dunja RR
|
Didy, znaš sigurno da se ona vraća, da li si skoro radila UZ? Znaš verovatno da sam ja godinama, od svoje 28., muku mučila, stalno sam je imala. Meni se posle laparaskopije vraćala jako brzo, a onda mi je dr Mima Fazlagić rekla da laparo nije dobro rešenje za endometriozu jer uvek ostane deo, ne može se dobro očistiti, a ona je zapravo benigni tumor, ako malo ostane, začas naraste ponovo. Tako da sam 3. put, posle 8 godina života sa endometriozom otišla na klasičnu operaciju i od tada se nije vraćala, i uspela sam 2 trudnoće da iznesem, što ne bi bilo moguće sa endometriozom. Ja sam imala te parališuće bolove ali više na početku, prvih godina, ali sam godinama član jedne grupe na FB gde žene iz svih delova sveta pišu da su ti bolovi nesnosni, bukvalno neke od njih urade histeroktomiju (vađenje materice), komplet sa jajnicima, i sa 20 godina, jer ne mogu da izdrže, toliko boli. Meni je sve to davna prošlost, pa sam skoro i zaboravila, ali se sećam da je bilo noći da me Dragan dok sam bila u nesvesti od bolova nosio u urgentni, pre 15-ak godina. Ja u poslednje vreme imam proužena krvarenja, pa sam posumnjala da se možda vratila endometrioza, moraću na UZ, hormone sam uradila pošle nedelje, i odlični su, nisam ni blizu menopauze, imam redovne cikluse. Kažu da trudnoća leči endometriozu, i meni je trudnoća sa S, zaista pomogla, pa se nadam i da je ova sa M isto bila blagotvorna. Jedino što su moji jajnici baš aktivni, i mađi od mene kako kažu doktori, kao da imam 30, što jeste obro za mene kao ženu, i moj organizam, ali je potencijalna opasnost za ponovni nastanak endometrioze. Moraću na UZ uskoro ..