Unica -> RE: U koliko sati stavljate bebu na spavanje? (27.5.2010 15:50:42)
|
jelena038, ovaj forum se ne zove LINCOVATI SVAKOGA KO NEMA ISTO MISLJENJE KAO TI ILI BILO KO DRUGI, drugo tema nije " Jelena038 daj mi savet"... drugo, nisam ti trazila da me savetujes kako da proredim podoje, nisam se zalila, samo sam to iznela kao kostataciju iako to nije za ovu temu. bilo je samo apropo organizacije izmedju podoja i oko sna. do 6 meseci dete se navikne na ruke, da spava sa mamom i tatom u krevetu, da se nosa kad god kmekne, cak i da se zakoceni. sve to beba NAUCI. bolje onda da nauci red. a nekad, koliko god pokusavali, ne mozemo da se uskladimo prema bebi. ja nisam imala svekrvu, ni mamu, i morala sam ovako, ispostavilo se da sam mogla mnogo vise nego one koje imaju i svekrvu i mamu pri ruci svi pedijatri, pedagozi, psiholozi tvrde suprotno ali ne TI tvrdis svoje. i super, verovatno si u pravu kad je tvoje dete u pitanju. ali za moje dete sam JA majka i vise verujem obrazovanoj i strucnoj osobi za decu nego bilo kome drugom. dobila sam prirucnik koji su pisale patronazne sestre i lepo pise da je zlostavljenje deteta ako se ostavi da place a neces me ubediti da postoji nacin da je bebica od mesec, dva sama u krevecu a ti pored sta god radila, ako place umirice je samo ruke. "pomerati detetu podoj je izgladnjivanje"- citiram opet patronazne sestre. dete samo regulise ishranu i obroke, dete glad oseca kao bol. ovo se odnosi na prve mesece zivota (obicno do prvog cvrstog obroka i odnosi se samo na dojene bebe). savet u svakom prirucniku je mazite dete sto vise, nosajte ga, pevajte mu,ljubi te ga. detetu treba paznja, ljubav i nega. ljuljuskajte bebu da joj omogucite sto laksi prelazak iz materice u spoljni svet. Ovo pise u skoro svim knjigama, nisam ja izmislila. Da je tesko, jeste. Una sad ima preko 5,5kg i otpadale su mi ruke i kad je imala 3kg ali to je moj problem. DETE NIJE TRAZILO DA SE RODI MI SMO TO ODLUCILE. E, pa ima i da se pomucim a za red i disciplinu ima vremena. i da se ne bih dalje trosila, posto mije stvarno lepse da se igram sa svojim detetom gledacu da sto manje posecujem ovaj forum. inace, tek da napomenem da zbog takvih kao ti (pogledaj broj svojih saveta na skoro svakoj temi o bebicama, pri tom saveti su iz perspektive majke jednog deteta a deca nisu ista) ja i ne dolazim ovde vise tako cesto. sigurna sam da si mnogim zenicama pomogla svojim savetima ali spusti malo loptu, daj prostora da jos neko napise svoje iskustvo bez da na svaku skaces sto primedbama sto savetima.
|
|
|
|