jelena038 -> RE: Dojenje - vaše iskustvo (15.4.2010 10:16:42)
|
sto se tice budjenja, tako je kako sam napisala, biirubin je povisen u prvim nedeljama, ima ga svako dete, i uspavljuje, zdrava beba, koja je pojela koliko treba morala bi dase probudi najkasnije za oko tri sata i da ima zlatno zutu stolicu, sve drugo ukazuje na povisen bilirubin i moze se desiti da dete kalira, kao u mom slucaju, 200 gr za sedam dana po izlasku iz bolnice, dok sam ja mislila da je sit i bila srecna sto tako lepo spava. dobar nacin provere je ponuditi detetu posle dojke flasicu, pa ako pije, znaci da se iz dojke nije najeo. drugi nacin je ponuditi recimo suprugu da povuce, pa ga pitati koliko je to lako [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] a sto se dojenja tice, ja sam od 5. meseca izbacivala po jedno dojenje dnevno i umesto toga uvodila obroke, ispalo je super, nisam imala problem sa odbijanjem od dojke, tako sam htela, tako sam i uradila, dete mi je sasvim zdravo i presrecna sam sto nisam odustala kao ogroman broj zena, kod prve prepreke. zao mi je ako ovo zvuci kao pametovanje. ja sam babe i tetke ostavila po strani, da prave ustipke za moju ljubav, ako me toliko vole, a za zdravlej i odgoj deteta sam pitala knjigu, kao za sve vazne stvari u zivotu. tako su me naucili u skoli.
|
|
|
|