Anoniman -> RE: Dojenje - vaše iskustvo (20.4.2010 9:30:10)
|
IZVORNA PORUKA: Markovicka Uh...doca nam sve poremeti sa njegovim "nisi mi se bas nesto ubucila, bebo" Imali smo ritam, dojila na tri sata, nocu je spavala po sest sedam sati u cugu, a sad. Sad, posto moramo da je ugojimo, dajem joj da zivi na sisi...po ceo dan na izvolte. Ustvari, sad je dojim na zahtev, bez ikakvog ritma, kad god zaplace iz sna a mama gura siku, pa ako hoce hoce, ako ne nista. Sad je navikla na cesce pa se i nocu budi dva put. Prekosutra idemo na merenje pa cemo videti da li vredi, Ako nista, danju spava bolje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kako ne volim takve komentare lekara! Tvoja beba ima 3 meseca, pa ne može dobijati po kilo mesečno! Moj dr nikada nije gledao tablicu po kojoj bebe napreduju, jer smatra da je svaka beba za sebe. Bitno je da napreduje. Kada sam otišla u DZ sa Lukinih 14 meseci (valjda... išli smo na MMR), dr je bila u šoku! Tj, sestra je bila u šoku, i dramila kako je Luka mršav i kratak, a dr je prevrtala očima iza sestre. IZVORNA PORUKA: Ellenica Draga Verus nebih da budem negativac u celoj ovoj priči i možda će me neka druga mama razuveriti ali neznam iskreno koliko ćeš uspeti mleka da sačuvaš, i dali ti se isplati da mučiš svoje grudi da bi previla zalihe. Pogotovo u prvih mesec dana kad su grudi još osetljive. A dali si razmišljala da se izmlazaš dan za dan TJ da se izmlazaš ujutru i uveče i to ostavljaš za sutra? Tako ćeš imati kontinuitet, i nećeš previše namučiti dojke. Ovako beba sisa, a ti povrh toga izmlazaš dojke do iritacije. Neznam neka me neko ispravi ako grešim. Apsolutno se slažem. Mislim da ako nastaviš da se forsiraš možeš sebe dovesti u situaciju da te grudi i bradavice toliko bole da ne možeš ni kap da izvučeš, i šta onda. Onda sam ja više za varijantu da beba jede kombinovane obroke dok ti nisi tu, recimo jedan tvog mleka, jedan ad mleka, pa kada dođeš dojiš, nego da za mesec dana nemaš više svog mleka jer ne možeš da pogledaš u grudi a kamoli da izmlazaš. IZVORNA PORUKA: Ellenica A inače ja imam informaciju da Sveže izmlazano mleko na sobnoj temp. stoji max 3sata U frižideru 48sati Ni ja nisam držala na sobnoj temp duže od 4 sata.
|
|
|
|