Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 16:41:11
|
|
|
|
Angely
|
Sutra idem u Aksu da uzmem flasicu,hvala na informaciji Verujem da mnoge mame znaju kakav je osecaj (grozan) Cesto sam sama kod kuce,probala sam na kasicicu,ali on ni da cuje! Pocne da sizi i da se nervira,kanda je malo halav. Flasica mi ne gine. Nadam se da ce i ona da se izbaci iz upotrebe! I naravno,uvek ga pustim da sisa prvo,pa onda dohrana,ako mora... gae,hvala puno na podrsci,potrebna je u ovakvim trenucima
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 16:47:31
|
|
|
|
Verus
|
Angely, ne zaboravi da trazis wide neck ili ti siroku ako imaju, ako ne vidi onaj Tommee Tippie ili kao se vec pise, one su sve siroke, mada je level 1 dosta brz..mada neke bebe jedu halavo, moja nije. Moja je jela na flasicu od 6 nedelje i sisala bez problema, mogla sam sa sike n na flasicu i obrnuto, nju je bas bilo briga. Ali kazem ti, KAD god mozes, neka neko drugi da flasicu: ti samo doji. I nekim danima, lezi brate mili ceo dan sa bebom, i samo neka siki, mazite se, sve to utice na proizvodnju mleka, pumpica te nikada ne moze stimulisati kao decija usta, tako da se na izmuzenu kolicinu ne oslanjaj kao merilo koliko mleka pravis. SRECNO!!!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 17:04:39
|
|
|
|
Angely
|
Krećem u akciju Hvala draga!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 17:11:08
|
|
|
|
Verus
|
Nema na cemu, samo istraj, veruj mi da je vredno i posle bude puno lakse. Al znaj da ce da zeza i da se opire, a ti mu ne daj
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 17:37:00
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Angely, ne zaboravi da trazis wide neck ili ti siroku ako imaju, ako ne vidi onaj Tommee Tippie ili kao se vec pise, one su sve siroke, mada je level 1 dosta brz..mada neke bebe jedu halavo, moja nije. Moja je jela na flasicu od 6 nedelje i sisala bez problema, mogla sam sa sike n na flasicu i obrnuto, nju je bas bilo briga. Ali kazem ti, KAD god mozes, neka neko drugi da flasicu: ti samo doji. I nekim danima, lezi brate mili ceo dan sa bebom, i samo neka siki, mazite se, sve to utice na proizvodnju mleka, pumpica te nikada ne moze stimulisati kao decija usta, tako da se na izmuzenu kolicinu ne oslanjaj kao merilo koliko mleka pravis. SRECNO!!! Sad, možda sam istripovala al koliko sam videla kod nas se nude samo široke Dr Brown's (Mirjanicin Bane samo iz njih klopa i super su...), tj nigde ne videh druge... Tommee Tippie, ili kako se već piše, retko šta viđam kod nas, svuda po nešto malo (mi imamo glodalicu) al nigde ne videh da neko drži ozbiljan repertoar njihovih proizvoda... Srbijo, zabiti naša em je sve skupo em ne možeš ni da biraš mnogo...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 17:39:11
|
|
|
|
jance
|
drage moje, evo od kako sam pisala situacija se malko poboljsala mogu da kazem... juce posle onog fijaska kad nismo uspeli da ga probudimo je uvece potpuno uredno sikio, i to sa obe dojke, po 10min i posle toga smo mu dali dohranu, koju nije svu popio... nocas se malko bunio za desnu dojku, nije hteo iz nje nikako da povuce, bradavica se jaako uvuce dok se mi namestimo izgleda... sad sam se setila i uzela pupmpicu pa malko izvukla bradavicu i tako nekoliko puta uspela... levu uhvati skoro odma i bez problema... e sada, jel smem ja da ga pustim i vise od 10min ili da se ne zezam zbog ragada? pustam ga otprilike po 12min jer ko u inat najlepse sisa kad dodje taj deseti minut.... izmlazam se sa pumpicom mada ne izvlacim puno... al to planiram da mu dam sa dohranom uvece da bi lepse nocu spavao. i da, dajemo mu i vodu ako izmedju podoja ne spava, ne budim ga da pije, ili ako je kenjkav posle podoja i ne moze da zaspi... pelena nam je do sada bila svaka mokra, stolicu je imao juce al je bila cvrsta onako sivkasta.... da, i ne budim ga tacno na 3:00 sati, nego otprilike ako se sam ne budi za 3:30h onda ga ja budim, tako se lakse razbudi jer polako i sam krece onda obicno pa mozemo i da sisamo... barem je do sada bilo tako....
