Trcosava -> RE: Kada i kako privikavati na nošu? (15.12.2015 15:55:17)
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Trco, zašto je to kasno? Uopšte ne mislim da je 2,5 godine jaaaako kasno. Sasvim normalno vreme za tako nešto. Ako kod deteta prepoznate da je spremno i razume sa 8, 9, 10 meseci onda sam za. Ali za forsiranje i da se to radi jer neko misli da je vreme, za to nisam. Marko je prohodao sa 10 meseci, mogla sam i tog leta probati ali uopšte mi nije palo na pamet. Možda nije loše upoznavati ih sa nošom dok su tako mali, jer kod neke dece kada su starija postoji otpor. Pa kako bude, nikad se ne zna. Prvo za podebljano - pa kasno mi nekako. Sunce mu poljubim, zna da govori i sve, a još u pelene piški i kaki. Plus problem koji je imala. A kasno mi je, otkud znam. Nekako mi normlano da do druge godine batali pelene. Šokirala sam se kad sam videla da od kume ćerka koja je godinu i po možda mlađa od Ane (to je bilo ZIMUS!!) i DALJE NOSI NOĆNU PELENU!! EEeeeeej to je pet godina!!! E sad, ovo za 8-9-10 - nije poenta da dete tad zna da kaže da mu se kaki ili piški, već da nauči da sedi na noši. Ja sam tako razumela Ecu, pa stoga mislim da komotno može da stavi A na nošu.
|
|
|
|