Anoniman -> Krv u urinu u trudnoći (28.4.2010 20:28:23)
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Šta je NEFROLOG? Venčana kuma ima krvi u urinu, bila je kod ginekologa, i on je uputio na nefrologa. Koliko sam čitala na netu, nefrolog bi trebao biti dr za bubrege i ceo urinarni trakt, zar ne? A zar se to ne zove urolog? IZVORNA PORUKA: Snelle Tasho, nefrolog jeste za bubrege, a urolog je za mokraćne kanale i bešiku. Ta dva organa su ipak svaki na svojoj strani, zato i postoje dve vrste specijalista IZVORNA PORUKA: Tasha RR Aha. Meni je sve to isti put, i ima isti cilj, pa sam mislila da je isto. Baš mi je žao, biće valjda sve ok. Ona je trudna 7 dana više od mene. IZVORNA PORUKA: Snelle Možda ima pesak ili kamenčiće u bubrezima pa odatle krv. Pretpostavljam da je i ginekolog na to posumnjao i da je zbog toga poslao kod nefrologa. Ja sam imala pesak i sredila sam to Prolom vodom. Možda nije loše da proba to, ili će ipak da sačeka mišljenje lekara. IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ah, može biti svašta i ništa. Može biti i najobičnija ešerihija koja nije retka u trudnoći, ja sam recimo piškila krv od nje. IZVORNA PORUKA: Snelle Aha! Eto vidiš za ešerihiju nisam znala da može da izazove krv. A zar ne bi trebalo onda lekar prvo da joj je odradio briseve, kako bi isključio tu mogućnost? U svakom slučaju, mislim da bebi ništa neće faliti i da je ona zaštićena, jedino što mama mora malo da trpi. A ima li ona neke simptome ili joj se samo krv pojavljuje? IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ešerihija se utvrđuje tako što daš urin na analizu, meni je čudno što joj nije rekao da i to odmah ujutru uradi, dok dočeka urinokulturu, može poset_iti nefrologa. Ne znam detalje, kum je zvao mm, te ne znam dal se ona žali na bolove ili je "samo" krv. Sad me mm zove, kaže kum je u panici, pa verujem, već duže vreme su čekali trudnoću. A ti si to imala u trudnoći? Ustvari se kod kamena i peska krvarenje javlja jer se izgrebu mokraćni kanali, prosto se ošteti sluzokoža, jel?
|
|
|
|