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 18:10:59
|
|
|
|
Ana RR
|
Gae, ima u Letu veći izbor Dr. Brown's flašica i svega ostalog. Više nego u Aksi.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 18:18:02
|
|
|
|
Verus
|
jance: mozes ga pustiti da siki duzi, ne vidim zasto ne. Zasto mu dajete dohranu posle podoja?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 18:26:22
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Tommee Tippie, ili kako se već piše, retko šta viđam kod nas, svuda po nešto malo (mi imamo glodalicu) al nigde ne videh da neko drži ozbiljan repertoar njihovih proizvoda... Srbijo, zabiti naša em je sve skupo em ne možeš ni da biraš mnogo... U NS ima u Enci Menciju, pa pretpostavljam da kod njih u BG-u ima i više.
< Poruku je uredio New Mom -- 23.10.2011 18:27:13 >
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 18:43:03
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jance drage moje, evo od kako sam pisala situacija se malko poboljsala mogu da kazem... juce posle onog fijaska kad nismo uspeli da ga probudimo je uvece potpuno uredno sikio, i to sa obe dojke, po 10min i posle toga smo mu dali dohranu, koju nije svu popio... nocas se malko bunio za desnu dojku, nije hteo iz nje nikako da povuce, bradavica se jaako uvuce dok se mi namestimo izgleda... sad sam se setila i uzela pupmpicu pa malko izvukla bradavicu i tako nekoliko puta uspela... levu uhvati skoro odma i bez problema... e sada, jel smem ja da ga pustim i vise od 10min ili da se ne zezam zbog ragada? pustam ga otprilike po 12min jer ko u inat najlepse sisa kad dodje taj deseti minut.... izmlazam se sa pumpicom mada ne izvlacim puno... al to planiram da mu dam sa dohranom uvece da bi lepse nocu spavao. i da, dajemo mu i vodu ako izmedju podoja ne spava, ne budim ga da pije, ili ako je kenjkav posle podoja i ne moze da zaspi... pelena nam je do sada bila svaka mokra, stolicu je imao juce al je bila cvrsta onako sivkasta.... da, i ne budim ga tacno na 3:00 sati, nego otprilike ako se sam ne budi za 3:30h onda ga ja budim, tako se lakse razbudi jer polako i sam krece onda obicno pa mozemo i da sisamo... barem je do sada bilo tako.... Daj mu da sisa duže slobodno, dokle god ne žvaće i balavi na prazno. Ako se plašiš ragada maži redovno MultiMam lanolin i nemaš brigu nikakvu... I nemoj ga buditi, pusti dete da se naspava tad kad ga dižeš verovatno mu je najslađe (kao nama ujutru pred polazak na posao ). Ako odspava malo duženeće mu niš faliti, da je gladan probudio bi se, na našu sreću rađamo ih sa ugrađenim autopilotom...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 19:58:58
|
|
|
|
Angely
|
E da,drage moje...zaboravih da vam kazem jednu bitnu cinjenicu. Ja sam jutros dobila. Nisam bila sigurna,ali sada definitivno jesam! Misljenja su podeljena,neki kazu da to utice na laktaciju,a neki da ne...Sta vi mislite o tome?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 20:22:58
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR jance: mozes ga pustiti da siki duzi, ne vidim zasto ne. Zasto mu dajete dohranu posle podoja? tako nam je rekla patronazna a i pedijatar u Betaniji, jer imam malo mleka....
