JMPM -> RE: Majka (21.7.2012 23:19:49)
|
Imao sam majku sa jednim okom. Mnogo sam je mrzeo zato sto me time dovodila u nezgodnu situaciju. Radila je kao kuvarica u skoli kako bi nas prehranila. Jednog dana, dok sam bio u skoli dodje da me vidi. Dovela me u veoma nezgodnu situaciju! Kako je mogla to da uradi ?! Ja sam je ignorisao i sa puno prezira pogledao. Narednog dana jedan ucenik mi rece : "Uh, tvoja majka ima samo jedno oko" Tada sam pozeleo da nisam ziv i da moja majka nestane iz mog zivota. Sledeceg dana sam joj otvoreno rekao : "Zasto me ismejavas? Zasto jednom ne umres?" Ali, ona nije nista odgovarala. Nisam ni malo oklevao da to kazem niti sam o tome razmisljao jer sam bio jako ljut. Nisam obracao paznju na njena osecanja i samo sam zeleo da napustim kucu. Marljivo sam ucio i dobio stipendiju za studije u Singapuru. Otisao sam tamo, studirao, ozenio se, kupio kucu, dobio decu, nakon cega sam bio srecan i zadovoljan svojim zivotom. Jednoga dana dodje moja majka da me poseti, jer me godinama nije videla, a svoju unucad nije pre toga nikad videla. Kada se nasla ispred mojih vrata, moja se deca pocese smejati. Povikao sam : " Kako si smela da dodjes da plasis moju decu? Napolje! Necu vise nikad da te vidim! " Smireno je odgovorila : " Oprosti. Izgleda sam pogresila adresu." I nestala je... Jednoga dana mi dodje pismo iz skole da se odazovem na porodicni skup. Slagao sam supruzi i rekao da imam poslovno putovanje. Nakon sastanka otisao sam staroj kuci u kojoj smo ziveli iz ciste radoznalosti. Komsije me obavestise da mi je majka umrla. Nisam pustio ni jednu suzu. U njenom pismu koje su mi komsije urucile je stajalo : " Dragi sine, dosta sam o tebi razmisljala. Oprosti mi sto sam dolazila u Singapur i sto sam uplasila tvoju decu. Bila sam jako srecna kada sam cula da ces doci na sastanak. Ja se mozda necu moci dici sa kreveta kako bih te videla. Oprosti mi sto sam te u nekoliko navrata dovela u nezgodnu situaciju u tvom zivotu. Secas li se da si, dok si bio dete, doziveo saobracajnu nesrecu i izgubio oko? A ja, kao i svaka majka, nisam te mogla ostaviti da odrastes sa jednim okom. Poklonila sam ti svoje oko. Bila sam presrecna i ponosna sto moje dete moze videti svet tim okom. S ljubavlju. Tvoja majka. "
|
|
|
|