Lecenje akupunkturom (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Rivana -> Lecenje akupunkturom (21.3.2009 17:35:44)

Zbog problema koji imam krenula sam na akupunkturu. Zanima me da li neko ima iskustva sa tim vidom lecenja? Sta mislite o tome?

Sneža -> RE: Lecenje akupunkturom (22.3.2009 0:30:02)

Moja kuma je išla na lečenje akupunkturom,i to povodom steriliteta,i zamislite ladno je ostala trudna nakon toga,ali je nažalost bila vanmaterična trudnoća.Radila je kod neke Kineskinje,koja nije više u Novom Sadu,i sećam se da je bilo nekih deset tura bockanja,i posle njih se osećala fenomenalno.

Ana RR -> RE: Lecenje akupunkturom (22.3.2009 11:21:56)

Moja dr se izmedju ostalog bavi i akupunkturom. Moja mama je isla na terapije zbog hronicne glavobolje i neverovatno koliko joj je pomoglo. Mislim da to uopste nije lose, jer se stimulisu svi nervi u telu.

Rivana -> RE: Lecenje akupunkturom (6.4.2009 17:16:05)

Evo da javim, meni akupunktura pomogla nisam posle porodjaja mogla da mokrim tri meseca, i doktori nisu znali sta mi je. Otisla sam na akupunkturu i nakon deset tretmana ja propiskila. Niko nije srecniji od mene![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Verus -> RE: Lecenje akupunkturom (6.4.2009 18:44:32)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]bravo Rivana.  Pa ako niste do sad videli, ja sam all about natural stuff!  Volim sve da je prirodno, sto je moguce vise u prirodnom obliku...nisam nikada bila na akupunkturi, ali posto sam se razbolela htela sam ali je ovde to jako skupo i osiguranje ne pokriva pa nisam.  Koje su cene kod nas? Jel zna neko za to u NS?  Tasha, jel tvoja mama zna?? Neka mi molim vas neko javi ako zna...

Rivana -> RE: Lecenje akupunkturom (7.4.2009 11:08:13)

I ovde je jako skupo ja sam se zaduzila da bih platila, jos dugujem nisam platila sve tretmane. Jedan tretman ovde gde sam ja isla je 50 eura a najmanje moras imati deset da bi doslao do nekog poboljsanja. Ali samo kad je pomoglo[sm=smiley1.gif]

majathegreat -> RE: Lecenje akupunkturom (12.5.2011 23:37:04)

Ja danas bila kod fizijatra zbog problema sa leđima. Terapija se sastoji u laserskom i tretmanu akupunkturom. Uglavnom, kad me je ispregledala, dala dijagnozu i preporučila terapiju, zamolila sam je da odmah počnemo, tako da sam danas imala prvo bockanje iglicama u životu. Malo je neprijatno kad ih pobode, ima ih oko 20ak valjda, nisam brojala i onda ležim tako na stomaku sa tim iglicama 20 minuta. Jako mi je prijalo. Uglavnom, kaže ona meni, nuspojava je sanjivost. Jedva sam se ja odvezla kući i kad sam ušla u stan, oči mi se same sklapaju, ludilo. Mm odveo dete u šetnju, a ja zabola sat i po da spavam. Jedva čekam sutra, ali idem taxijem.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: Lecenje akupunkturom (13.5.2011 0:01:11)

Moj teča je lekar i načelnik jednog kliničkog centra u Srbiji, a usavršio je akopunkturu u tim zemljama akopunkture (Kina, Japan, pojma nemam [sm=smiley36.gif]). Čovek se time bavi godinama i ima gomilu prezadovoljnih ljudi iza sebe. Mamina prijateljica nije mogla da mrdne od kičme , hodala gotovo povijena, otišla je kod njega i nakon određenog broja tretmana ona je preporođena. Ja sam, iskreno, bila skeptik, ali pošto je i meni radio par tretmana za neke moje boljke - lično sam uvukla rogove i od sada, svaki put kada se vidimo, tražim da me izbocka pa budem bar malo osvežena tim jednim tretmanom.
Tako da, tumbs up za akopunkturu.

Anoniman -> RE: Lecenje akupunkturom (13.5.2011 0:03:10)

I da, to je onaj teča kojeg sam pitala može li akopunkturom da mi pomogne da se rešim viška kilograma, a on mi je na to odgovorio : može, ali da ti prošijem iglice kroz usta [sm=smiley36.gif]"

Rivana -> RE: Lecenje akupunkturom (13.5.2011 9:35:41)

Ja se kunem u akupunkturu! Doktori urolozi mi nisu mogli pomoci posle porodjaja samo me setali od jednog do dugog, dok nisam onako ocajna nakon tri meseca otisla na akupunkturu, nakon 10 tretmana ja sam ponovo mogla da piskim sama bez katetera! [sm=bravo.gif]

Didy -> RE: Lecenje akupunkturom (13.5.2011 9:42:08)

Ma, ja se kunem u sve, osim u klasičnu medicinu. Mislim da je zastranila skroz.

Rivana -> RE: Lecenje akupunkturom (13.5.2011 9:51:32)

Meni zao sto ranije nisam otisla na akupunkturu nego gubila vreme sa doktorima!

zanna -> RE: Lecenje akupunkturom (25.10.2011 22:09:03)

Ima li neko od vas (ili da li zna nekog u svom okruzenju) ko je isao na akupunkturu zbog steriliteta?
Da li to moze da pomogne? Koliko? I u kojim slucajevima?