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 20:23:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Jok, niš ne utiče, ja sam dobila mesec i po posle porođaja a do skoro 4 sam imala mleka normalno...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 20:28:58
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr IZVORNA PORUKA: jance Daj mu da sisa duže slobodno, dokle god ne žvaće i balavi na prazno. Ako se plašiš ragada maži redovno MultiMam lanolin i nemaš brigu nikakvu... I nemoj ga buditi, pusti dete da se naspava tad kad ga dižeš verovatno mu je najslađe (kao nama ujutru pred polazak na posao ). Ako odspava malo duženeće mu niš faliti, da je gladan probudio bi se, na našu sreću rađamo ih sa ugrađenim autopilotom... pa i ja kontam da kad vec nemam silikonske da treba da ga pustim da sisa kolko hoce... evo ovaj podoj bas i nije prosao najslavnije, desna bradavica se skroz uvukla kad god bi mu stavila u usta, pokusala sam i sa pumpicom da izvucem nekoliko puta, izmrcvarismo se oboje pola sata i na kraju sam mu dala samo levu dojku i dohranu, pa cemo videti sledeci put... a to za budjenje, verujte mi, ja bi ga prva najradije pustila da spava kolko mu dusa iste, al sve se bojim zbog te zutice i toga sto nas tripuju da moramo da ga budimo da bi jeo jer je zbog zutice malaksao i nece se zutica onda izbacivati... pojma nemam... i kako da znam da je zutica prosla i da mogu da ga pustim da spava
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 20:41:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Jance, moja je Nevena rodjena ranije, sitna i granične zrelosti, žuticu je imala skoro do puna 3 meseca i NIKAD je nisam budila. Za prvih mesec dana je dobila kilo i 200, u drugom isto toliko. Inače sad ima preko 7 kila a jede duplo manje od većine dece njenog uzrasta (koliko sam videla po forumu deca sa 4 meseca sa 6 obroka pojedu i po 180 ml mleka ona pojede između 80 i 100 ml) tako da je sve individualno... Žutica se vidi po beonjačama koje su žućkaste umesto bele i kad prstom pritisneš kožu i prevučeš ako ne ostaje beo nego žut trag (najbolje na leđima).
< Poruku je uredio gae_gr -- 23.10.2011 20:43:17 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 20:55:56
|
|
|
|
Leki 77
|
Moj stariji sin je rodjen 3 nedelje ranije, imao fiz. žuticu, bio na sunčanju, a otpušteni smo kada je bilirubin bio u opadanju. NIKADA ga nisam budila. To mi je suludo. Decu dojim onoliko koliko žele. 10min kao vremensko ograničenje ne znači ništa. Beba može da "sažvaće" bradavicu i za 2 min napravi ragadu, a može i dva sata da sisa (kao mi) i ništa loše da ne uradi bradavici. Zavisi samo od toga kako je uhvati. Takodje, 10min sisanja ne znači ništa. Ponekad beba popije više za 5min nego za pola sata. Kako ćeš povećati količinu mleka ako stalno sisa onoliko koliko mu ti dozvoliš, a ne onoliko koliko on hoće?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 21:26:32
|
|
|
|
jance
|
pa da, kontam i to, da mi se nikad nece povecati kolicia mleka ako stalno sisamo isto vreme i da tako nikad necemo uspeti dohranu da smanjimo ili u najboljem slucaju izbacimo... a za spavanje nisam pametna.. mm je to vec pomerio na tri ipo sata, kad npr sat vremena se igramo sa njim, ili kenjka sat vremena onda se to ni ne moze racunati kao 3 sata nego samo 2... ma pojma vise nemam...
