Brana -> RE: Kakvi su danasnji Popovi (1.5.2011 16:32:52)
|
Crkvu i popove odvajam. Crkva-Bozija kuca,odise cistotom,ljubavlju,svetloscu,mirom,divnim mirisom tamjana,i najvise volim da odem kada je prazna da se pomolim i zapalim svecu. Popovi-danas su biznismeni,voze besna kola,nose zlatne kajle oko vrata,odradjuju svoj posao...Naplacuju i imaju cenovnik koliko kosta sahrana,krstenje,vencanje...koliko ja znam to im je posao,i ranije je bilo koliko das bar na sahranama,ali danas nije tako..danas ispada da ako nemas para ne mozes da sahranih nekog ili krstis dete jer za to mora da se plati odredjena suma novca,a oni prvi propovedaju da svoj posao rade humano,casno i koliko im das blagodare...Imala sam neprijatna iskustva sa njima...ali to sada nije ni bitno.Oni treba ljude da privlace ka veri a neki to rade suprotno pa su mnogi ljudi i odstupili od idenja u crkvu kao moj tata,deda..iz odredjenih razloga jer su svasta doziveli.. Naravno ima DIVNIH ljudi koji i danas dan casno rade svoj posao i sire veru na jedan divan i ljudski nacin bez prekora,nametanja svojih pravila,osudjivanja itd...Upoznala sam par divnih popova i zaista ima i medju njima stvarno dobrih ljudi,ali ih je sve manje..vise ima monaha koji su casniji od popova..ali dobro i oni su svi ljudi skloni grehovima,ja kada odem u crkvu ne obracam paznju na takve popove.Vera nema veze za popovima ali ljudi koji tek ulaze u veru i te kako mogu shvatiti dosta stvari pogresno ako im svestenici pocnu nametati svoja pravila i shvatanje vere ili ih cak pocnu i osudjivati za svoje ne znanje...
|
|
|
|