dunja RR
|
I nama je dr rekla, danas, na prvoj kontroli da moguće ima kilu, pupčanu. Da je ne puštamo da plače. A ona se često zaplače, jako, kada ja nisam blizu, mm je jedva smiri. Plašim se da nije zbog toga i pogoršano stanje, jer jeste plakala. Još ima i grčeve, baš se grči, naduvan stomačić. S je operisao vodnu kilu, sada opet sa njom, samo pupčana ... :( Ništa, trudniću se da ne plač,e biću uz nju, stalno, jedino tada ne plače. IZVORNA PORUKA: eugenija Copy/paste iz Spisak rr mama: IZVORNA PORUKA: šarolta Draga Eugi, tek sad čitam tvoj problem... I mi imamo isti problem. Leonu smo vodili u hitnu sa 2 nedelje jer joj je sa desne strane iskočio bruh. Rečeno nam je da će se to samo povući kada se dete smiri, bruh se pojavio zbog preteranog naprezanja od grčeva. Dete nam je vrištalo, nismo znali šta ćemo s njom... 2 nedelje kasnije Lari je iskočio bruh sa obe strane, takođe od naprezanja i vrištanja, jer se to ne može nazvati plakanjem, tako da smo jurili u bolnicu da bi joj hirurg to gurnuo nazad... Da napomenem da bebama ništa ne pomaže za grčeve, nema šta nismo već isprobali! Nama je rečeno da nije za operaciju, jer je neki vodeni bruh, ali će iskočiti svaki put kad budu plakale i naprezale se, a onda pravac kod hirurga . Ako se dobro sećam, ti imaš dečaka... U tom slučaju se kila drugačije manifestuje i može se spustiti u testise, što je opasno... ako je za operaciju, nemoj se plašiti, ovo se javlja kod mnogo beba. Trudi se da ti beba nema grčeve i nemoj puštati bebu da dugo plače, pa će se bruh možda i povući samo od sebe . mi smo eto zato razmazili ove naše male štrumfetice i stalno ih nosamo u ruke i smirujemo kad plaču... već imamo fobiju od plakanja i glasnog naprezanja... poz. i nadam se da će sve biti ok. Uh čitam ovo i ježim se... Ebem ti kile!!! Nema druge nego nosati ih tako i pratiti taj plač da ne bude urlikanje, koliko se može. Muke su to velike i za bebe i za roditelje. Ali, hvala Bogu da je sve prolaznog karaktera i da je medicina toliko uznapredovala da se sve nekako danas rešava lako i bez velikih problema. Veliki pozdrav tebi Šarlota i svako dobro od srca tebi i tvojim bebama!