RE: Uskrs (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Venčanje, krštenje, godišnjice …



Poruka


jess021 -> RE: Uskrs (16.4.2020 8:59:10)

I mi farbamo jaja na Veliki petak, i uvek se za Vaskrs jede barena šunka.. 





princezica1 -> RE: Uskrs (16.4.2020 9:25:27)

Sve je spremno za sutrasnje farbanje i ukrasavanje jaja.




gocic -> RE: Uskrs (16.4.2020 11:09:35)

Bas lepo. Jutro i sutra farbanje.




Dragica Draga -> RE: Uskrs (16.4.2020 11:12:02)

I kod nas sve spremno za sutra. Za nedelju jos razmisljamo sta da spremamo. U subotu pravimo gnezdo za zeku.




princezica1 -> RE: Uskrs (16.4.2020 11:31:05)

Pao je dogovor da se za nedelju spremaju i cokoladne zeke.




jess021 -> RE: Uskrs (16.4.2020 11:38:14)

Ja cu za Vaskrs pogacu sa sirom ili gibanicu, barenu kolenicu, krompir, sos os rena i moram nesto za decu, supa naravno. Od slatkisa milka tortu pola mere i verovatno popsice 





Misha i Ljisha -> RE: Uskrs (16.4.2020 12:41:18)

Da sos od rena ide tradicionalno ali nemam trenutno. A nisam ni kupila. Najvise ce muz patiti za barenom sunkom i Dunja 😁 jedina varijanta da zapalim danas il sutra do mojih po sunku. Ne znam razmislicu





pari -> RE: Uskrs (16.4.2020 12:56:51)



IZVORNA PORUKA: princezica1

Pao je dogovor da se za nedelju spremaju i cokoladne zeke.



Kako ih pravite?




pari -> RE: Uskrs (16.4.2020 16:20:49)

I kako kuvate jaja da ne puknu? 🙂





jess021 -> RE: Uskrs (16.4.2020 17:16:40)

Pari, ja stavim jaja u hladnu vodu i cin provre isključim i ostavim tako poklopljeno sigurno sat vremena. Ne popucaju i ne budu prekuvana, onako zumance bude lepo zuto, a ne zeleno.za svaki slučaj otvorim bar jedno sa proverim da li su kuvana😉





gocic -> RE: Uskrs (16.4.2020 17:18:55)

Jess tako i ja samo sto ih pustim par minuta da provre.




Misha i Ljisha -> RE: Uskrs (16.4.2020 17:19:25)



IZVORNA PORUKA: pari

I kako kuvate jaja da ne puknu? 🙂


u rerni u kalupu za mafine





gocic -> RE: Uskrs (16.4.2020 17:24:12)

Kako Ljisjo i koliko?




Misha i Ljisha -> RE: Uskrs (16.4.2020 17:35:41)

Nan160 stepeni pola sata. Nijedno se nece razbiti





gocic -> RE: Uskrs (16.4.2020 17:37:49)

Puno ti hvala. Probacu. A nalijem vodu unutra.




Misha i Ljisha -> RE: Uskrs (16.4.2020 17:39:13)

Ne ne  bez vode. Zagrejes rernu i stavis unutra





jess021 -> RE: Uskrs (16.4.2020 17:54:44)

Ljiso, pa ti peces jaja, a ne kuvas 🤣





Misha i Ljisha -> RE: Uskrs (16.4.2020 18:09:53)

Eeeeeee al nema puknutih 😁





Sanjalicaaa -> RE: Uskrs (16.4.2020 18:35:38)

Moze li ova Minjina pogaca sa feta sirom, ili bez sira?

Ko o cemu, ja o hrani [sm=zz_banghead.gif]




Ana RR -> RE: Uskrs (16.4.2020 18:42:53)

Sanjalice, jel sir ide u fil ili u testo?

Ako ide u fil možeš i bez toga. Premaži puterom.




jess021 -> RE: Uskrs (16.4.2020 18:49:19)

Sanjalice, može i bez. 





gocic -> RE: Uskrs (16.4.2020 18:54:29)

Hvala. Pa valjda mu dodje na isto, pečenje a.
Bitno da je ukus isti.




nata11 -> RE: Uskrs (16.4.2020 20:33:23)


IZVORNA PORUKA: pari

I kako kuvate jaja da ne puknu? 🙂





Stavim jednu krpu u serpu pa nalijem vode i jaja. Malo sode bikarbone i kada pocnu da kljucaju smanjim T i ostavim na ringli jos 7 min. Onda sklonim serpu i ostavim sve dok voda ne bude mlaka. Nakon toga ih vadim iz serpe.




Misha i Ljisha -> RE: Uskrs (Vaskrs) (16.4.2020 21:35:50)

Tako se jako lose ljuste. 





Dragica Draga -> RE: Uskrs (16.4.2020 21:37:40)

Da ne bi pucala i da se lepo ljuste ja ibavezno spustim jaja u hladnu vodu, skroz hladnu i na slabijoj vatri da se greje do kljucanja i kad prokljuca ne pojacam, znaci na istoj, slaboj vatri se kuvaju. I dosta soli stavim. Tako mi ne pucaju i kazsm oljuste se onako lako.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>