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 21:30:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Janče, samo udahni duboko, opusti se i slušaj svoju bebu, kad ogladni znaćeš, nema te žutice koja će da ga spreči da se probudi kad ogladni!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 21:41:38
|
|
|
|
bratzz
|
IZVORNA PORUKA: Angely E da,drage moje...zaboravih da vam kazem jednu bitnu cinjenicu. Ja sam jutros dobila. Nisam bila sigurna,ali sada definitivno jesam! Misljenja su podeljena,neki kazu da to utice na laktaciju,a neki da ne...Sta vi mislite o tome? i tako nekoliko puta uspela... levu uhvati skoro odma i bez Nikakvih problema nemam kad dobjem a dojim Milicu vec 15 meseci. Jedini problem koji imam je kako da prestanemsa dojenjem.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 21:57:41
|
|
|
|
srna001
|
Mi ćemo za 9 dana napuniti dva meseca i poslednjih nedelju dana ona sisa po pet minuta svaku i onda ispljune siku, posle toga je vesela i super spava.Da li mislite da joj je to dovoljno pošto je pre toga sikila do 10 minuta svaku. Što se tiče buđenja ja Zoju više ne budim.Pedijatrijska sestra sa Halo bebe mi je rekla da se beba budi prvih mesec dana posle toga opušteno kad se probudi dajem joj siku.Sinoć je sikila u osam pa u tri ujutru pa u pola osam.Nadam se da će sama izbaciti ovaj obrok u tri kad za to dođe vreme.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 21:59:25
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: srna001 Mi ćemo za 9 dana napuniti dva meseca i poslednjih nedelju dana ona sisa po pet minuta svaku i onda ispljune siku, posle toga je vesela i super spava.Da li mislite da joj je to dovoljno pošto je pre toga sikila do 10 minuta svaku. Jeste. Meni je tako i savetovala tada patronažna, da vremenom smanjim podoj. Bebe se uštose i ide brže. Kad krene skok u razvoju, tražiće opet više i duže.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 22:00:04
|
|
|
|
srna001
|
Bratzz ja sam sina dojila 18 meseci tada sam dopila upalu grla i morala sam da uzimam antibiotike pa mi je to ujedno bio i povod da prestanem da dojim.Kada bi sin zatražio siku samo bih mu rekla, nema mama više mleka.On se vrlo brzo pomirio sa tim ali dudu smo šetali još jedno 6 meseci.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 22:00:11
|
|
|
|
Didy
|
Janče, probaj jedan dan da samo sisa. Čak i ako ga budeš dojila na svakih sat, sat i po. Uveče daj dohranu ako mora da se naspavaš. Ako stalno budeš davala dohranu, količina mlke ti se neće povećavati, već šalješ poruku organizmu da je dosta to što proizvodi. Da li si probala pumpicom da izvučeš pre podoja? Koliko ima? Koliko beba popije dohrane? Ako odspava i više od 3 sata, znači da komotno možeš smanjiti dohranu toliko da se danju budi na 2 sata. (Reče jedna koja je oba deteta dojila i dohranjivala. Toliko puta pomislim koliko bi sve bilo jednostavnije, zdravije i prirodnije da ih samo dojim. ). Ja isto znam da se bebe koje imaju žuticu moraju buditi da bi što pre izbacile bilirubin, a ne da vučete žuticu dva - tri meseca. Patronažna će ti reći kad više ne bude imao žuticu. Ili idi u dz da ga doktor pregleda. Moje iskustvo sa flašicom - Stefanu sam davala dohranu na aventove, Sofiji na nukove. Uglavnom ja dajem, mm retko, jer sam skoro sve vreme sama sa bebom. Stefana sam dojila godinu dana, nije mu palo na pamet da odbije dojku. I Sofiju sad kad gledam kako uživa dok sisa, shvatam da je njima sisanje mnogo više od hrane i nikad ga ne bi odbacili zarad jedne gumene cucle, ma koliko potoka mleka teklo iz nje.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 22:01:25
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Didy Janče, probaj jedan dan da samo sisa. Čak i ako ga budeš dojila na svakih sat, sat i po. Uveče daj dohranu ako mora da se naspavaš. Ako stalno budeš davala dohranu, količina mlke ti se neće povećavati, već šalješ poruku organizmu da je dosta to što proizvodi. Slažem se.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 23.10.2011 22:03:29
|
|
|
|
Didy
|
Srna I meni je Sofija do nedavno tako halapljivo jela i budila se češće, a sad spava i po 4-5 sati, a u flašici uvek ostane. Ja sam zaključila da je bio skok u razvoju i da se sad zasitila do sledećeg.
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?