*Alexx* -> RE: Količina čvrste hrane u porciji (25.3.2011 12:38:53)
|
Šipak, moje dete je uvek jelo više od tih količina. Ja sam se večito tripovala da on jede previše. ALI - on nikad nije bio debeo, prosto je vrlo aktivan (bio i ostao). Da citiram samu sebe iz prvog posta: IZVORNA PORUKA: *Alexx* U celoj priči oko uvođenja čvrste hrane, mene su najviše zbunjivale veličine porcija. Te se pominju neke supene kašike, te grami. Osim prvih nekoliko dana, dok se nismo navikli na kašičicu, ja sam pravila oko 150 grama (kad je imao 6 meseci) i Andrej je sve pojeo. Onda smo prešli na 200g, sa nekih 7,5 meseci. Od 8,5 meseci jede 250 grama. I sve to ne bi bilo "problematično" da ja nisam pročitala u nekoj knjizi da bi moje dete trebalo da jede manje nego što jede (tj. porcije od nekih 200 grama) Mene to mnogo ne dotiče, ja vidim da Andrej lepo napreduje, da nije debeo, i da je sit tri sata. A juče u temi Ishrana 6-9 shvatim da bebe jedu različitu količinu klope (ja sam mislila da je to univerzalno). Elem, koliko god da jede vaše dete, dobro je, dokle god to nisu ekstremni slučajevi.
|
|
|
|