Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:22:14
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Brana IZVORNA PORUKA: Snelle Brano, miropomazanje i mirosanje nisu isto, tj. miropomazanje se dešava samo jednom u toku života, tj. prilikom krštenja, a mirosanje više puta e vidis to nisam znala nama pop u crkvi posle vecernje sluzbe vrsi miropomazanje i tako ga i sam naziva... Ja verujem da ti to nisi dobro čula, zna se šta je mirosanje a šta miropomazanje, nemoguće je da sveštenik pomeša ovako nešto jer je miropomazanje jedna od Svetih tajni Ja čujem da ljudi u crkvi često pomisle od mirosanja da je pričešće, ali dobro - učimo se dok smo živi
|
|
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:23:26
|
|
|
|
Brana
|
Sanjice,slazem se,samo kazem da je nas svestenik to zvao miropomazanje(mislim na to pomazanje na praznike)pa sam odatle ja i ovo mirosanje pomesala sa tim,a treba obrnuto.
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:23:43
|
|
|
|
Lu
|
Ja se i ne sjećam koliko smo šta platili A zar vi ne bi mogli negdje da provjerite kolike su te takse, ili je pravilo da svaki naplaćuje po svom nahođenju
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:24:27
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Brano, mnogi mirosanje zovu miropomazanje. Valjda sto su te dve reci srodne. Ali eto naucili smo nesto novo
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:25:14
|
|
|
|
minavb
|
U pravu si Lu, trebali bi, ali su retki slucajevi kao sto je ovaj. Imam bas ruzna iskustva sa njima, i toliko sam razocarana da mi se gade. Cak i monahinje i monasi. Reci cu samo da su monahinje jednog manastira bile kod moje kolegiice na kolektivnoj dijeti jer su dosle dotle da su jele po kanticu "Nirvana" sladoleda dnevno. Bljak!!!! Ovaj covek i njegova supruga su me bas odusevili i nadam se da ce se i tu neke stvari promeniti, da ce biti vise takvih svestenika. Nama nikad nije dolazio popa u kucu da sveti vodicu. Bilo komuniticko vreme, onda ih nije zanimalo da se trude oko svog stada a i moji se bas nisu trudili da ih mame novcem. Dosao neki novi popa i sam dosao mami na vrata da pita zeli li da joj sveti vodicu. Popio kafu, pitao za zdravlje, svetio vodicu i odusevio mamu. I ovo je lep primer.
< Poruku je uredio minavb -- 1.5.2011 22:26:05 >
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:25:39
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR A zar vi ne bi mogli negdje da provjerite kolike su te takse, ili je pravilo da svaki naplaćuje po svom nahođenju Zavisi od eparhije, negde imaju utvrđene takse, negde je besplatno (ali daješ ako želiš prilog po nahođenju).
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:26:02
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Snelle IZVORNA PORUKA: Brana IZVORNA PORUKA: Snelle Brano, miropomazanje i mirosanje nisu isto, tj. miropomazanje se dešava samo jednom u toku života, tj. prilikom krštenja, a mirosanje više puta e vidis to nisam znala nama pop u crkvi posle vecernje sluzbe vrsi miropomazanje i tako ga i sam naziva... Mora da je bežao sa časova mogla bih se zakleti da je tako zvao no dobro,mozda je pobrkao tada i onda sam i ja i tako bitno je da smo se sada razjasnili.
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:26:53
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Brano, mnogi mirosanje zovu miropomazanje. Valjda sto su te dve reci srodne. Ali eto naucili smo nesto novo eto,hvala u svakom slucaju! Dunjice hvala
< Poruku je uredio Brana -- 1.5.2011 22:27:39 >
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:29:16
|
|
|
|
dunja RR
|
A ljudi moji kada smo pričali o famoznom Tomi Nikoliću, njegovom gladovanju i pričešću - toliko je insistirao na pričešću a nije naučio najosnovnije - posle pričešća ne sme se ljubiti sveštenom licu ruka, ne ljube se ni ikone - da se nebi raznosila sveta tajna pričešća. Kod nas u crkvi sveštenik uvek opomene kada neko krene, a Toma poljubi Irineja u ruku iz sve snage - ovaj ga samo samo začuđeno pogledao i on se sam iznenadio
< Poruku je uredio dunja RR -- 1.5.2011 22:34:26 >
|
|
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:30:57
|
|
|
|
Olga75
|
Dunja , pa morao je da pokaze svetu koliko on postuje doticnog vladiku
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:32:56
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mislis patrijarha
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:33:08
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR Dunja , pa morao je da pokaze svetu koliko on postuje doticnog vladiku ocigledno covek ne zna pravila
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:33:28
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR Dunja , pa morao je da pokaze svetu koliko on postuje doticnog vladiku pa baš to - da je malo više upućen u pravoslavlje na koje se on stalno "poziva", znao bi da je tim potezom iskazao nepoštovanje
|
|
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:35:13
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Eh, koliko ima takvih Dunjice, ali Bog svima dopusta da pridju crkvi jer je dobar.
