|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kako iskoristiti ostatke hrane!
9.5.2010 17:09:37   
Delijagirl
Ja se nadam da cete me razumeti cemu sluzi tema ...

Dakle ja kuci imam neke vanilice kupovne koje mi se valjaju po taprveru zatvorene i sve super ali posto to kod nas niko nece nikad pojesti... Sta mogu da napravim od njih? Ima neki takav kolac? Razmisljala sam da napravim cheese cake ali se plasim da ce biti previse sladka kora zbog toga sto su jako sladke...? Imate neke ideje?

< Poruku je uredio Lu RR -- 9.5.2010 19:10:38 >


_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Prepravljamo jela
9.5.2010 17:14:38   
ksenija81
Mislim da bi mogla tako nesto napraviti, samo onda nemoj puno sladiti fil.
Mada ne znam kako si zamislila da napravis koru od toga, ali uvek nesto mozes iskombinovati.

(odgovor članu Delijagirl)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Prepravljamo jela
9.5.2010 17:18:15   
Lu
Samelji, izmrvi vanilice i dodaj sok od narandže ili limuna (prirodni bez šećera), malo marmelade ili nutele,po želji čokolade u prahu i oblikuj kuglice uvaljane u čoko-mrvice.
Ovo je trenutna inspiracija stoga ne zamjeri na brzopletosti, možemo to još doraditiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Prepravljamo jela
9.5.2010 17:22:04   
Delijagirl
Razmisljala sam o tome da napravim te rum kokos kuglice koje inace pravim sa mlevenim keksom samo necu stavljati secer ... Nego dali ja smem to da sameljem u blenderuuser posted image

_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Prepravljamo jela
9.5.2010 17:25:30   
ksenija81
Naravno da smes. Ja sve turam u blender user posted image

(odgovor članu Delijagirl)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Prepravljamo jela
9.5.2010 17:36:56   
Delijagirl
Pa znam da postavljam glupa pitanja ali eto ... Turim ja plazmu kada pravim neki shake ali neznam dali bi ovako smela na suvo .. mada ima foru da lomi led valda ce i tu jadnu vanilicu da samelje... 

_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Prepravljamo jela
9.5.2010 17:47:51   
jelena038
 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

samo, mogao bi naslov biti maaalčice razumljiviji, možda "DA SE NE BACI", il' tako nešto, jer svi imamo tu situaciju, svakodnevno!

baš super tema!!!

ja bih te vanilice samlela, dodala seckanih oraha, pola margarina, malo fante, dva žumanceta, sve to dobro zamesila, izvrnula u plastičnu zdelu, ostavila par sati da se stegne u frizu i isfilovala tortu šlagom od umućenih belanaca i šećera, mojim omiljenim, inače user posted image


_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Delijagirl)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Prepravljamo jela
9.5.2010 18:05:50   
Delijagirl
Pa ja stvarno ne volim da bacam hranu ako je sasvim dobra jeste da imam kucice i macice ali njima redko dajem nasu hranu. Ne zato sto nebi htela nego jer nije dobro za njih... Eh to je vec druga tema :)

Npr desi se pa mi ostane piletina ako pravim celo pile pa i ovako ako pravim samo batke a ako je nesto bezveze ukusa onda je to hladna piletina i oberem meso sa kostiju stavim u blender sa majonezom ili pavlakom (zavisi sta imam kuci), malo stavim zacina tipa biber, so, suvi beli luk, vlasac,... Sameljem sve to da bude kao pasta ali da ima komadice unutra, onda nasecem parcice hleba namazem tu "pastu" gore preko stavim kackavalj pa onda stavim u pecicu da se sir istopi ili letnja varijanta stavim gore paradajz ili zelenu salatu moze krastavce ko voli itd...


_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 8
   RE:Kako iskoristiti ostatke hrane!
9.5.2010 18:27:53   
jelena038
joj, kad god neko pomene pastetu, ja se set_im kako sam jednom, kad sam ucila da kuvam, pravila pastetu od dzigerice. pisalo je samelji dzigericu, dodaj zumance, bla bla... i ja ''ladno sameljem svezu dzigericu user posted image user posted image user posted image i dobijem litru guste krvi u blenderu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dakle, kad neko mora da potrosi dzigericu, a ne jede mu se, moze da je samelje i napravi dobru pastu ili pastetu, ali neka ne ponavlja moju gresku, nego neka je prvo spremi, pa onda user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 9.5.2010 19:11:09 >


