Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 8:55:51
|
|
|
|
emicaa
|
Eco i ja mislim da je rano,a pusti mamu,i moj tata je meni dosadjivao nije napunila godina sa pitanjima jel piškite na nošu.nekad posle godine sam je stavljala da kaki na nošu ali znam po njenoj faci znala ranije da se sprema a ljetos je ostavila pelene,znači sa nekih 20 mjeseci.
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 9:30:13
|
|
|
|
eca89
|
Meni nije jasno kako se oni nas učili i forsirali, eto to me zanima i kao ja sam bez problema za par dana naucila, samo me zanima kako !
|
|
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 9:35:20
|
|
|
|
emicaa
|
Eco ja se sjećam da je moja tetka sina učila tako što ga posadi na nošu i ako ustane nalupa ga po guzi,a možda smo mi bili nevjerovatno ineligentna djeca ne znam tvoje je dijete i treba da radiš kako hoćeš ali ja bih sačekala bar do godine.
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 10:09:24
|
|
|
|
adulence
|
pa eco sigurno nisi naucila sa 10 meseci da ides na nosu,roditelji cesto preteruju,Ivu sam prvi put stavljala na nosu sa oko 11 meseci i to samo zato sto je sa god dana kretala u jaslice,a tamo su ih uredno stavljali na nosu.pa da ne bude u cudu...
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 11:45:13
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: eca89 Meni nije jasno kako se oni nas učili i forsirali, eto to me zanima i kao ja sam bez problema za par dana naucila, samo me zanima kako ! Ja se sjećam da sam ja piškila u krevet do škole. Malo, malo pa se pišnem A kad su mi skinuli pelene, ne znam. A li drugačija su vremena bila, platnene pelene, pa su sigurno odvikavali djecu ranije. Drugačiji tempo skroz, nije se izlazilo, bar mi nismo, ja svaki dan barem jednom idem s njima u šetnju. A vjerujem da su djeca često bila popišana. Ne znam, kažem ti ako osjećaš da bi ona mogla lagano da ostavi, ti probaj. Ako vidiš da ne ide, ti batali pa taman kad bude ljeto probaj, tada je lakše i tebi...
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 12:19:31
|
|
|
|
Mariya
|
Slažem se sa čupom,drugačija su to bila vremena, platnene pelene pa je verovatno i nama kao deci bio drugačiji osećaj kad je upišana nego što je danas deci u pampersu, ni ne osete da su mokri.mame su više bile kod kuće i mogle su se baviti nama,nisu jurili na posao i za novcem,sve je bilo lepše i lakše... Kao i sa svim ostalim,mislim da treba bataliti te priče mama,baba tetki i komšinica koje uvek bolje znaju od vas kako vi treba da hranite,kupate,dojite i odgajate vaše dete. Pokušaj da je staviš pa proceni da li je spremna da ide na nošu. Moja L nije videla nošu do njenih 18 meseci,u maju sam je stavila prvi put,a pelenu smo skinuli polovinom jula. H stavljam ujutro kad osetim po peleni da nije piskila i uveče pred kupanje kad se setim. I vidim da se napregne i hoće da piški i često joj i uspe,znači da shvata šta treba da radi,ali daleko smo od toga da ona kaže kad hoće da piški,kao i da zna da zadrži dok stigne do noše.. E kad to bude znala,onda je po mom mišljenju spremna za skidanje pelene. A mislim da sam je ovako naučila za šta je nosa i kad se koristi.
|
|
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 14:54:32
|
|
|
|
Ana RR
|
Meni je to rano i iskreno ne vidim poentu. Ja nisam pomislila na skidanje pelene do skoro druge godine. 10 dana pre 2. rođendana smo počeli i do rođendana je sam tražio kada mu se piški, pelenu sam mu stavljala za spavanje samo.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 15:02:58
|
|
|
|
World
|
IZVORNA PORUKA: Mala Elena World, za dete je pre godinu ipo cini mi se rano stavljati na tutu..mislim moze slucajno da se desi da obavi nuzdu ali sam proces privikavanja traje dugo, jer deca mogu da kontrolisu te misice za pikanje i kakanje tek kasnije i dok se to ne desi mozemo mi da radimo sta hocemo -oni ce to obaviti u pelenu ocas posla. Kao sto napisah, nisam uopste planirala da ga stavljam, ali jednostavno nije mogao da kaki u pelenu zbog pretvrde stolice. Na pocetku sam ga samo drzala iznad, a onda stavljala da sjedi. I sada lijepo kaki u tutu, ali naravno da mu nisam jos skinula pelene, niti planiram, premali je. Piski i dalje u pelenu. I ne mislim da moze da kontrolise, ali ocigledno zna kad treba da se desi jer mi je evo danas drugi put pokazao da hoce. Mislim i meni je to zvucalo prilicno nevjerovatno, ali evo, izgleda da moze. Ana jos uvijek nosi nocu pelenu, a konacno je prije par mjeseci skinula po danu, to je bas bio proces. A ima 3 godine.
