pepino
|
Zenice moje znam da se brzo oporavlja sto se tice bolova i vracanja snage,da tako kazem!Ja sam pitala zbog rane,kod nas se nakon 7 dana vade konci,i mislim,ali nisam sigurna,da doktori ne preporucuju bar 2-3 mjeseca trudnocu,to vjerovatno i zavisi ko sta radi u toku laparoskopije!Meni mjesec,dva,tri nista ne znace i ne plasim se ni operacije,samo mi je tesko ako budem imala endometriozu jer vidim da pisete da se i poslije toga moraju uzimati lijekovi,da vi sve imate i dalje poteskoce da zatrudnite,da se to vraca,....Ne znam,nekako mi to sve izgleda sad zeznuto i komplikovano....Ja sam i ovako imala poteskoce da zatrudnim,prvi put mi je trebalo nesto vise od 2 godine,a drugi put malo manje od godinu,ako ovo budem imala bas panicim kako cu tek onda da se mucim da ostanem trudna!!??? Dr.Boba tjesi me to sto si mi rekla za rast ciste,ja se plasim najvise zbog mojih tih cudnih bolova,koje imam vise od pola godine,nikako mi nije jasno od cega su,doktora sam pitala u prosloj trudnoci zasto me boli stomak,plasila sam se,on me nije cak ni upitao gdje me boli,koliko,ma nista,samo je rekao ne moze kao mene da boli stomak,vec samo jajnici!Kao da sam ja luda pa ne znam gdje su jajnici,a gdje stomak!!! Jos sad kad sam procitala da se taj marker radi zbog sumnje na endometriozu u debelom crijevu sva sam se uznemirila,jer sam imala manjih problema u vezi toga i utripovala sam bila neko vrijeme da imam timor debelog crijeva,nisam to nikada detaljno ispitala,kako mi navodite te simptome,bolove i ostalo,sve vise mislim da ja mozda stvarno imam neki od tih problema!Naravno znam da ne mora da znaci,da ne treba da brinem dok ne uradim markere,panicim i to znam,ali sve vise pocinjem sumnjati da se sa mnom nesto zbiva od toga...Naravno i ako se desava voljela bi da na vrijeme saznam i da rijesimo sto se rijesiti moze...
|