|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Siofor
13.3.2012 0:02:15   
hanka
Je,sve je na bazi metformina samo su razliciti proizvodjaci
Vecina nas pijemo zbog problema sa pcos a sve zbog insulina,pretpostvljam da si radil ogtt test i da je tu problemcic,ne brini nije nista strsno,lekic regulise iskoriscenost insulina u orgnizmu samim tim i cistice na jajnicima putem hormona bar je meni nekako tako objsnjeno da je sve to povezno jedno s drugim

(odgovor članu BUBICCA)
Direktna veza do poruke: 251
13.3.2012 0:08:50   
BUBICCA
Nisam radila ogtt test... I u par navrata mi je potvrdila ovulacije. Navodno, da bi smanjila broj cisti da ga uzimam. Inace nemam druge simptome PCOS-a. Probacu s tim, sta da radim. Da li ima neka nezeljena dejstva, sem ovih mucnina i sl.?

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 252
13.3.2012 0:12:00   
degu
U početku će ti biti malo problematično dok se ne privikneš. Biće i mučnine i dijareje, ali sve to prođe, posle ćeš se osećati kao i da ga ne piješ. Super što imaš ovulacije, sa metforminom će biti još kvalitetnije user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu BUBICCA)
Direktna veza do poruke: 253
13.3.2012 0:15:35   
BUBICCA
Jos i ako smrsam koji kilogram... Dve muve jednim udarcem! user posted image
Hvala vam punooo!
user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 254
13.3.2012 0:18:08   
degu
E da znaš da se i to može desiti user posted image ja sam se tome nadala, ali ništa od toga, valjda zato što i nemam nekog viška user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu BUBICCA)
Direktna veza do poruke: 255
13.3.2012 22:50:56   
BUBICCA
Ma ja bih bukvalno koji kilogram... Ide leto!! user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 256
14.3.2012 14:30:13   
lutka....
drage moje,ja sam nova,citala sam malo prethodne objave,i vidjeh da ima jos onih koji piju siofor. Ja ga pijem vec 15 dana,3 puta dnevno po 500 mg,tako mi je propisao moj ginekolog,medjutim,ja nisam radila nikakve nalaze,prije 6 mjeseci nalaz stitnjace,gdje je prolaktin bio povisen,pila sam i bromokriptin. imala sam jake mucnine i povracala sam,isto i sa sioforom.zanima me je li koja od vas prosla kroz isto, inace 2 godine pokusavam da ostanem trudnauser posted image

(odgovor članu BUBICCA)
Direktna veza do poruke: 257
14.3.2012 14:46:23   
Ognjenka
Lutka, evo mene opet. Mozes gore da procitas da su mucnine i dijareja uobicajene sa sioforom, skoro sve devojke su ih imale. Isto tako, ako promenis lek, ja sam uzela glukofaze (isti lek, drugi proizvodjac), mucnine bi trebalo da prestanu-tako je meni bilo.
Citala sam da nemas ovulacije, tj. da nisu kvalitetene, i ovaj lek je bas super za to, ali treba mu vremena da proradi. Ja ga pijem 6 meseci, a u poslednja 3 imam ovulacije.
Ti pijes dosta veliku dozu, mozda je trebalo dr. da ti uvede postepeno, i obavezno kad odes na pregled pomeni mucnine. Ako ne prestanu, probaj da promenis lek (sifor, gluformin, glukofage, tefor-to su sve nazivi za isti lek iz grupe metformina).

< Poruku je uredio Ognjenka -- 14.3.2012 14:47:12 >

Mame, radjajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepsi, nezamenljivi dar svakom detinjstvu.
Dusko Radovic

-Tetka, ja te VOLIM! 5. 2. 2013.