Pokusala sam da nadjem nekog ko radi bioenergiju, pa mi to bas i ne polazi za rukom, pa mi je jedna cyber prijateljica, prepoznace se sama ;) dala predlog za akupunkturu [sm=zmeden2.gif]

Anoniman -> RE: Lecenje akupunkturom (19.11.2011 14:06:43)

Ja sam imala trideset_ tretmana ili deset_ dana po pola sata,pa pauza deset_ dana i opet ..tako do trideset_.
ove god u februaru i martu..nisam oset_ila poboljsanje...tako da ne vjerujem vise u kinesku medicinu.
pa i oni se lijece medikamentima,a ne samo akupunkturom.
Covjek kod koga sam ja bila je studirao Kinesku medicinu u Pekingu i kada sam dosla kod njega nije hteo da kazem razlog sta je u pitanju,no je pomocu viska odredio dijagnozu i pogodio je da imam problem sa jajnicima.
jedino mi se nije dopalo to sto je stalno iste igle upotrebljavao,nisam sigurna da li je to ispravno[sm=zmeden.gif]

daca77 -> RE: Lecenje akupunkturom (18.2.2013 9:25:30)

Da osvezim malo i ovu temu[sm=smiley1.gif]
Sinoc sam imala prvu dozu bockanja...tretman trajao oko 30-ak min. Inace, preporuka je dr da od 5dc-15dc imam svakodnevno po jedan tretman u trajanju od pola sata.
Nadam se da necu nista pogorsati, jer me je jedan od ginekologa malo zabrinuo...kaze da je moja stimulacija sasvim dovoljna i da ne bi valjalo dodatno stimulisati jajnike ovim bockanjem[sm=smiley13.gif]. Nadam se da gresi, ali kraj ce reci.
Kao sto sam pisala u crticama, jutros mi je BT skocila, a tek je 6dc...ostaje mi da sacekam kraj tretmana.

17 joka -> RE: Lecenje akupunkturom (18.2.2013 10:22:57)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]Daco  draga  moja,  sumnjam  u  tu  mogucnost  da  moze  nesto poremetiti
veruj    ovo  bockanje  je  cudo

zelim  ti  uspeh  u  ovome,verujem  da  ce  bas  ovo   tebi  biti  plodonosno

madre -> RE: Lecenje akupunkturom (18.2.2013 10:46:50)

daco,da li su to iglice kroz koje pusti blagu strujicu ili nema struje? moj tata je isao pre mesec dana na ove tretmane zbog bolova u ledjima i pomoglo mu je, ali on mi pominje struju, a ja sam mislila da se te iglice samo zabodu u odredjene tacke i da struje nema...

daca77 -> RE: Lecenje akupunkturom (18.2.2013 11:09:25)

Madre, nema stuje, vec klasicno bockanje i onda lezis sa tim iglicama oko 20-25min. A pojedini dr imaju i lasersko tretiranje akupunk.tacaka kako bi izbegli ubod.
Joko, hvala...samo me iznervirao skok BT, jer je bas rano...

madre -> RE: Lecenje akupunkturom (18.2.2013 11:11:37)

tako sam i mislila[sm=smiley1.gif]
znaci, necu ici kod tog njegovog doktora[sm=smiley36.gif] trazim ovih dana pouzdanog dr akupunkture pa cu i ja da ti se pridruzim u tretmanima[sm=bravo.gif]
nadam se da ce ti ovo pomoci[sm=smiley1.gif]

Jole84 -> RE: Lecenje akupunkturom (18.2.2013 11:54:25)

Dacika počela si [sm=bravo.gif] nadam se da će to da bude stavka koja je falila da dobiješ mali životić na poklon,želim ti puno sreće [sm=smiley27.gif]
i mislim da ne može da šteti,jer to bi onda trebalo da važi i za ovu struju i lasere koje ja primam. Batali "sveznalice" [sm=smiley1.gif]

Verolina -> RE: Lecenje akupunkturom (18.2.2013 12:01:32)

Daco, bice sve u najboljem redu. [sm=bravo.gif]

daca77 -> RE: Lecenje akupunkturom (18.2.2013 12:04:41)

Jole, bices tepana ako ne uspe[sm=smiley36.gif]
Verka, nadam se...samo me brine skok BT.

Jole84 -> RE: Lecenje akupunkturom (18.2.2013 12:06:58)

Jaoj nemoj mene,to je samo preporuka [sm=smiley36.gif]
A ako uspe,onda bogami častiš [sm=smiley16.gif]

Verolina -> RE: Lecenje akupunkturom (18.2.2013 12:07:01)

Daco, ja ne zelim da budem kvaritelj zabave, ali ja od ovog ciklusa ne bih ocekivala puno. Ali od sledeceg vec da. [sm=bravo.gif]

daca77 -> RE: Lecenje akupunkturom (18.2.2013 12:26:04)

Verka, slazem se sa tobom...nakon jutrosnje BT ni ja nista ne ocekujem...Ali, nesto me zbunjuje-ovaj dr mi je pominjao 10 tretmana svakodnevno od 5-15dc. A Zoki je pominjao da se rade 2x nedeljno po jedan tretman nekih 1-2 meseca. Razlikuje se doza...

Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>