dunja RR -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (20.3.2022 18:59:53)
|
Milena meni oboje imaju često laringitis, doduše Sava više i nema, već ga e čini mi se i prerastao, a i nije imao kao beba, već negde od 3. godine, dok je M imala od rođenja već nekoliko puta. Veruj mi svaki put je bila drugačija kombinacija zavisno od toga koji dr bude, ali najčešće se kreće prvo sa Pulmikortom, i to prvo jedan ceo, posle pola. Za Pulmikort kažu da je dobar za start ako je ozbiljniji laringitis, on je jači čini mi se od beroduala, kad je dete u najgoroj početnoj fazi, da smiri šok, a posle ide pola, a nekad i kombinacija sa berodualom, koji dilatira krvne sudove pluća, disajnih puteva. Pošto laringtis uglavnom kreće noću, mi imamo uvek spreman pulmikort, za ne daj Bože, mada imamo preko puta zgrade i apoteku kojaradi celu noć. Damo pulmikort da se smiri početna faza, pa ujutru kod dr., to nam je sistem. IZVORNA PORUKA: Milena18 Mame, treba mi mišljenje vas koje imate iskustva sa laringitisom. Dr nam je prepisala inhalacije berodualom i fiziološkim. Prvo je htela da nam da pulmikort, pa se onda iz nekog razloga predomislila. A znam da se laringitis ne leči berodualom, njega je M ranije često koristila kad je imala bronhitise i opstrukcije. Slušala mu je pluća i rekla da su čista. Uz to je on i pozitivan na kovid, pa ne možemo kod našeg dr, nego bismo morali da ga vodimo u kovid ambulantu. Pitanje je - mislite li da treba da ga vodim kod još nekog lekara? Nekako se plašim da ovo nije adekvatna terapija. Njemu je sad bolje od terapije koju je dobio u dispanzeru, ali se plašim da se ne pogorša stanje, a nije pokriven odgovarajućom terapijom.
|
|
|
|