Ana RR -> RE: Kako čuvati peršun? (11.5.2010 20:40:45)
|
Draga, ja sam peršun stavljala u vodu, kao cveće. Malo duže traje, ali ništa posebno. Evo nešto sa neta: Začinsko bije se može nekoliko dana čuvati sveže u frižideru. jednostavno ga dobro operite, otresite od vode i stavite u plastičnu kutiju a onda u frižider. Začinsko bilje može se zamrznuti, a zamrznuto može da traje i duže od 6 meseci. Operite ga, smestite u kalupe za led i odozgo nalijte malo vode pa ga zamrznite. Kockice leda sa začinskim biljem istresite u plastičnu vreću, čvrsto uvežite i čuvajte u zamrzivaču. Neke vrste začinskog bilja kao sto su peršun, mirođija, celer i bosiljak uspešno se čuvaju u soli. Treba ih sitno iseckati i izmešati sa solju, u razmeri 20 gr soli na 10 gr bilja,smestiti u staklene bočice koje se dobro zatvore, i čuvati u frižideru.
|
|
|
|