Anoniman -> RE: Dijeta u trudnoći (16.4.2012 16:18:45)
|
Svako neka radi onako kako misli da treba, i onako kako se najbolje oseća...ali iskreno, meni je ta teorija da gojazni ljudi ne moraju da obole od recimo visokog pritiska jednaka teoriji da pušači ne moraju da obole od raka pluća. Naravno da ne moraju, i naravno, dobiju rak pluća i osobe koje nikada nisu pušile, ali koje su šanse za jedno, a koje za drugo? Nije sve ni u kvantitetu života, ništa mi ne znači 80 godina života ako ću od 40. da pijem po šaku lekova na dan, što zbog pritiska, što zbog drugih potencijalnih oboljenja koje prate gojaznost...a pod gojaznošću, naravno, ne podrazumevam osobe sa 10kg viška, nego knjiški gojazne osobe. Da me deca dvore i neguju, da im presednem tako nemoćna? Da, može se to desiti svakome, ali mi je zanemarivanje gojaznosti kao pretrčavanje puta vezanih očiju. I na kraju, koliko ja znam, gojaznost se tretira kao bolest, pa zašto onda ne učiniti sve što je u našoj moći da do nje ne dođe, ili makar pokušati da se izborimo sa njom? Nema ovo nikakve veze sa estetikom, nego sa zdravljem.
|
|
|
|