(odgovor članu lutka....)
Direktna veza do poruke: 258
14.3.2012 14:52:29   
lutka....
pijem ga vec 15 dana,mjerim temperaturu i danas je temper.skocila na 37,1 po kalendaru jucer nastupila ovulacija,znaci da je ipak pomoglo.vjerovatno ce pomoc i da jajna celija sazri,pa da i mene malo usreci..user posted image

(odgovor članu Ognjenka)
Direktna veza do poruke: 259
14.3.2012 14:57:29   
Ognjenka
Ma samo se baci ti na muckanje danas i sutra-i uskoro ce da budu user posted image

Mame, radjajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepsi, nezamenljivi dar svakom detinjstvu.
Dusko Radovic

-Tetka, ja te VOLIM! 5. 2. 2013.

Direktna veza do poruke: 260
14.3.2012 15:06:02   
lutka....
daj boze,ovo mi je kvalitetna ovulacija nakon duzeg vremena,tako da ako ovaj mjesec budenm imala srece,ako dovoljno sazriju celije...imat cu duplo....posto mi se cesto dogadja da se oba jajnika pripreme, tako je i ovaj mjesecuser posted image user posted image
...vjerovatno ce sve bit uredu...

(odgovor članu Ognjenka)
Direktna veza do poruke: 261
26.3.2012 11:08:04   
nina26
Pitanje za nase drage trudnice, ne mogu samo da se setim, koja je pila Siofor/glukophag Meyo ili LO???

Meni je endokrinolog ukinuo odmah glukophag jos u 7nedelji, uz obrazlozenje da ja ni nemam po njemu IR da je sve u ref, vrednostima i da se lepo vidi na grafiku, da mi se insulin vraca u normalnu posle 2h, i da nije koriscenje glukophag u trudnoci nije dovoljno ispitano i bezbednouser posted image
I ja ga prekinula...

Sta ste vi uradile??

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

Direktna veza do poruke: 262
26.3.2012 17:24:24   
little_one
Draga Nina, pijemo i Meyo i ja siofor, tacnije obe smo prekinule. Ja sam pila do 14te nedjelje kada sam uradila inzulinemiju i moj inzulin je imao odlicne vrijednosti. Na taste 5.45 a poslije 2 sata 10.5. sto su odlicni rezultati i dr mi je prekinula siofor. Meyo je odmah prekinula ali su joj rekli da ce se mozda vratiti jer ona ima kilazu koju nije rijesila prije trudnoce pa moguce da ima i potencijalni gestacijski dijabetes. U svakom slucaju ako imas potvrdjene nalaze za inzulin od strane dr ti prekini sa sioforom (gluforminom) ali pokusaj se dogovoriti sa dr da ga za svaki slucaj provjeris opet za 3 sedmice. Meni isto slijedi svake 3-4 sedmice redovna provjera inzulina. I takodje pripazi na ishranu.

Ja sam imala jake dileme sta da radim i nisam prekidala sa sioforom a i upoznala sam djevojku koja je rodila prelijepog djecaka koriseci siofor citavu trudnocu. Nadam se da mi nece stetiti prekid, danas sam prvi dan potpuno bez siofora. Vidjecemo za neke 3 sedmice.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 263
26.3.2012 17:33:44   
nina26
Hvala ti puno LO, bas sam se brinula....

I ja znam za slucajeve gde su pile celu trudnocu, ako je za tim bilo potrebe.

Ja nemam problem ni sa kilazom, slatko retko jedem, tako da se nadam da nece biti problema.

Rekao mi je da uradim 20 nedelji nista pre toga.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 264
26.3.2012 21:44:57   
meyo
nina sve ti je nasa LO lijepo pojasnila ona zna koliko sam imala svisnut zbog te dileme
kopala sam na sve strane i svi koje sam konusltovala su rekli prekini cak sam i prijateljicu iz varsave zvala isto mi rekla prekini
tako da sam ja bila isto 7-ma nedjelja cini mi se za sad je ok. sve al su mi rekli strtogo da vodim racuna sta jedem
tj. moram izbjegavat slatko (mada mi se i ne jede ) sokove samo cijedjene hleb sam izbacila i tako za sad mi dobro ide
mada sam radila ogt on je kao ok. mada cu ja provjeriti insulin kao i LO.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 265
26.3.2012 22:08:03   
nina26
Meyo, sad mi je lakse sto nisam jedina koja je tako rano prekinula sa terapijom.

