Daca88 -> RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radili GTT test (opterećenje glukozom)? (7.6.2010 16:15:10)
|
Ja neznam da li imam ili nemam gestacijski dijabetis[sm=zmeden.gif] Istorija...u petak patronazna dosla da izmeri dedi secer,pa navalila da izmeri i meni. Kod nas su referentne vrednosti od 3,5-6,1 -MOJ secer je uvek bio 4...4,2...4,5 superiska. patronazna mi izvadila krv,kapnula na onaj merac nivoa secera u krvi,kad ono hop-secer 8 ! Ona je navalila da idem u bolnicu,ja sam odbila jer je secer meren uvece pa rekoh nisu to verodostojni rezultati posto sam svasta jela tog dana. Zatim sam na komsinicinom meracu merila i bio je 6,2 na prazan stomak sledece jutro. Pa sam isla u higijenski i bio je 6,5 isto na prazan stomak. Pa kod komsinice opet i bio je 7,3 na prazan stomak,i 7,9 posle case soka od narandze. Danas merkam secer stalno,prisvojila sam komsinicin merac(platicu joj za iglice i tracice),i ovako na prazan stomak je bio 4,5 super,posle pola sata isto na prazan stomak 5,4. Pa sam popila sokic i posle pola sata je bio 6,2(iznad granice). Onda sam imala telefonski razgovor koji me je iznervirao,[sm=hudicek1.gif],i secer mi skocio na 9(znaci skace na nervnoj bazi) Onda sam se smirila,opet izmerila secer i bio je 7,4. Sada,posle dva obroka,i jedne uzine(jela sam i slatko) je 6,5. Znaci ako je gornja granica 6,1-povisen mi je...a i jako mi varira. Zvala sam dedinu patronaznu koja mi je i prvi put"otkrila secer",i ona kaze da IMAM gestacijski dijabetis[sm=zmeden.gif],nije 100%sigurna,ali kaze najverovatnije da je tako,ili ako ga jos uvek nemam imam dobre predispozicije da ga razvijem,a tu je i nasledni faktor,i njoj se kao cini da je ovo jedan oblik dijabetisa koji se razvija[sm=zmeden.gif] Pojma ja nemam o ovim stvarima jer znam da mi je secer uvek bio savrsen i sa tim zaista nikada nisam imala problema. Nedavno isla na KKS,SUK,FE...i bio mi secer 4,3 znaci super...zar za takvo kratko vreme da razvijem dijabet[sm=zmeden.gif] Neznam da li da idem na ovaj ogtt test ili ne?
|
|
|
|