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:36:00
|
|
|
|
minavb
|
Meni je gadno i jadno to sto on dovlaci novinare da slikaju i snimaju njegovu pricest. Zar pricest nije nesto licno?
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:38:32
|
|
|
|
Brana
|
to si totalno u pravu,kamera u crkvi je stvarno skrnavljenje tako svete tajne.
< Poruku je uredio Brana -- 1.5.2011 22:41:08 >
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:40:23
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: minavb Meni je gadno i jadno to sto on dovlaci novinare da slikaju i snimaju njegovu pricest. Zar pricest nije nesto licno? U pravu si, ali svi vole da budu viđeni u crkvi -Tadić, Toma....kompanija Pa i Tijanić koji je samoproklamovani ateista se pre neki dan na godišnjicu bombardovanja televizije pred novinarima prekrstio. E to meni nije jasno- kažeš da si ateista a krstiš se, ateista si a slaviš slavu???? to je apsurd. Ja poštujem ako neko kaže da je ateista i stoji iza toga, a ovo biranje i uzimanje iz pravoslavlja šta se kome sviđa mi je bzv.
|
|
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:41:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam se pricestila dva puta u mladosti i drugi put mi je bilo odvratno sto je pop stao ispred mene i poceo da me ispoveda, prvi put je on nesto valjada citao a ja sam se ispovedala u sebi i to mi je bilo ok. Ali mi je stvarno bilo grozno da ja nekome govorim takve stvari u lice. Ne znam da li tu postoji neko pravilo, ali ovo mi je bas neumesno. Pa nisam trazila nista od njega nego od Boga Posle sam ionako presla u jeretike , tako da ako hocu da se obratim to uradim, sto rece Buba, i nad sudoperom. A i dosta mi se promenilo misljenje o tome sta je greh
|
|
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:43:52
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Mislis patrijarha a jok , to je bio vladika Backi
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:44:52
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Ja sam se pricestila dva puta u mladosti i drugi put mi je bilo odvratno sto je pop stao ispred mene i poceo da me ispoveda, prvi put je on nesto valjada citao a ja sam se ispovedala u sebi i to mi je bilo ok. Ali mi je stvarno bilo grozno da ja nekome govorim takve stvari u lice. Ne znam da li tu postoji neko pravilo, ali ovo mi je bas neumesno. Pa nisam trazila nista od njega nego od Boga Posle sam ionako presla u jeretike , tako da ako hocu da se obratim to uradim, sto rece Buba, i nad sudoperom. A i dosta mi se promenilo misljenje o tome sta je greh Ispovest se govori naglas. U današnje vreme dosta ljudi dođe na ispovest na sam praznik, bude gužva i sveštenici da bi smanjili gužvu samo pitaju da li se kaješ - ne traže da se ispovet kaže naglas posebno; dešava se i da bude grupna ispovet kada je gužva baš velika. To sve nije pravilno. Mene uvek tako zbrzaju ali je uvek stanem i kažem svoje jer želim da se ispovedim kako treba.
< Poruku je uredio dunja RR -- 1.5.2011 22:46:26 >
|
|
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:45:14
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis , tako da ako hocu da se obratim to uradim, sto rece Buba, i nad sudoperom. A i dosta mi se promenilo misljenje o tome sta je greh i ja tako mislim jako mi je nepreijatno da nekome govorim svoju intimu,Bog sve cuje i vidi,i iskreno pokajanje i okajanje svojih grehova moze onda cuti gde god da se ispovedim,vazno je da je iskreno i iz srca.
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:45:35
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Mislis patrijarha a jok , to je bio vladika Backi Nije Bački Irinej, Tomu je pričestio Patrijarh
|
|
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:46:19
|
|
|
|
Olga75
|
nije valjda ja sam bila ubedjena da je Backi Irinej obavio prljav posao
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:47:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa i prvi put ja sam je verovatno rekla naglas (ne drzi me za rec, davno je bilo), ali ne njemu u lice, nego mislim da sam klekla, on mi stavio nesto preko glave.... Ali bas da mu govorim u lice i da me ispituje kao ovaj drugi.... Malo previse za mene
|
|
|
|
RE: Kakvi su danasnji Popovi 1.5.2011 22:48:15
|
|
|
|
Brana
|
Nikada necu zaboraviti svestenika iz Bogorodicine crkve iz Zemuna,kada on ispoveda cuje te cela crkva,kada je ispovedao jednu zenu ispovest je ovako glasila: "Zeno jel si ti varala svog muza?" Zena:nesto sapuce nista se ne cuje.. svestenik:"A koliko puta si varala?" Zena:opet nesto sapuce.. Svestenik:AUUU Zamislite a mi stojimo i cekamo da se ispovedimo...ja sam izasla iz reda...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Друга трудноћа.пеперутка16Након прве трудноће и царског реза, колико дуго радити на другој трудноћи?6 месеци је довољан период. (
0%)
Отприлике 9 месеци касније. (
25%)
Најмање годину дана. (
50%)
Више од годину дана. (
25%)
Ukupan broj glasova: 4Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!