Ma samo da povedemo racuna o ishrani i da proveravamo insulin cesce pa makar i na taste, i sve ce to biti ureduuser posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 266
26.3.2012 22:15:48   
meyo
i ja mislim samo budi pozitivna i sve ce biti ok. i pazi ishranu
meni prija oako voce povrce sokici supice bas bas
evo veceras kod mame pojedoh pljeskavicu ocu sa dusom da se rastavim jer nisam
navikla na tako jacu hranu user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 267
19.4.2012 17:36:43   
ivannna
ja sam dobila da pijem gluformin ili siofor,ali mi nije najjasnija situacija-hormoni su mi ok,oggt isto,jedino sto mi ciklusi setaju od 28-35 mada meni to nikad nije bio neki problem,ali izgleda internisti jeste,ona mi je cak rekla da imam pco a 3 ginekologa kazu da nemam...
na sta utice siofor sem regulisanja insulina i hormona? kako meni moze biti od pomoci?

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 268
19.4.2012 17:40:40   
ivannna
internista je gledala snimke sa ultrazvuka

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 269
19.4.2012 18:09:57   
nina26
na sta utice siofor sem regulisanja insulina i hormona?

u poslednje vreme je bas postala praksa da se daje gluko zenama koje imaju proble sa zatrudnjivanjem.

on ti pospesuje ovulaciju, koja obicmo izostaje ako imas pcos, ali i da nemas ni pcos pa cak ni ir, opet ce ti neki gin dati da probas i sa tim.

a sto ti je taj lek prepisao internista?
na tome treba da odluce tvoj gin uz konsultacije sa endokrinologom, batali te interniste po dz, to ti je moj iskren savet.

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 270
19.4.2012 18:24:10   
*Maki*
Ninic,i meni je internista ipak ukljucio siofor (bila su mi predlozena jos 2 leka koja su po sastavu isti,pa kao koji budem nasla),malo je insulin bio povecan u odnosu na moju tezinu,ukljucila mi je taj lek iz predostroznosti. Kiss

< Poruku je uredio *Maki* -- 19.4.2012 18:25:08 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 271
19.4.2012 21:34:52   
ivannna
nina,doktorka me je poslala kod tog interniste ( obe rade u okviru privatne klinike u koju idem) i kad sam joj rekla da sam dobila to da pijem moj rekla mi je -neka,neka,dobar je on!
a sad vidim da ga daju cesto,valjda znaju svoj posao! a i Maki ga je dobila iz predostroznosti,valjda ne moze da skodi,samo ubi me mucnina!!!!

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 272
20.4.2012 10:17:45   
nina26
Ivanna, ma sigurno ne skodi, nemoj da brinesuser posted image

Maki ga je dobila zbog blage IR a tebi je insulin ok, koliko sam shvatila ali su ti opet da li, kao sto sam vec rekla da probaju i sa tim da ti pomognu.

Siofor je meni bio tezi malo, uzela sam posle gluko i nisam imala problema.

Uzimaj ga u toku obroka i neka prodje bar 2 sata pre nego sto uzmes neki mlecni obrok.

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 273
20.4.2012 12:20:09   
*Maki*
Da da,Nina je u pravu user posted image I meni je lek jako tezak boli me glava od njega ponekad a sve lekove do sada sam podnosila dobro bez nekih posledica,ovaj lek pijem po njihovom savetu tako sto krenem sa klopom (rucak-kao najobimniji obrok) kad mislim da sam dosla do sredine (haha) popijem lek pa nastavim sa klopom. user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 274
7.5.2012 13:07:57   
ivannna
devojke da li ova vrsta leka kao i gluformin koji ja pijem moze da utice da se ciklus produzi?

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Epidural- da ili ne
*MaMa*

Uz pomoc epiduralne anestezije porodila bih se:

nikada (29%)

mozda, razmisljam o tome (31%)

sigurno (40%)

Ukupan broj glasova: 133

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here