Verus -> RE: Dojenje - vaše iskustvo (15.1.2011 21:15:21)
|
Evo moj updejt[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Dojila sam punih 9.5 meseci bez uvodjenja AD mleka (dohrane ili ti formule kako ko vec zove). Pocela sam manje da pumpam na poslu, tj. sa svaka 3 sata, na svaka 4 sata, tj. sada 2x po smeni. Drugi put ispumpam dosta manje, recimo 60-70ml, a u proseku izvucem oko 150-300ml po smeni, zavisi sta jedem, da li sam tim danom bila pod stresom itd. Uglavnom, imam jos uvek oko mesec i po (po nekoj proceni) dana zalihe zamrznutog mleka, u koje sam poooolako pocela da dodajem malo po malo ad mleka, jer je moja beba odbijala cisto AD mleko, jer se naravno, navila samo na ukus mog. Takodje vise voli sveze preko zamrznutog, ali sam primetila da lepse popije zamrznuto ako dodam u njega malo AD mleka. Savet za mame koje pokusaju da naviknu bebe na AD mleko: -daje vasem muzu da da bebi ad mleko na flasicu umesto vas: dok sam se ja mucila da je nateram da pije moje mleko sa malo AD (na 90ml mog npr. stavim 30ml), od mm muza je popila flasicu cistog ad mleka bez pobune! -mesati majcino i ad je sasvim u redu, sa tim sto se onda flasica da bebi u roku od sat vremena: ad mleko NE MOZE da stoji na sobnoj temperaturi duze od sat, u frizideru je bezbedno 24h. -iz pocetka dodavajte po malo ad mleka i povecacajte kolicinu ad mleka, a smanjute kolicinu majcinskog. Mislim da cu izvuci da dojim do godinu dana kako sam planirala, sa tim sto ce zadnja 2 meseca piti moje mleko mesano sa AD mlekom, a posle godinu dana starosti, ako imam mleka, dojicu je uvece, a ako nemam pice cisto AD do verovatno, 18 meseci (specijalizovano za decu preko 12 meseci starosti), pa cu je od 18 meseca prebaciti na kozije, a potom na kravlje mleko. Mi idemo sporo zbog njene istorije alergije na kravlje mleko. Odoh da iskopiram ovo i u temu o dohrani[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ps: presrecna sam sto je pocela da prihvata i ad mleko, sada mi je nekako..lakse. Polako se navikavam na misao da za nekoliko meseci verovatno vise necu dojiti, i postajem ok sa tim.
|
|
|
|