RE: Pohvalimo se našom decom :) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

Misha i Ljisha -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (12.8.2014 22:16:37)

Azra svaka cast,neverovatno. i meni sah deluje komplikovano za tako malu decu[sm=bravo.gif].

tijatija preslatka je na prozorcetu hehehe..tetkica.

Azra_ -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (13.8.2014 0:11:24)

Rekoh, da mi to neko kaže, mislila bih da folira. Jes, dete 2,5godine igra šah! Nije nego! :-) Ali eto... Istina, on je daleko od prave igre, ali prve poteze polako uči i to prilično lako. I sam traži da igra. Video je jednom šah kod deke i od tada ne popušta.

Misha i Ljisha -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (13.8.2014 6:44:57)

Meni brat kaze da njegov sin (ima skoro 4 godine) voli da gleda isto kako njegov deda igra sah i ja bas bratu kazem "mali je on za sah" ahahah eto mozda i nisu mali.

Ivanka 75 -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (13.8.2014 9:59:57)

Ivka uveliko sa dedom igra šah, ja mislim da je to isto kao bicikla, bojenje i slično. Uči se polako ostaje zauvek.

branki* -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (13.8.2014 10:03:47)

bravo za vase alise maric[sm=bravo.gif]ja sam rano isto naucila da igram sah,ali sam do dana danasnjeg ostala na tom istom nivou.
da pohvalim i ja malo mog deliju[sm=smiley36.gif]juce je ceo dan piskio u nosu,krene on ,pa stane i stisne ga ,ja vidim odmah sta je i brzo dam nosu i on zavrsi posao.da li je slucajnost ili ne,videcemo.praticu ga i danas.da se vise manemo pampersa[sm=smiley29.gif]

big mum -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (13.8.2014 10:17:50)

[sm=bravo.gif] za male šahiste,tata mi je nešto pokazivao kad sam bila mala.Bilo prekomplikovano nisam nikad ni naučila.Volim da slažem puzzle.

Božo pile moje plavo [sm=bravo.gif] i za tebe.To je veliki napredak,savladaće on to sve pametan je to DEKAK što kaže moj Strahinja

branki* -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (13.8.2014 10:24:44)

IZVORNA PORUKA: big mum

Božo pile moje plavo [sm=bravo.gif] i za tebe.To je veliki napredak,savladaće on to sve pametan je to DEKAK što kaže moj Strahinja

[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

Azra_ -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (13.8.2014 11:06:35)

Boža naslutio da stiže beba, on mora da bude veliki dečak![sm=bravo.gif]

Ana RR -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (13.8.2014 11:12:39)

Moj dever je svojevremeno bio šah majstor (ne znam kako se to tačno zove), uz pomoć šaha je otišao u beli svet i tamo ostao. Alisa mu je inače najbolja drugarica. I dan danas ide na turnire po Americi ali čisto rekreativno. Tako da nije to loše [sm=smiley1.gif]

Azra_ -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (14.8.2014 0:21:19)

Eto, nije ni šah samo razonoda. Mada, daleko smo mi od toga, ima ihaha vremena da dečak pokaže šta zaista želi.

Drago mi je što ga zanima, što ima strpljenja i za šah, a i za mnoge druge stvari. Neverovatna moć zapažanja, odlično pamćenje. Nadam se da će tako i ostati.

Npr.odlično pronalazi one razlike u mozgalicama, a ako upamti da sam uz neku haljinu nosila određene sandale, a sledeći put obujem neke druge, obavezno pita zašto obuvam te sandale kada ne idu sa tom haljinom. I to ne jedna kombinacija, pamti svaku, samo jednom da je vidi. Da kupim novu stvar , a da ne primeti, nema šanse. I ne samo kod mene, nego i kod mm, kod moje sestre, bake... Marke automobila bez greške. Samo da vidi znak...

Sanjica26 RR -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (14.8.2014 0:33:16)

Osim marke automobila i kod nas je ista situacija. Ima odlicnu orijentaciju u prostoru. Zato mama nema[sm=smiley36.gif]

dijana1* -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (14.8.2014 0:56:52)

Bravo zamalog sahistu[sm=bravo.gif]
Moj svekar odlicno igra sah. Ranije je postojalo neko takmicenje po firmama pa je stalno pobedjivao. I Vuka je zainteresovao za sah.
Vuk je sa dve godine naucio sve marke automobila. Sada je zainteresovan za znakove. Samo me zapitkuje a sta ovde pise, a sta ovo znaci. A sto se tice garderobe, novoh stvari ma bilo sta sto je novo odmah primeti i komentarise[sm=smiley36.gif]

Azra_ -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (14.8.2014 1:06:08)

Biće to pravi momci.[sm=bravo.gif] Moj razlikuje automobile po znaku. MM mu je često crtao neke koje ne srećemo često. Zna koji je znak za automobil marke Lotos. [sm=smiley36.gif] Muškarci!

dijana1* -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (14.8.2014 1:19:06)

Za te koje ni ja neznam samo kazem to ce te taja nauciti [sm=smiley36.gif]
Sa dve godine se zalepi za salon automobila bmw i kuka kupi mi tajo be-ne kupi mi[sm=smiley36.gif]
Zna i dete sta valja[sm=smiley36.gif]

dunja RR -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (14.8.2014 2:00:25)

Jaooo šah!! Mm igra šah, ima neku titulu, ide na turnire stalno. Pre rođenja Save je igrao turnire svaki dan, a sada "samo" dva put nedeljno [sm=smiley36.gif]. I jedva čeka da počne da uči Savu svom omiljenom sportu ;)

17 joka -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (14.8.2014 2:04:34)

puno pametnih i divnih drugara[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Dunjice,šah uh bice to zanimljivo za par godina kad budu igrali na pobedu.

