dunja RR
|
Sve ok, nego kada si rekla 33 meseca, u momentu sam se preračunavala :) S je stvarno jako brzo počeo sam da traži ali eto bo je veliki, a nikada ga nismo pre stavljali na nošu, tj. možda ponekad. S je jako tvrdoglav i svojeglav, u svemu ja kasnio, prohodavanje, pričanje, iako je jako bistar. Dugo je i i sisao, 2,5 godine. Ali voli da sluša i voli da mu ja obrazložim sve i svašta. Za sisanje sam mislila nikad nećemo prestati jer je toliko voleo (.) (.), međutim lako je prestao, rekla sam mu da je veliki bata (što i jeste) i da velike bate ne sike. I on je rekao dobro. Isto sam to uradila i za nošu, mm kaže da smo probali i ranije prihvatio bi lako, ali opet, dosadna sam znam, zbog naših čestih putovanja ja prosto nisam želela da silim i frustriram ni njega ni nas, da se prehlađuje, eventualno zapišava tuđe krevete itd. Čim sam skontala da ćemo povezati mesec-mesec i po u Beogradu, skinulam sam pelenu, sutradan pošto smo došli iz Bosne. Za noćno piškenje, u početku smo ga noću budili oko ponoći, da piški, posle smo skontali da nema potrebe, i zaista se nikada nije upiškio u krevet. Ali ono što je kod njega simptomatično je da on i inače retko piški, tipa ustane ujutru (ode sam na šolju (dugo je piškio samo na nošu), sada svuče se, obavi sve stojeći), i desi se da sledeći put teko oko 15h piški, ne uvek ali se desi. Tako je bilo od starta, pa nam se možda prvh dana par puta upiškio, ja se više i ne sećam, samo znam da nikakvog pranja specijalnog nije bilo, niti menjanja gaćica, koji sam kupila ranije 7-8. Verovatno zbog toga što inače retko piški, nje ni bilo tog upiškavanja, kada oset_i da je frka on je znači već bio pun, i zna, i traži. A recimo sada se prisećam, kada smo bili na moru, doduše bio je bolestan sve vreme, zapatio gnojnu anginu, bili smo na plaži po ceo dan, nismo se vraćali u sobu. Spavao je na plaži i nije se upiškavao, ali kada mu se kakilo, samo mi kaže mama kaki mi se, i ispusti brzinski govance na pesak (ja ne stignem ni da skontam šta se dešava), ja onda pokupim odnesem, obrišem ga. Kada smo u sobi, tražio je nošu za kakenje, mada ja mislim da smo ga i mi zapitkivali da li ti se piški, kaki (zaboravi se sve, još u mojim u godinama), IZVORNA PORUKA: amelia Dunja ovde tako ih racunaju do 3 god. Pa tako i ja racunam. Koliko vremena S mu je trebalo odprilike sam da trazi? Milj meni ne treba godisnji meni je cela godina goodisnji haha nego sad mi krivo sto nisam ranije prelomila jer kako je pametan razuman zna sve mislila sam sam ce traziti i gaditi se pelena, medjutim krenulo je sve naopacke poceo je da se krije kad kaki ne zeli da ga Gledam gura me vristi i kad se ukaki kao da nista nije bilo ne smeta mu. Danas se tri put upiso u gacice.. Ludim
< Poruku je uredio dunja RR -- 7.6.2018 0:03:11 >