"Kupus" kiflice (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Delijagirl -> "Kupus" kiflice (11.5.2010 22:43:03)

Zasto se zovu kupu kiflice nemam pojma jer unutra nema kupusa ali eto da ispostujem originalan naslov ... Ja sam ovo prepravila po svome ali cu vam dati link do originalnog recepta

Testo:
*550 gr brašna
*200 ml mleka
*100 ml vode
*100 ml ulja
*kesica suvog kvasca
*pola kasicice šećera
*2 kašičice soli

Fil:

*100 gr margarina za mazanje
* 1 žumance
*1 kašičica soli
* Svabski sir
*pavlaka
* vlašac, peršun, suvi beli luk

Premaz :
* 1 belance
* susam

U sud stavimo mleko i vodu i dodamo kvasac, kašiku šečera i kašiku brasn. Ostavimo da se kvasac nabudji. Posle to smesu prespemo u drugi sud i primesamo ulje i so fino promesamo i polako dodajemo brasno i umesimo testo. Pokrivenog krpom ostavimo 45 minuta da odmara...
Posle 45 minuta pregnetemo testo i razdvojimo na dvoje i svakoga posebno razvaljamo u pravougao. Umutimo margarin, zumanjak i so i premazemo sa po pola svaki pravougao. U drugom sudu izmesamo svabski sir, pavlaku, vlasac, persun i suvi beli luk ( to su kupovni zacini a verujem da bi mogao i svezi vlasac i persun ) sve to sjedinimo u masu koje opet po pola premazemo po svakom pravouglu.  Srolamo u rolat i potom secemo sa tajiricem i stavimo na pleh u koga smo prethodno stavili pek papir ( dobra zamena je i ona kesa za pecenje verujte mi na rec [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) Pecicu ugrejemo na 200°c i za to vreme pustimo kiflice da jos malo nadodju a kad se rerna ugreje namazete ih belancetom i posujete sa susamom. Pecete oko 18 minuta u zavisnosti od rerne ...

Objasnjenje : u originalu stoje u filu 2 zumanjka i 100 g margarina ... Ja sam isto stavila dva i bilo mi mnogoooooo ostalo isto kod 2 belanca za premazivanje je puno ostalo pa eto samo po 1 stavite.
Sto se tice tog svabskog sira ja sam stavljala slovenacku skutu mm kaze da je drugacija od svabskog sira ali neznam stvarno meni je ista. Razmisljam da bi ovako uradila i npr sa marmeladom ili na pizza nacin ili nekakav drugaciji fil jer stvarno testo je mekano kao dusa...

Eto mog  remek dela [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
[img]http://www4.slikomat.com/10/0511/big-Fotogr.jpg[/img]


I jos link na originalan recept gde imate i slikovno objasnjeno sve KLIK





Anoniman -> RE: "Kupus" kiflice (11.5.2010 22:46:08)

DG a gde je dragi na slici? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image]




Delijagirl -> RE: "Kupus" kiflice (11.5.2010 22:47:24)

vidi se mu ruka koja jedva ceka da ja prestanem da fotografisem pa da moze da uzme [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Kaze znas sreco ne volim ja ovakva testa ali ovo si spremila za medalju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image]




Lu -> RE: "Kupus" kiflice (12.5.2010 17:39:24)

Ma bravo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Ja sam ih isto radila,supeeer su[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Delijagirl -> RE: "Kupus" kiflice (18.5.2010 14:24:51)

Kao sto rekoh ... Pravicu i pravila sam pizza ukus i dosta je dobro izaslo gledajuci da sam stavila previse fila pa je izteko [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
I stavila sam malo integralnog brasna jel mi belog zafalilo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
[img]http://www4.slikomat.com/10/0518/7xt-Fotogr.jpg[/img]




Lu -> RE: "Kupus" kiflice (5.10.2010 9:15:25)

Sinoć sam ih pravila, ma tope se kako su mekane[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




snješka -> RE: "Kupus" kiflice (5.10.2010 12:16:13)

Ja imam sličan recept, uzela iz Minjine kuhinjice, ekstra su. Stvarno su predobre i premekane i preukusne.




Stranica: [1]