_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Delijagirl)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: RE:Kako iskoristiti ostatke hrane!
20.5.2010 14:38:24   
Lu
Jede mi se sinoć slatko a šta napraviti što brže i bez nekog extra materijalauser posted image
Zavirim u ostavu i izvučem
-mljeveni keks
-čokoladu
-malo džema od šipka
-malo nutele
-soka od narandže
-aroma vanilije

Napravim kuglice- odokativna smjesa i uvaljam u šarene mrvice ma super, još kad odstoje pola sata bar u frižideruuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: RE:Kako iskoristiti ostatke hrane!
5.11.2023 22:55:01   
flamingos
Zavisi šta je preostalo,ali svakako može da se iskoristi na razne načine.Tako na primer možete od napolitanki koje vam preostanu da napravite kuglice(sameljete,dodate keks ili šta već imate,pa neki sok,krem...).Ili napravite poslastice u čaši-prepustite se mašti.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: RE:Kako iskoristiti ostatke hrane!
6.11.2023 13:39:37   
Srecko47E
Ja od hrane ne bacam nista.
Ili zamrznem ili smuckam novo jelo od ostataka starog.

Sve iskoristim,jer ne volim da se hrana baca.


Mleveno meso na 101 nacin.
Makarone takodje.

Jedino sto ne mogu da provucem su super,potazi i corbe.

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: RE:Kako iskoristiti ostatke hrane!
6.11.2023 13:51:33   
flamingos
Makarone koje ostanu mojima smućkam sa jogurtom,sirom,jajima i kačkavaljem i eto obroka i za mene.Nikad nisam ni bacala hranu.Čak preostali hleb- okačim o kontejner-uzeće neko kome je potreban.

(odgovor članu Srecko47E)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: RE:Kako iskoristiti ostatke hrane!
6.11.2023 13:59:52   
Srecko47E
Od hleba pravim moce,prezle,tople sendvice iz rerne,przenice iz rerne punjene...Jeidno bacam budjavi hleb.Nije za dalju ishranu i ne bih volela d aga enko pojede ,jer moze sebi nauditi.

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: RE:Kako iskoristiti ostatke hrane!
6.11.2023 14:38:36   
flamingos
Pravim ja i pite od starog hleba,ali poželim i nekog da usrećim,te ostavim stari hleb,a kupim novi.Naše malo,nekome znači mnogo.

(odgovor članu Srecko47E)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: RE:Kako iskoristiti ostatke hrane!
6.11.2023 14:39:41   
Srecko47E
Naravno.
Pogotovo kad zivis u stanu.
U smislu-stan ima kontejnere,kuce su drugaciej sa privatnim dvoristima i kantama.
Nemas gde ni da ostavis.

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: RE:Kako iskoristiti ostatke hrane!
6.11.2023 14:40:49   
flamingos
Kod nqs i u selu ima kontejnera.Tako da kako god da iskoristimo bitno je da se ne baca.

(odgovor članu Srecko47E)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: RE:Kako iskoristiti ostatke hrane!
6.11.2023 14:47:34   
Srecko47E
Kod mene u gradu nema.
Ovde su ulice gde svako dvoriste ima svoju kantu.

Bilo bi lepo obradovati nekog i sa svezim hlebom,kad smo se vec dotakli te teme.

Tema je ostatak hrane-
ja cu ostaviti recept.


oola starog hleba iseci na kocke.
Pomesati sa 400ml jogurta.
Dodati 3 jaja.
Dve kasike susama,300gr sira po zelji.
Dodati origano,bosiljak,so.

Izruciti u vatrostalnu ciniju,peci dok ne porumeni.
Narendati kackavalj i ne mora.

U smesu mozte ubaciti usvo meso.

Bude bas lepa vecera.

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: RE:Kako iskoristiti ostatke hrane!
6.11.2023 16:28:39   
flamingos
Jeste tema ostatak hrane.Ne brini,mm i ja smo mnogima pomogli i sa svežim hlebom i novčano(kako god).A da ne mašimo temu pulizza pita od hleba:razmutim jaja,jogurt,mleko i uvaljam kriške hleba u tu smesu.Poređam u pekač.Šaram kečapom,pospem origanom i odgore plređam suhomesnato(šta god da imam ili da je preostalo),preko kačkavalj i ispečem.Extra je.

(odgovor članu Srecko47E)
Direktna veza do poruke: 19
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Bele pihtije
Ringerajin kuvar: Maraj
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

ime za deckica
pisuljica



Matija (48%)

Mateja (52%)


Ukupan broj glasova: 132

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here