Verus -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (14.8.2011 13:51:09)
|
Pored onog starog gde zeka pije, gde je pametna glava, pokaze na oko, nos, pupak, zube, jezik. Pokaze da ima prste na nozi i kad je pitam koliko ima prstiju na nozi pokaze rukicom pet. Jedan dan je i rekla pet dok je podigla rukicu, ali vise nije to ponovila. Primetila sam da bira reci iz oba jezika koje su joj lakse za izgovoriti. Ball (lopta), boat (camac), bad (bezobrazni), baci (kamencic ili loptu), vice "baci, baci". Kad je srecna hoda naokolo i vice "happy baby". Od skoro je rekla baba, deda njime preko skajpa pa su se bas radovali. Mene zove mama, a mm zove MA. Jos mu nije rekla tata. Zvala je i njega mama do skoro, a sad samo MA. Kad je pitam gde je tata, pokaze, ali nece da ga zove tako[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Razume sve na srpskom sto joj kazemo i sto je pitamo, ali bira, bas bira sta ce reci. Moja sestra od tetke govori srpski, rumunski, madjarski i francuski, i kad sa mami pricala za ovo Helenino, ona kaze da je moja sestra iz sva tri jezika (francuski je naucila tek kasnije) birala sta je lakse reci i tako, pricala mesano dok nije bila starija.
|
|
|
|