pepino -> RE: Začepljeni sinusi (27.12.2012 12:42:55)
|
Uf zene kad citam kako se vi patite kod mene nije tako strasno,samo sto ja vise ne znam sta je zbog cega.... Meni se sve pocelo javljati prije 3 godine,tj. tada su mi se pojavile alergije u proljece-maj,traje jedno 2 mjeseca,simptomi,svrab ociju,nekada kihanje,onda naravno krene i nos itd...nisam radila alergo test,jedne godine pila Presing nije pomogao i nista dalje nisam radila,trpim i to je to...u medjuvremenu primjetim da ne disem najbolje na nos,od tada nocu disem na usta,na obe nozdrve ulazi vazduh,ali ne dovoljno,onda se naravno isuse usta,ujutru imam slajm,i tako tokom dana vec te 3 godine ja stalno pljuckam slajm,govorila prije svojoj porodicnoj Dr. ona kaze ako je bijel slajm nije to nista[sm=zmeden.gif] ja nemam ni zeleni slajm ni slinice,slajm mi je bijel,kao pljuvacka,ali me jako nervira sto moram stalno pljuckati kao neka baba[sm=smiley13.gif] Glavobolje inace imam od malena,ali su Dr. objasnjavali da je od malokrvnosti,tada sam bila malokrvna,nisam vec godinama,inace gotovo uvijek me bole sljepocnice,nikada to dje su sinusi izmedju obrva... U medjuvremenu mi se pojavi kasalj koji se bas pojacao,odem kod Dr, i odradim neke nalaze,uglavnom slikala sam sinuse i obadva su upaljena,ona misli da bi kasalj mogao od toga,slajm me iritira sta li vec,uglavnom prepise mi Hemomicin 3 puta po 1,Panklav 7 dana po 2 i neke kapi 10 dana 3 puta dnevno,pa pauza 5 dana pa opet,i tako sam krenula sa terapijom vec 3 dana,u medjuvremenu dok sam prije par dana bila u bolnici zbog laparoskopije,pocela sam kasljati bas jako opet,svi govorili da je od ansatezije,ali sestre medicinske mi kazu da nije,tako da kontam da je opet od tih sinusa,pijem terapiju,kasljucam,vidjecemo sta ce dalje biti
|
|
|
|