RE: Siofor (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

plačljiva -> RE: Siofor (19.2.2012 22:14:25)

Naravno da smeš,ali nemoj da ti to pređe u naviku.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

meyo -> RE: Siofor (19.2.2012 22:15:29)

kolika ti je doza svete? zasto da preskaces?

meni se desavalo recimo da cijelu dozu popijem odjednom mislim nije preporucljivo ali nece naskoditi
tako vjerujem iako preskocis jednu mislim da nece biti nesto lose..

plačljiva -> RE: Siofor (19.2.2012 22:18:20)

meyo,koliko dugo si pila siofor pre trudnoće?

meyo -> RE: Siofor (19.2.2012 22:23:58)

9 mjeseci al u pocetku samo 850 mg. pa mi moja doktorka sa humane negdje u oktobru povecala na dvije doze
od po 500 mg. dal su mi ovulacije od nejga ili ne ne znam al ciklusi su mi uvijek bili dukacki pogotovo kad sam ga pocela piti nisam dobijala bas redovno.. s tim sto sam ja presla na glukofaz nekako mi najvise godi

World -> RE: Siofor (19.2.2012 22:39:32)

pijem 2x850, obicno ujutru i uvece....
nego preskacem zato sto sam rucala kasno, pa sam htjela uz veceru da uzmem, ali sam nesto toliko sita da ne mogu da pomislim na hranu i veceru... pa ne mogu da ga pijem bez hrane...

meyo -> RE: Siofor (19.2.2012 22:43:02)

ma mozes nece ti naskoditi nista.. a ja pijem rucak i vecera..

World -> RE: Siofor (19.2.2012 22:44:22)

e super... ja cu izgleda preci na dorucak/rucak nesto mi se ne vecerava u zadnje vrijeme otkako sam presla na ovu dijetu... ko zna sta ce biti sa mnom, mozda mi nikne neko lisce... ili trava....... [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

meyo -> RE: Siofor (19.2.2012 22:46:27)

o pa to je super pohvalno[sm=bravo.gif] ma samo ti tako nastavi
i meni je u pocetku smanjen apetit bio ..sto sam posle uradila ne znam ni sama
al znam i sad da mi se smanjio apetit sto je odlicno !!

lady_b -> RE: Siofor (20.2.2012 13:32:23)

I ja sam pila Siofor, medjutim prije nekih mjesec dana me doktorica prebacila na Metfogamma..da li neko ima iskustva sa tim lijekom?

meyo -> RE: Siofor (23.2.2012 18:05:33)

evo me ja u istoj nedoumici ko LO. danas je endokrinolog bio decidan
da ga pod hitno isključim i niukom slučaju da ne nastavim sa njim...
posto smo se culi telefonom nisam detaljisala .. al sam se prepala
ne znam sta da radim znam da navodno metf. sprecava pobacaje kod nas sa
pcos a opet on je vrhunski strucnjak koji mi je iz prve pomogao da izguram moje probleme
sa hormonima [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

nina26 -> RE: Siofor (23.2.2012 19:12:53)

Meyo, draga i ja znam da se on pije do 8 nedelje otprilike mozda cak i duze, ne znam sto je tvoj dr bio tako iskljuciv?

Mogu misliti koliko te je prepao, i ja bih na tvom mestu...

A da pitas drugog dr za misnjenje?

meyo -> RE: Siofor (23.2.2012 19:39:12)

bas sam shebana .. nesto dvoumim se jer je vrhunski strucnjak
a opet ovamo na sva zvona se prica da se obavezno pije kod pcos-a do 12-te nedjelje[sm=smiley19.gif]

jabukica -> RE: Siofor (23.2.2012 20:38:11)

Meyo ja isto pijem siofor 500mg 2xdnevno, doktorka mi je posle 12-te nedelje sa 3x500mg smanjila na 2x500mg, htela je da mi ga ukine od 16-te nedelje, ali je nazvala mog endokrinologa da se konsultuje s njim, a on je rekao da ga pijem do kraja trudnoce 2xdnevno, sad sam 33+2 i jos ga pijem, trudnoca je uredna, bebica lepo napreduje, sve kako treba. Ne znam zasto je tvoj endokrinolog rekao da ga vise ne pijes, ja bih se isto zabrinula, jer znam da to moze dovesti do pobacaja. Mozda bolje da potrazis jos neko misljenje.

meyo -> RE: Siofor (23.2.2012 20:42:18)

jabukice hvala ti puno na utjesnim rijecima i ohrabrenju
ma koji god sajt sam okrenula pise da treba da se pije
a on kad sam mu danas rekla da nastavim metfor. ko da samga polila ladnom vodom neeeee zaboga
da sam se prepala do kosti

little_one -> RE: Siofor (23.2.2012 20:45:48)

