Cunce
|
da, to za tih 40 dana ima fora i sa medicinske tacke gledista, fora i zbog bebe i zbog mame.. najvise valjda da se mama oporavi moja svekrva kaze da tih dana nece da me vidi u kuhinji, ali ne zbog obicaja vec zato sto ce mi trebati vremena da se oporavim i to, kad budem mogla u setnju, to nece niko da mi brani, poenta je samo da se ne umaram i da ne stvaram sebi probleme posto je ona odmah nakon porodjaja morala da radi i teske poslove jer nije imao ko pa se zena namucila i zaradila prosirene vene i sta jos i kaze da nece da dozvoli da se meni nesto tako desi brine zena kao da sam joj cerka a sto se bebice tice, pa sad, ako ja ns\isam u stanju da je setkam, dragi je stavi u kolica i bar malo u dvoriste, necu da drzim bebu u kuci non stop, treba da se privikava na sve.. samo sto cu morati sa kevom da vidim to, posto je lekar, pa kad najranije smemo da izvedemo bebu.. mada, ako je iz porodilista izvodimo nakon dva dana, mozemo i da je setkamo odmah, ionako ce biti lepo vreme sve u svemu, to "valja se, ne valja se" gledam kod drugih, kod svojih necu da primenjujem, osim ako nema neko razumno objasnjenje posto se desi da neke stvari koje se svrstavaju u sujeverje zapravo su podrzane od medicine, nego ljudi ne znaju da objasne, pa koriste taj izraz a ono da se govori detetu ruzno, da se ne urekne ma bolje da ne cujem to pu pu, ruzan si, ko se usudi da mi tako pridje sinu, dobice po njusci svim mamama savetujem da rade ono sto misle da treba, znaci ono sto im zvuci razumno, a ne ono sto ce bakica iz komsiluka reci uz "valja se" idi rodi si dete, pa mu trljaj luk, mom ne moze
|