majathegreat -> RE: Biti lepa sebi, mužu i drugima ... (10.8.2011 9:53:53)
|
Moja baba tetka je najlepša žena koju ja poznajem. Da vidite vi samo taj osmeh i tu volju za životom. Život je nije štedeo. Udajom u mladosti je postala sluga u kući i samo je mučenički radila dok se deca nisu osamostalila. E onda se okrenula i otišla. Od stare kuće u koju je došla je napravila kuću iz bajke. Ima sve što je želela i tu kućicu, cveće i livadicu i ovčice i koke. Kreči je svake godine, svi stolnjaci, čaršavi, krpe sve je kristalno belo. Ima poljski wc koji miriše, iako je ispod njega septička jama. Kad završi neki posao obavezno se opere hladnom vodom iz lavora i obuče čisto sve. A našla je i novog čoveka, onako jadna pogrbljena sa umornim nogama. Ne želi da žive zajedno, samo se druže. Obožava društvo. Prošle godine je prvi put u životu otišla na vašar u Šabac, iako je to svega 20ak minuta od nje. U njenu kuću svraćaju svi u selu jer vole da idu tamo, jer ta kuća zrači. Svima pozajmljuje i daje i pruža i to je čini još lepšom. Ja svakog ko ide samnom tamo obavezno vodim kod babe. A ona, samo nas gosti i pije piva i smeje se i smeje. A kad čuje nekog na kapiji da dolazi ili kad treba da se fotografiše obavezno skine, pa opet uveže lepo svoju maramu.
|
|
|
|