Anoniman -> RE: Dojenje - vaše iskustvo (22.10.2011 22:13:58)
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve Ja mislim da sam malo preopterecenja oko dojenja. Mnogo volim da dojim i mnogo bi mi znacilo da sto vise dojim, ma i do 2 godine! Al toliko je razlicitih misljenja: Neki kazu budu ja na svaka 3 sata, neki kazu nek spava dok spava, neki kazu ako ima 2-3 zute stolice onda je sita, neki kazu mora dohrana....ja stvarno vise nisam pametna. Al ne bi volela da je za mesec dana odvedemo kod pedijatra pa da on ustanovi da nije dovoljno napredovala i da moramo dohranu da uvedemo, to bi mi bas tesko palo[sm=smiley13.gif] Mada kazem, ona lepo siki, oko 20-ak min iz obe ukupno, ima zute 3-4 stolice, spava fino, jedno uvece imamo problem jedno 2-3 sata ali ostalo vreme je mirna. Došla ja iz porodilišta, promenile mi se 3 patronažne sestre, svaka priča drugu priču, o sestrama iz porodilišta da i ne pričam... Ja još imala (i imam) problem zbog ogromnih grudi... Sva sluđena ne znam koga da poslušam dok se nisam čula sa svojom kumom koja je pedijatar i koja je moja najveća podrška do sad bila. Evo njenog saveta: Zaboravi na sat, zaboravi na sve druge, zamislli da si na planini, nema nigde nikoga a ni sata, samo ti i tvoja beba. Beba ima svoj sat i njega jedino pratis, ne budi je da jede jer joj san treba da bi rasla isto koliko i hrana, kad god trazi daj joj da sisa i uvek joj da koliko ona traži. I mleko ne pravi sisa nego glava te se opusti. BIIIIIP ti se za sve, bebu na sisu a mozak na otavu i sve će da bude u redu. Ja sam od njenog sina koji je ginekolog u Madridu pokupila parolu koje se držim od početka: DECA SU PRIRODNA POJAVA!!!
|
|
|
|