Yula -> RE: Alergija na sunce, vrucinu (22.7.2012 11:06:40)
|
Izasla mi alergija na sunce, kao i maltene svaki put kada sam na moru poslednjih 15-ak godina [sm=smiley29.gif] Ranije mi je prvo izlazila po dekolteu, a ako se ne mazem sa zastitnim fakt. po celom telu i svrbela najstrasnije, a ako cesem siri se brzinom svetlosti. Obicno sam zavrsavala u ambulatni gde bi mi dali neki injekciju i kreme, pa je prolazilo. Hiper gel mi je najbolje pomagao, ovde ga nemam. Sada mi izaslo malo po ramenima i uopste u gornjem predelu ledja. Trazila u apoteci nesto, nudio mi kortizan kremu, nisam htela, dao mi neku drugu u kojoj nema kortiko. Maze se 2-3x dnevno. Ja sinoc namazala ceo gornji deo ledja gde ima osipa, nisam gledala uputstvo, ovaj mi u apot. rekao da mazem gde ima alergije i danas vidim da pise ne mazati na velike povrsine, pa me zanima da li je problem sto sam namazala u predelu gde ima osipa, ali ne direktno na svaku tackicu posebno, jer one su i onako u grupama. Krema je inace antihistaminik a ja se uopste ne razumem u te lekove... Pretpostavljam da i kod nas ima slicnih krem-lekova, pa mozda neko zna da li treba ovo momentalno da perem s ledja ili ne. Takodje mi je rekao da je odlicna kao podloga za kremu za suncanje i da mogu da se izlazem suncu sa njom, hm...
|
|
|
|