Jabukice, hvala ti mnogo na ovom postu....pogotovo sto vidim da ti trudnoca hvala Bogu lijepo napreduje.....i meni je doktor ukinuo siofor ali sam ga ja nastavila da pijem na svoju odgovornost....meni je mala doza pomogla da zatrudnim 2x 500 i mislila sam da ga pijem do kraja trudnoce...iskreno se i bojim prekinuti...za sad dobro napredujemo, i nadam se da nece biti problema....razgovarala sam s muzem i on je odlucio da me podrzi u tome, a posebno kad smo zajedno upoznali djevojku koja je kao i ti iznijela trudnocu sa sioforom i ima predivnu bebu sada...mislim da pojedini doktori, neinformisani nazalost, nemaju hrabrost da preporuce neki lijek u trudnoci, iako i na nasim ali i na stranim sajtovima podrzavaju upotrebu metformina.

jabukica -> RE: Siofor (23.2.2012 20:59:24)

Verovatno se vasi doktori drze toga sto na leku pise kako ga ne treba koristiti u trudnoci.
Ne znam kod kog ste doktora/ice bili, moj endokrinolog je Artur Bjelica, isla sam privatno kod njega, on inace radi u Betaniji u NS, i stvarno je dobar, jeste da kosta, ali vredi.

meyo -> RE: Siofor (23.2.2012 21:14:53)

ne znam jabukice al je makar mogao reci zasto ga ne da
ja mislim da cu ga piti dok ne dodjem do moje doktorke sa humane repr.
koja me i pratila pa da se i sa njom konsultujem

little_one -> RE: Siofor (23.2.2012 22:18:00)

Jabukice, ja sam iz Banjaluke, i kod nas endokrinolozi izgleda nisu bas upoznati sa relacijom pcos i inzulinska rezistencija pa se tesko dobija i uputnica da se to provjeri...vjerujem da je i u Crnoj Gori takva situacija, tj kod Meyo...u svakom slucaju, tebi hvala na podrsci i tvom postu, vjerujem da ne radim nista lose, cak sta vise...mislim da radim dobro za sebe i svoju bebicu...[sm=bravo.gif] bas kao i ti...

P.S. Svaka cast za rezim ishrane koji vodis...moram malo da te kopiram...zanimljiv ti je meni....[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Cecana -> RE: Siofor (24.2.2012 0:14:34)

Jabukice nisam znala stvarno da je dr.Artur Bjelica endokrinolog,ja sam mislila da je on ginekolkog.Meni je jednom radio folikulometriju kad sam isla na inseminaciju u Betaniju.

Meyo cestitam na trudnoci,zelim ti skolsku,laku i lepu trudnocu.Cesto sam te pratila na istim smo temama.Zanima me kako si zatrudnela jel prirodno?
Pozdravi svima

Cecana -> RE: Siofor (24.2.2012 0:17:07)

Sto se Siofora tice,meni je doktorka rekla da cu ga piti do 12 nedelje trudnoce,u slucaju da zatrudnim,tako da ne znam sta da vam kazem,svaki doktor svoju politiku tera.
Meni je inace doktorka Edita Stokic koja je vrsni i poznati strucnjak u svojoj struci.

jabukica -> RE: Siofor (24.2.2012 0:51:59)

Cecana prirodno sam zatrudnela, samo na sioforu, samo sam ja imala jedan missed ab., prvi put sam zatrudnela nakon samo mesec dana na sioforu (da napomenem da sam pre toga imala godinu dana nezaštićenih odnosa, bez uspeha. Uz nastavak korišćenja siofora nakon 3 meseca od missed-a na "zeleno svetlo" doktorice ostah trudna isti mesec kako je doktorica rekla da idemo na trudnoću. Kao što vidiš meni nisu bile potrebne folikulometrije ni klomifen, samo siofor.

jbojana1980 -> RE: Siofor (27.2.2012 18:59:11)

Ja već tri meseca pijem glukophage 2x500 mg zbog PCO i insulinske rezistencije tj zbog izostanka ovulacije. Merim bazalnu temperaturu, pratim sluz ali mi se čini da i dalje nemam ovulaciju. Posle kog vremena je vama uspostavljena ovulacija? ... ja sam se nekako nadala da će mi on pomoći, inače od sledećeg ciklusa krećem i sa klomifenom[sm=zmeden.gif]

meyo -> RE: Siofor (27.2.2012 20:49:47)

bojana meni eto tek posle 9 mjeseci doduse pratila sam folikulometrijom razvoj situacije
mozda sam ja i ranije dobila ovulacije al nisamo tempirali kako treba
vrlo moguce da ce to biti dobitna kombinacija sa klomifenom[sm=bravo.gif]

jbojana1980 -> RE: Siofor (27.2.2012 23:14:34)

Da, i doktorka mi je pomenula da ću možda morati dugo da ga pijem. Zato mi je i dala glukophage da sredim hormone pa tek onda stimulaciju... mada, iskreno, razočarala sam se što glukophage ne deluje tako brzo[sm=smiley13.gif]

Ognjenka -> RE: Siofor (28.2.2012 8:59:51)

Bojana, kazu da je potrebno oko 6 meseci. Ja ga pijem od novembra 2x850 i tek poslednji mesec sam uhvatila ovulaciju. Koristila sam lh trakice u kombinaciji sa merenjem temperature. Tako da, samo guraj sa metforminom, pojavice se ovulacija sigurno. A u kombinaciji sa klomifenom, extra!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>