- 50 dag sampinjona - 20 dag praske sunke - 1 jaje - 1/2 glavice crnog luka - 4 kasicice paradajz pirea - malo maslaca - so, biber
Nacin pripreme:
Dobro oprati pecurke i odvojiti od drške. Ocediti ih i poredjati u vatrostalnu posudu. Drscice iseckati sitno i dinstati sa sitno iseckanim crnim lukom na malo ulja dok ne nestane tecnosti koju pecurke ispuste. Ohladiti malo i dodati razmuceno jaje, sitno iscekanu sunku, malo soli, bibera i 1 kasicicu paradajz pirea. Sve dobro izmesati i puniti poredjane pecurke. Preostali pire razmutiti u malo vode i preliti pecurke. Na svaku pecurku staviti po malo maslaca i peci u rerni 20 minuta na 200 stepeni.
zanimljivo...a je l pecurke treba da izdubim malo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] nikad mi nije bilo jasno kako da punim pecurke kad ima tako malo mesta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
zanimljivo...a je l pecurke treba da izdubim malo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] nikad mi nije bilo jasno kako da punim pecurke kad ima tako malo mesta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ne, to ustvari nisu bukvalno punjene više su zaronjene ... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Važi draga i ja sutra planiram to da napravim, pecnem neko mesište i toliko od mene ... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image]
Ja sam pravila nesto slicno, samo nisam stavljala jaje i paradajz pire, a odozgo ih upropastim sirom. Njam, njam, samo sto je pipav posao, a ocas posla ih pojedem.
diamond -> RE: Punjene pečurke (4.5.2010 9:33:26)
njam, njam...ajde ako neko bude pravio neka stavi sli;icu...ja obozavam pecurke [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]