Peace*
|
Mi smo juče imali završnu priredbu! Otplakah pola. Priredba je bila formulisana tako da 4oro dece putuje svetom, a ostala deca glume osnovne karakteristike određenih država: Francuska: slikari, moda, parfemi Engleska: čaj u 5pm i Robin Hud Kina: devojčica koja inače uči kineski je pevala na kineskom i nosila pandu u rukama ... a cela priča se onda vratila na vojvođanske lale i njihove pošalice. Luka je predsatvljao Egipat, bio je beduin, nosio hieroglife. Bilo je mnogo slatko. Zatim je na videobimu pušten unapred prepremljen snimak svakog deteta. Crtali su svoju budućnost kao strip, po principu "Ovo sam ja kada sam se rodio, ovo sam ja u vrtiću, ja u školi, na fakultetu, poslu, venčanje, kuća..." Bila je gomila odvala. Najbolje fore su bile: - Ovo sam ja kad sam se rodio, ovo sam ja u vrtiću, ovo sam ja u školi, ovde polažem za DJ, ovde sam DJ i svi se vesele, ovo je moja kuća i živeću sam jer neću da se ženim, i ovo je globus, tražim gde ću da putujem. - Ovo sam se ja rodio, vrtić, škola, fakultet, detektiv, venčanje, deca, kuća, i na kraju - ovo ja idem u Tursku. (pretpostavljam da se spremaju za letovanje) Luka je rekao da će biti rudar! Posle je pojasnio da ta ideja ima veze sa nekom igricom. Pevali su posle još nekoliko pesmica, između ostalog Seoska sam lola i Ne govori ništa, opusti se, uhvati ritam (ne znam kako se zove pesma). Po meni, zanimljiv izbor. Dobili su diplome za odrastanje, vaspitačica se rasplakala.