Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 9.11.2017 15:05:35
|
|
|
|
Srecko47E
|
I ja isto. Nekoliko puta sam dobila nervni slom jer spremim sve i svasta,potrosimo brdo para jer opet npr dolazi mi dever i onda donese bebi 20e. A nas trpeza izadje preko 100e jer da ne spremis pricali bi. Ima tako jos slucajeva. Nije mi zaoli i jeste. Jer to su ljudi koji su imali obavezu da vrate,bilo je lepo kad su dobijali i kada sam ja recimo nosila. Ovako,bolje da sam detetu ubacila po tih 50 -100e u kovertu nego sto sam ruckove spremala. Imao bi nesto veliko da kupi :)
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 27.4.2018 23:31:47
|
|
|
|
MimaKos
|
Mi nismo nikog primali u stan prvih 40 dana, samo roditelje, a kasnije kad su krenuli da se javljaju onda smo spajali po dva tri para, isto ti dodje dal spremas za 4 ili 8 ljudi, barem meni
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 27.4.2018 23:33:11
|
|
|
|
MimaKos
|
IZVORNA PORUKA: eca89 IZVORNA PORUKA: emicaa Kod nas je običaj da onaj ko ide da vidi bebu nosi ručak-babine.Pečeno pile,pita sa sirom,uštipci,torta i hljeb i naravno uz to pokloni za bebu.Od hrane prvo mama treba sve probati i onda se ostali posluže. Isto je i kod nas, samo sto je kod mene sve duplo bilo, donele i majka i svekrva sve! :) Emice, moj co'ek si, ovako je i kod mene!
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 9.6.2018 14:35:50
|
|
|
|
mama Jo
|
Da li imate obicaj da dajete novac kad vidite bebu prvi put? Kad idete na babine?
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 9.6.2018 14:51:34
|
|
|
|
milicicak
|
Mi svima nosimo kovertu sa novcem i tortu od pelena :) ponekad kupim i neku igrackicu, garderobu ili kozmetiku da dodam na tortu. Kumovima i najblizoj familiji sam pravila i tortu i pogacu uz to. A kad idemo, zavisi. Neke bebe smo sad bas kasno videli, tipa sa 6 meseci ali obicno idemo posle 2-3 meseca ili kad roditelji kazu da im je zgodno.
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 9.6.2018 14:54:38
|
|
|
|
mama Jo
|
Mili to su bas lepe ideje stvarno 😊 Mene je sramota sto cemo jednu malenu rodjaku tek sad da idemo da vidimo, a 22.ce da napuni god.dana, ja se najavljujem za babine a njena mama me zove na prvi rodjus Inace, isto idemo posle 2-3 meseca... Ali se potrefilo tako sad jer oni inace zive u Francuskoj, ovde su 2 puta gpdisnje, otisli su kad je mala imala 2 meseca, nismo do tada stigli, bili su zimus bas kad sam se ja porodila, i evo sad simu dosli pa tek sad idemo.
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 9.6.2018 15:21:45
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Pa ti onda mozes u temu sta pokloniti za prvi rodjendan Novac i neku garderobu ili igracku za taj uzrast. Sto se tice novca, zavisi od vase finansijske mogućnosti, naravno. Desavalo se da odnesem samo poklon, bez novca... Zavisi i koliko ste bliski...
< Poruku je uredio IvanaSK RR -- 9.6.2018 15:23:10 >
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 9.6.2018 15:36:39
|
|
|
|
Maraj
|
Mi uvek poklon i pare
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 9.6.2018 17:04:38
|
|
|
|
mama Jo
|
Pa jeste, zavisi i od toga koliko smo bliski.. ali isto i mi novac i poklon uglavnom 😊
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 9.6.2018 19:44:01
|
|
|
|
MimaKos
|
Ja poklone prestala da kupujem, narocito za drugo dete u kuci, neku igracku ako smo bliski ali koverta je meni mnogo bolja, neka kupi ko sta hoce i sta mu treba..
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 9.6.2018 20:24:16
|
|
|
|
mama Jo
|
To si u pravu kad je drugo dete u pitanju... jos posebni kad su istog pola, pa ima dosta toga od starijeg... onda je bolje koverta 😁
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 9.6.2018 21:13:11
|
|
|
|
jess021
|
Milicicak, i ja bliznjima nosim tortu uvek. Naravno, pored ostalog.
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 9.6.2018 21:17:00
|
|
|
|
mama Jo
|
To je bas lepo... nama su za J dvoje rodjaka doneli tortu i to je bas lepo i prijatno iznenadjenje 😊
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 9.6.2018 21:41:39
|
|
|
|
Duškić
|
Da , uhlavnom poklon i koverta..
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 10.6.2018 9:48:17
|
|
|
|
mama Jo
|
Nista onda, vi svi koji nosite koverte i torte.... mi smo slobodni radnim danima posle 17h i vikend po ceo dan, pa izvol'te
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 10.6.2018 12:33:10
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Cuj ti nju
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 10.6.2018 12:35:02
|
|
|
|
mama Jo
|
gde su mladi tu je i sala, zar ne?
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 10.6.2018 22:53:55
|
|
|
|
MimaKos
|
Meni moze i samo torta, bez koverte, toliko mi se opet slatko jede da cu da posizim :)) a stvarno mi prakticnije jer su mu i celicinu bas izpromasivali pa mi zao kolike stvari je obukao samo par puta..
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 10.6.2018 23:14:14
|
|
|
|
mama Jo
|
Uvek svi kupe vece kao, ali se promasi godisnje doba automatski
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 10.6.2018 23:18:39
|
|
|
|
MimaKos
|
IZVORNA PORUKA: mama Jo Uvek svi kupe vece kao, ali se promasi godisnje doba automatski Bas tako, sve sto mu je sad taman je zimsko, rodjen januara i tad mu kupovali :))
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 10.6.2018 23:20:24
|
|
|
|
mama Jo
|
isto nam.se desavalo, imam garderobe sa etiketom...
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 10.6.2018 23:22:42
|
|
|
|
MimaKos
|
Ma zato koverta i neka kupe sta im treba..
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 5.11.2018 1:23:16
|
|
|
|
Dora89
|
O, da! Ili da pitaju.Ja obožavam onu pogaču sa crnim lukom, što se nosi na babine. Tako prija ženi iscrpljenoj od porođaja, a istovremeno je podseća da je uradila veliku stvar u životu! Mogu i sama da je napravim, ali to nije taj osećaj.
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 3.3.2019 17:58:37
|
|
|
|
Sanidej
|
Uglavnom novac, bliskim ljudima i poklone za koje znamo da ce im koristiti. Licno volim da uvek odnesem i nesto sto je namenjeno samo novopecenoj mami.
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 6.3.2019 20:29:34
|
|
|
|
mirana1
|
Svuda su ti obicaji razliciti. Kod nas nista posebno novac i pokloni.
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.