RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Saveti (za) domaćice

Poruka

Anck Su Nmaun -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (28.12.2015 8:07:29)

ja to radim s vremena na vreme i za masinu za ves i za sudove.
Pa nema neka odredjena mera, ja sipam oko pola cese sirceta (mada sipam odokativno, i sode kasiku , dve tri....

Anarunika -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (28.12.2015 13:33:22)

IZVORNA PORUKA: Figaro88

A koliko sode i sirceta sipate?Htela juce da ukljucim ali nisam znala koliko cega,jedna-dve kesice mi deluju malo [sm=zmeden.gif]

Dve kašičice sode i pola čaše alkoholnog sirćeta je dovoljno.

Figaro88 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (29.12.2015 15:48:59)

Hvala [sm=smiley31.gif] Veceras isprobavam [sm=smiley1.gif]

Anarunika -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (18.6.2016 16:21:12)

Žene drage, da li neka od vas ima akrilnu kadu ? i kako obavljate čišćenje iste. Ja nikako da joj povratim sjaj [sm=smiley13.gif] Ima li neka neki dobar recept da mi kada ponovo zablista, jer koliko god da je čista jednostavno onako matirana ne izgleda lepo. Čitala sam nešto na netu ali možda neka od vas ima iskustvo sa tim?

Maraj -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (19.6.2016 8:43:19)

Anarunika ja muku mucim sa plasticnom kadom. I imam isto pitanje kao Anarunika. Cime cistite plasticne kade?

vocicana -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (21.6.2016 12:33:11)

Nema nikakvog leka ni nacina da se povrati stari sjaj, ja se strasno nerviram ribajuci kupatilo, strasno kako se tus kada zaprljala, o grebanju da ne pricam, jedino neki sasvim mekani sundjer koristit, koji ce je najmanje ostetiti. Koristim obican Cif ili Arf, abraziv, pa time , ali definitivno svaki treci dan mora, izgleda mi ponekad kao da je puk vojske prosao kroz tus kabinu a ne nas dvoje.

amelia -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (21.6.2016 12:43:06)

Ja sam juce sje...a mm trenerku [sm=hudicek1.gif] prala sam je rucno sa teget plavom majcom zajedno nisam znala da pusta boju ta plava prokleta majca, trenerka je crna sa sivim sarima tj prugicama i sad negde gde je bilo sivo plavo je,sva onako izsarana vidi se da je upropastena. Odmah sam je opet oprala ponovo ali nista boja je i dalje tu. Da li ima neko neki savet da li je moguce da se skine nekako boja?
Mada meni izgleda nemoguce[sm=smiley13.gif]

choopa choops -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (21.6.2016 12:52:09)

Ima da se kupi onaj prašak, kao skidač boje od DR Beckmann npr. Ali ja sam jednom uvalila neku jaknu što sam ofarbala u to, i skinula se fleka, ali je i boja izblijedila, tako da je opet bilo ni za šta [sm=zmeden.gif] Jedino da poneseš u hemijsku čistionu da pitaš ili da ofarbaš u plavo sve?[sm=zmeden.gif]

DR BEckmann

amelia -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (21.6.2016 12:56:31)

Znas choopo lakse bi mi bilo da kupim boju plavu ili crnu i celu je ofarbam nego taj prasak, mislim da to mozda pomaze ali kod bele boje ovako ce samo da ih upropasti jos vise[sm=zmeden.gif]. E bas mrzim ovo kad mi se desi[sm=hudicek1.gif]

choopa choops -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (21.6.2016 13:08:05)

Pa to ti kažem. Ja sam jednu jaknu koja je bila crveno, bijelo, crna oprala na malo višoj temperaturi i skroz mi je pustila crna po crvenoj, crvena po bijeloj. I kupila sam taj skidač boja ( ne mogu da se sjetim da li je bio baš ovaj) i sve se fleke skinule, ja oduševljena, međutim kad se osušilo crvena je bila blijedo narandžasta, a crna skroz izblijedila [sm=smiley13.gif] Tako da opet nije bila za nošenje. Možda da prvo pokušaša sa plavom, da vidiš kako će biti....

amelia -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (21.6.2016 13:25:28)

Probacu da kupim plavu ako odem danas napolju.. farbam je pa javljam utiske[sm=smiley36.gif]

dunja RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.7.2016 15:59:55)

Žene, prvi put koristim Persil gel.
Kod Ariela ima onaj dozer koji ide u bubanj. Kod Persila ima poklopac dozer, ali ne znam da li sme u bubanj, jer mi deluje da je od tanje plastike nego onaj dozer kod Ariela.