Azra_ -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (14.8.2014 11:11:00)

Super Dunjice, dođete kod nas na partiju! :-)

Sanjica26 RR -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (14.8.2014 22:57:05)

Pre vise od pola godine kupim Teodori puzle od 30 komada i ona to kod od sale slozi. Kupim kasnije jos jedne misleci sve vreme da su od 30 kom. Pogledam kasnije pise 60 komada. Ona je i nju slozila. Dosli kumovi i doneli neke mini puzle. Njoj je to bilo dosadno. Objasnimo im da ona slaze od 60 komada. Posto je kuma vaspitacica bila je u cudu, jer u grupi koji su vrsnjaci Teodorini ne slazu velike puzle. Sledeci put oni joj kupe puzle of 108 kom. Naravno i njih je slozila.[sm=smiley1.gif] Fan je puzli.[sm=smiley1.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (14.8.2014 23:00:55)

[sm=bravo.gif] svaka im cast. a ja mislm ko je rodjen za to nema granice za uzrast. A uvek se setim ono iz nekog filma "pise na kutiji 3-5 godina a eto menije trebalo samo dve nedelje"[sm=jezicek.gif]

big mum -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (15.8.2014 9:37:34)

Bravo za pametnicu malu[sm=bravo.gif]

I moja Sofia obožava puzle.Zaista je maher za njih.Bez problema ih slaže od 3. godine.
Sa nepunih 4 slagala je one 1000, sama je složila oko 700kom
Evo i sličice

[img]http://www4.slikomat.com/13/0815/uu6-fapara.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/13/0815/eec-fapara.jpg[/img]

Ove je slagala sa 2.5god

[img]http://www4.slikomat.com/13/0815/i9c-fapara.jpg[/img]

nata11 -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (15.8.2014 12:10:37)

Bravo za Sofi [sm=bravo.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (15.8.2014 12:30:06)

pa da ko sto rekoh ja kapiram ako deci to ide ko od šale nema tu ogranicenja za koji uzrast su koje slagalice. Nego jel mislite da ja D mogu sad vec da ponudim one slagalice iz dva ili tri dela??? Ona slaze oblike u sperploci. Znaci ima sat i tu slaze brojeve, ima kao neku prirodu pa da ubaci u sperplocu magarca, leptira, ovcu i td i ima dinosauruse ti reksa, pterodaktila, stegosaurusa i td. To smo sad navezbali dobrano pa mislim mozda je vreme da probamo bas npr majmuna iz dva dela, lava i sl videla sam da ima to u prodaji. A videla sam da ima i azbuka isto u sperplocu da se ubacuju slova ehhehe....Nikad nije rano za tako nesto[sm=jezicek.gif]

Ivanka 75 -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (15.8.2014 12:33:31)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

pa da ko sto rekoh ja kapiram ako deci to ide ko od šale nema tu ogranicenja za koji uzrast su koje slagalice. Nego jel mislite da ja D mogu sad vec da ponudim one slagalice iz dva ili tri dela??? Ona slaze oblike u sperploci. Znaci ima sat i tu slaze brojeve, ima kao neku prirodu pa da ubaci u sperplocu magarca, leptira, ovcu i td i ima dinosauruse ti reksa, pterodaktila, stegosaurusa i td. To smo sad navezbali dobrano pa mislim mozda je vreme da probamo bas npr majmuna iz dva dela, lava i sl videla sam da ima to u prodaji. A videla sam da ima i azbuka isto u sperplocu da se ubacuju slova ehhehe....Nikad nije rano za tako nesto[sm=jezicek.gif]

Ja sam ivi kupila masu tih slagalica od 4, 6 delova kad je imala oko 18meseci, tada počinje to kapiranje za odnos u prostoru, gde se šta nalazi.
Okreni joj slike na dole pa neka ih traži i slaž, kao memory game.
Ili ih okreni slika gore ali od deteta, da gleda na drugu stranu (valjda razumes na šta mislim), smisli varijacije da bi razvijala asociajtivno razmišljanje.

Misha i Ljisha -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (15.8.2014 12:36:50)

e vidis a ja sve mislim mozda je rano [sm=jezicek.gif] ionako mi stalno svi govore da je forsiram i maltretiram al ja to sve njoj samo dopustim da radi sta ona hoce. Znaci mogu sad i te iz par delova. Jel ovako ona zna da ubaci u sperplocu celu ovcu i ostalo ali ne znam da li bi znala ovcu iz dva dela. Moram kupiti tako nesto il preseci sve ove na dva dela ahahahah to mi dodje jeftinije[sm=jezicek.gif]

a kapiram sta kazes da joj okrenem, zna ona sve to tako i naopako ajd da kazem. Znaci vreme je za naredni stadijum

mali_mis -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (15.8.2014 12:44:33)

Bravo za Sofi [sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>