dunja RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (15.8.2022 13:32:52)
|
IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR Dunja, ja kad stavljam limuntus prospem ga pa istrljam sundjerom. Masinu ukljucim povremeno sa sirćetom i sodom (i limuntus ako sam se set_ila da kupim) IZVORNA PORUKA: dddaca Ivana kako radis to sa sircetom i sodom? Ja se plasim da ce reakcija koja nastaje prilikom mesanja da osteti masinu. Dunja, koliko limontusa stavis u masinu? Poslednji put kad sam je prala stavila sam tabletu za sudove i ukljucila na 90 stepeni IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR Daco, sirće i soda zajedno skinu kamenac i ne oštete nista. Ubacim sodu u pregrade za prasak (i limuntus) , sirce u pregradu za omeksivac. I onda sve to isto u bubanj, sipam oko case sirceta, oko 200.300gr sode,nekoliko kesica limuntusa u bubanj. Otprilike sve. I uključim na 90 ili 60. A kazu da je vrh i sa tabletom za masinu. IZVORNA PORUKA: dunja RR Ja se sirće plašim u mašinu, negde su pisali da ne valja, jer nagriza metal i izaziva koroziju. A limuntus mi je proveren za mašinu, pa onda samo njega stavim. Daco, ako se dobro sećam, pola kile savetuje ta žena koja mi je dala savet, ali ja nekad stavim i 300gr. Iv super, znači samo prospem limuntus po kadi i istrljam, hvala ti!
|
|
|
|