Leki 77 -> RE: Dojenje - vaše iskustvo (2.11.2011 11:46:36)
|
IZVORNA PORUKA: jance ..... desava mi se uvece da me bole obe dojke onako sa strane vise ispod pazuha, i kad izvucem sve ne pomaze... mozda je zbog toga sto me bole bradavice al nisam sigurna... Mislim da svakako treba da odeš kod ginekologa da ti pregleda dojke. To što opisuješ se desilo meni i bile su pločče u pitanju. Ako probaš sama da ispipaš grudi na tom delu i nisu mekane, odmah kod ginekologa. Probaj da prstima masiraš taj deo, stavljaj tople obloge, kažu i da list kupusa pomaže (ja nisam sklona takvim stvarima pa nisam probala, ali svi se, i moja mama, kunu u to). Pumpica to neće NIKADA otčepiti. Moj savet ti je da se pre dijenja izmuzeš skroz paonda daš siku bebi jer samo ona to može otčepiti. Meni se to desilo jednom sa prvim detetom i drugi put sa drugim detetom, i ja sam, po savetu ginekologa, pila antibiotike, da to saniraju. Ja, svakako, ne bih dugo čekala jer problem može eskalirati, a na ovom nivou ga je lako sanirati. I još nešto. To što grudi nisu nabrekle, uopšte ne znači da u njima nema mleka i da dete treba dohranjivati. Meni su grudi nabrekle samo ujutro, posle 8-10 sati bebinog spavanja. Preko dana su, da se tako izrazim, normalne, ali beba lepo siku, guta, mljacka, lepo napreduje. Čisto kao info novim mamama da to nije neophodan pokazatelj količine mleka.
|
|
|
|