oliveradj -> RE: Vicevi za dobar dan (18.6.2009 12:46:17)
|
Putnik u balonu sa vrucim zrakom je izgubio orijentaciju. Spustio je balon niže i ugledao jednu ženu na tlu. Spustio se jos niže i pozvao ženu: - "Oprostite, možete li mi pomoci? Obecao sam jednom prijatelju da cu se naci sa njim, ali ne znam gdje se nalazim." Žena mu odgovara: - "Nalazite se u balonu, otprilike 10 met. iznad zemlje, 49 stupnjeva 28 minuta i 11 sekundi širine, te 8 stupnjeva, 28 minuta i 58 sekundi dužine." - "Vi ste sigurno inžinjerka" - kaže čovjek u balonu. - "Jesam", potvrdi žena, "ali kako to znate?" - "Pa, sve što ste mi rekli je tehnički korektno, ali ja nemam pojma što da radim sa tim informacijama, a činjenica je da još uvek ne znam gde sam. Otvoreno govoreci, niste mi bili od prevelike pomoci, samo ste mi produžili putovanje." Žena mu na to odgovori: "Vi sigurno radite u menadžmentu !" "Da", odgovara čovjek iz balona "ali kako to Vi znate??" "Tja", odgovara žena "niti znate gdje ste, niti kuda idete. Dospjeli ste na visoku poziciju prije svega pomocu velikog napuhavanja. Dali ste obecanje prijatelju, a da nemate pojma kako cete ga održati, a očekujete od ljudi ispod vas da riješe vaš problem. Činjenica je da ste sada u istoj izgubljenoj poziciji kao i prije našeg susreta, ali sada nekako ispadne kao da sam ja kriva za to!"
|
|
|
|