktivitisa i upale pluća kod novorođenčeta.

IZVOR

Shishica -> RE: Hlamidija (20.12.2010 19:10:18)

Fala [sm=smiley1.gif]

Nensi* -> RE: Hlamidija (21.12.2010 0:16:39)

A moze doci i do spontanog...

dacca -> RE: Hlamidija (25.12.2010 22:31:37)

Cao zenice Meni gotovi nalazi...
Hepatitisi NEGATIVNO
Hivovi NEGATIVNO
Vdrl negativno
CHLAMIDIJA IgG 10 (do 10)
Chlamidija IgA 1.2 (do 3)
Zna li neko sta znaci ovo? mislim na hlamidiju...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>