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 18:18:56
|
|
|
|
wivern
|
Ja sam M počela da stavljam pre par meseci na nošu. Ujutru kad ustanemo on i ja zajedno u wc, kasnije je to nastavio mm. Ne očekujem da on nauči da odmah sve obavlja u nošu, nego smo namenski krenuli ranije da bi se on navikavao da se to radi u nosi i u wc-u. E sad, kako se zbi ovo što se zbi noša je otpala do daljnjeg.
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 20:10:18
|
|
|
|
World
|
Evo imam jos jedan dogadjaj od maloprije za nevjernike A. je zaspao i spavao tako nekih pola sata i cujem da se probudio i zove me. Dodjem do njega i pokazuje mi na pelenu, ja ga pitam hoces li da kakis, on kaze da. Podignem ga, stavim na tutu, obavi posao, operem ga i vratim na spavanje. Znaci zna da treba, nije samo to obavio u pelenu i gotovo. Ne pitajte me nista, znam i ja da to zvuci kao naucna fantastika sa 16 mjeseci, ali eto tako. Vjerovatno je to sto sam ga rano pocela stavljati uticalo. p.s. inace ne zna da prica, samo mama, tata i sl. ali zna da kaze da i ne kad mu treba, sve ostalo pokazuje...
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 20:18:48
|
|
|
|
eca89
|
World, draga vjerujem ti ja, baš mi je drago ! Samo naprijed!
|
|
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 20:23:39
|
|
|
|
Zemunka85
|
Ja znam baaas dosta ljudi koji su sa god i po skinuli. U vrticu. Bez problema. Mi smo sa 20m bez problema za dan dva i dnevnu i nocnu zajedno. Bez recidiva.
|
|
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 20:46:41
|
|
|
|
vonavoj
|
Rano ili ne,moja zna sta se radi na nosi..potpisujem..cim je stavim ona piski,a kad malko duze sedi i kaki u njoj,posle jela..mnogo joj je lakse nego u peleni..cak je danas u jednom trenutku stala i napnula se i ja trk po nosu i stavim je i lepo se iskakila. Ne ocekujem da ce mi sa 14 m traziti da je stavim da piski i kaki,ali je higijenski da kaki u nosu,bolje nego u pelenu.. danas je dva puta kakila na nosi.
|
|
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 20:48:03
|
|
|
|
vonavoj
|
I svaki put se zapanjim i konstatujem da pelena ne bi izdrzala kolicinu kake
|
|
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 20:54:01
|
|
|
|
Mala Elena
|
Drago mi je world, jos bolje... E . trazi ponekad ali se pola ukaki u pelenu a pola u nosu ... jbg, valjda ce poceti da trazi na vreme a ne posle vremena. Inace &tavljam je od 18.m.ujutru i posle spavanja..
|
|
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 21:10:28
|
|
|
|
World
|
Ma ljudi pisala sam vec kakve sam muke imala sa Anom, ovo mi dodje bas onako kao nevjerovatno bas. A nisam se ni trudila. A znate za one bezpelenase, ljudi skoro od rodjenja ne stavljaju djeci pelene, znaci moguce je.
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 23:35:50
|
|
|
|
bojana92
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Meni je to rano i iskreno ne vidim poentu. Ja nisam pomislila na skidanje pelene do skoro druge godine. 10 dana pre 2. rođendana smo počeli i do rođendana je sam tražio kada mu se piški, pelenu sam mu stavljala za spavanje samo. Kod nas je bila slicna situacija.Probali smo pred drugi rodjendan da skinemo,i kad sam shvatila koliko strpljenja treba,odlucila sam da pokusamo posle drugog rodjendana.Tako je i bilo.Sto se Filipa tice probacu da ga odviknem od pelena na leto,mada tad jos nece imati 18 meseci,nego 15 meseci.:)
|
|
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 23:44:42
|
|
|
|
Rosita
|
Mi jos nismo skinuli nocnu, na pragu smo trece godine. Pisala sam vec, dnevnu proletos, letos sam ispustila priliku za nocnu, bivao je suv, ali ja sam bila operisana i nisam mogla da se bakcem. Sad pije vodu, ne ogranicavam, nocu se upiski, ne podizem ga, cekacu bolji trenutak, ako nista opet na prolece, sta cu. Nekad se upiski i na dnevnom spavanju , ako dugo spava. Ali kod mog D je neverovatna diskrepanca izmedju te kontrole u snu- koje nema i razumevanja situacije. On je juce ustao upiskan posle dnevnog spavanja i rekao mi- pomozi mi da se presvucem, oznojio sam se. Ja kazem a sta je ovo po trenerci D? A on mi kaze- mama, nista me o tome ne pitaj ... ladno mu neprijatno . Elem, ne mogu stvarno glavom kroz zid, skinucemo.