Kako stavljate Persil gel (tečni), da li u pregradicu gore, ili direkt u bubanj ili u poklopac/dozer pa i njega u bubanj?

Khaleesi -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.7.2016 16:08:13)

Moja deca a i ja, mnogo volimo coko keksice tipa stark il plazmice, pa uzimamo cesto...
e sad obe male su smotlje pa prljaju haos, ali najvise imamo tih coko mrlja... Probala sam Beckman i Vanish sapun, fairy za sudje, Vanis tecni i opet ostaju zute braonkaste flekice...
Sta da stavim jos da se skinu?

isidora88 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.7.2016 16:08:41)

I ja koristim persil, stavljam u onaj dozer sto se dobije na boci, onaj sirokin , elipsastog oblika. Sipam gel u to i direkt u bubanj. Za bebu sipam otprilike trecinu tog cepa, za beli ves pun cep jer ima i pretpranje, ili stavim pola u onaj deo gde ide prasak za pretpranje a pola u bubanj

dunja RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.7.2016 16:10:59)

Isidora, a da li i taj čep/dozer palstični isto staviš u bubanj, dok se pere, ili samo naspeš u bubanj iz čepa?

Khaleesi -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.7.2016 16:11:10)

I kako pere taj gel, ja to nisam uzimala samo obican prasak...

dunja RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.7.2016 16:12:29)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Isidora, a da li i taj čep/dozer palstični isto staviš u bubanj, dok se pere, ili samo naspeš u bubanj iz čepa?

Moj čep je okrugli, providni, nemam kao kod Ariela onaj zeleni deblji, zato pitam da li sme u bubanj?

dunja RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.7.2016 16:23:52)

Gel pere odlično.

Evo slika, i opet pitanje da li ovaj poklopac može u bubanj, zajedno sa gelom?

[img]http://www4.slikomat.com/13/0702/btr-persil.png[/img]

Khaleesi -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.7.2016 16:26:11)

Super, onda da kupim pa da probam.... hvala na odg
Ja tebi ne mogu da pomognem dal ide poklopac u bubanj, Isidora ignorise pitanje[sm=smiley36.gif]

isidora88 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.7.2016 16:30:45)

Ja ovakav dozer imam
[img]http://www4.slikomat.com/13/0702/1qg-b34662.jpg[/img]

Dunja stavi u onaj dozer od ariela ako imas ili sipaj u bubanj, taj mali cep nisam stavljala u bubanj pa ne znam kakav je.

MasnaMasnica -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.7.2016 16:31:01)

Dunja imas drugi poklopac bas uz taj gel koji je i dozer koji ide u bubanj.
A mozes i njega nece biti nista.[sm=smiley1.gif]
Evo Isidora je postavila njega imam I ja.
Ili sipas u dozer od arijela i peres.

isidora88 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.7.2016 16:31:56)

Ja uvek kupujem persil i ariel gel kako koji uhvatim na akciji. Oba su mi odlicna, najvise volim beli persil sensitive[sm=bravo.gif]

Khaleesi -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.7.2016 16:34:33)

Haha super, onda taj sensitive po preporuci da nadjem[sm=smiley36.gif]

MasnaMasnica -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.7.2016 16:36:04)

Meni se beli sensitive ne svidja . Upravo u kuci imam sva 4 i najlepsi mi je plavi

dunja RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (2.7.2016 16:52:06)

Jaoo, nemam taj poklopac (nisam ga dobila iz Persil), a onaj od Ariela ne znam gde sam stavila ...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>