maruja -> RE: trudnoća i anksioznost (29.11.2011 20:00:20)
|
Nova sam na forumu,sve sam postove procitala i vidim da svi savrseno dobro kapirate te napade,svaki clan je napisao imam napade dugo,imao sam napade ...ali niko nije objasnio ili pokusao da objasni kako izgledaju ti napadi i koje simptome oseca tokom njih....I sama imam neke probleme poslednjih godinu dana,ne znam kako vise da se borim sa tim,ne znam da li je to anksioznost mada mislim da jeste.Bila sam kod psihijatra pre par dana nije mi rekao dijagnozu a prepisao mi je flunisan i ksalol.Pocela sam pre tri dana da pijem lekove pa cemo videti mada bi bila mirnija kad bi znala sta mi je i da li bolujem od anksioznoti.Koliko vidim anksioznost nije strasna to je nasa umisljena nemoc i bolest,bolje da je to,umisljena-nego nesto zaista strasno jer sam sumnjala na stitnu zlezdu ali sam uradila rezultate i ok je tako da ostaje ovo kao verovatnoca a simptomi su mi:u pocetku ,pre godinu dana je krenulo dok hodam sa gubljenjem centra za ravnotezu i vrtoglavicom,recimo idem ulicom i sve mi se okrece ,imala sam utisalak da cu se svakog casa srusiti.Zatim je krenulo za napetooooscuuuu,i to nenormalnom.Desi mi se da (u tom trenutku me niko ne iznervira)sam toliko napeta odjednom i nervozna da prosto mislim da cu puci....to traje nekih pola sata i nestane,ali u pocetku je to sve bilo u periodima,znaci naidje period kad sam danima kao natempirana bomba ali to stanje traje nekoliko dana i prestane spontano da bi posle izvesnog vremena spontano se i ponovilo i tako ukrug godinu dana.U poslednje vreme su ti periodi postali cesci i jako se lose osecam.Non stop sam pod pritiskom ,pod tenzijom kao da treba da skocim sa padobrana,eto tako nekako,znoje mi se dlanovi,suva su mi usta ,izgubila sam volju za sminkanjem,oblacenjem,drustvom,tj nigde ne idem,najlepse mi je kuci i jos svasta nesto pa vas molim za pomoc i vase misljenje o cemu se radi.Hvala unapred...
|
|
|
|