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 14.12.2015 23:51:14
|
|
|
|
Ana RR
|
Joooj Rosita kakva je on dušica..
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 15.12.2015 0:00:43
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Meni je to rano i iskreno ne vidim poentu. Ja nisam pomislila na skidanje pelene do skoro druge godine. 10 dana pre 2. rođendana smo počeli i do rođendana je sam tražio kada mu se piški, pelenu sam mu stavljala za spavanje samo. Prepadoh se juče kada pročitah ecinu poruku, a sada posle tvoje ću mirno da spavam. Ako me razumete
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 15.12.2015 0:03:00
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Ja kazem a sta je ovo po trenerci D? A on mi kaze- mama, nista me o tome ne pitaj ... ladno mu neprijatno . Elem, ne mogu stvarno glavom kroz zid, skinucemo. Što reče Anči, dušica mila je on
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 15.12.2015 1:39:53
|
|
|
|
dijana1*
|
Dunjci nema potrebe da ga forsiras pre leta. Sacekaj drugi rodjendan pa onda tek. Vuku sam skinula sa dve godine i mesec dana. Prvo je skinuo pelenu pa tek onda seo na nosu. Do tada nije hteo da je vidi. Samo opusteno, ima vremena kada ces mu skidati
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 15.12.2015 7:40:47
|
|
|
|
tekilica
|
Mi smo nosu uvek drzali tu negde, na oku. Prvo smo stavljali bebu, pa je ona pozelela da je i ona koristi. Od onog trenutka kada je pocela da koristi nosu, pelene vise ne stavljamo. Nocu je nosa bila pored kreveta. Za svaki slucaj smo stavljali musemice, ali se budila i trazila je da ide na nosu. Kada je pocela sama da ustaje i da sama koristi nosu nocu, to je bilo to. Hocu da kazem, dete samo krene sa svim tim stvarima kada je spremno i kada ono to hoce! Vazno je da ih mi naucimo sta i cemu koristi. Oni to shvataju, pa sami odluce kada ce to koristiti. Samo bez brige, svi se oni nauce, a to kada je dete skinulo pelenu...to je zaista nevazno. Dok god je u nekom normalnom periodu. Ako dete ne skine pelenu u petoj godini, navodim primer, za to je samo roditelj odgovoran.
|
|
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 15.12.2015 13:49:07
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: eca89 Meni nije jasno kako se oni nas učili i forsirali, eto to me zanima i kao ja sam bez problema za par dana naucila, samo me zanima kako ! Ne znam kako su mene učili. Ana je jaaaaako kasno skinula pelenu. Sa dve i po godine. Ali Ana je imala strah od kakenja na noši, pa je to sve oteglo. Uglavnom, kad je ona bila spremna - bukvalno za jedan dan je skinula pelenu. Pisala sam već možda. Probavala sam ja i ranije, ali jednostavno to nije išlo, pogotovo kakanje. E, sa Lukom imam manje više isti problem - kod nas u kući je hladno. Jedva naguramo na 21 stepen. Da sedi razgolićen i da čekam da nešto uradi mi nije baš. Jedino da mooožda ujutru ga stavim dok pije mleko, ali i tad je previše hladno, plus nezgodan položaj. Sve u svemu, uopšte ne mislim da je rano decu sa 8.9.10 meseci stavljati na nošu. Niko od tih roditelja ne očekuje od dece da sa godinu dana traži pelenu. Do godine i po je poenta da beba nauči da SEDI na noši, ako još usput nešto i obavi u istu - sreći nikad kraja. Ako ne, barem sedi tih par min na njoj.
|
|
RE: Kada i kako privikavati na nošu? 15.12.2015 13:56:26
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: Ana RR Meni je to rano i iskreno ne vidim poentu. Ja nisam pomislila na skidanje pelene do skoro druge godine. 10 dana pre 2. rođendana smo počeli i do rođendana je sam tražio kada mu se piški, pelenu sam mu stavljala za spavanje samo. Prepadoh se juče kada pročitah ecinu poruku, a sada posle tvoje ću mirno da spavam. Ako me razumete opušteno Suzi! Tamo na leto možete probati, biće toplo i onda je i njemu super da bude golišav Trco, zašto je to kasno? Uopšte ne mislim da je 2,5 godine jaaaako kasno. Sasvim normalno vreme za tako nešto. Ako kod deteta prepoznate da je spremno i razume sa 8, 9, 10 meseci onda sam za. Ali za forsiranje i da se to radi jer neko misli da je vreme, za to nisam. Marko je prohodao sa 10 meseci, mogla sam i tog leta probati ali uopšte mi nije palo na pamet. Možda nije loše upoznavati ih sa nošom dok su tako mali, jer kod neke dece kada su starija postoji otpor. Pa kako bude, nikad se ne zna.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pepeljuga ( srpska narodna bajka)Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs
NezgodaAutor: Miroslav Antić, Peva: Dragan Laković i dečiji hor Kolibri
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?