Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
Jednostavan kolač sa čokoladom 20.3.2009 19:45:09
|
|
|
|
Ana RR
|
Evo jednog brzog kolača za iznenadne goste Čokoladni kolač 3 čaše jogurta 3 čaše šećera + 10 kašika šećera 3/4 čaše ulja 2 kafene kašike sode bikarbone 3 čaše brašna 2 supene kašike kakaoa 100 g mleka 50 g margarina 150 g čokolade Izmešati 3 čaše jogurta, 3 čaše šećera, 3/4 čaše ulja, 3 čaše brašna, 2 supene kašike kakaoa i 2 kafene kašike sode bikarbone. Staviti i podmayan pleh da se peče na 200 stepeni. U međuvremenu, na šporetu u 100 g mleka rastopiti 10 kašika šećera. Tome dodati 50 g margarina i 150 g čokolade. Kada se kolač ispeče preliti ga ovim prelivom. Brzo i jednostavno! Obično ga služim sa kuglom nekog sladoleda i ukrasim topljenom čokoladom. Ali pošto mm obožava slatkiše, obično ne sačeka ni da se ohladi već odmah navali A može i ovako (ovo je lepša varijanta): Čokoladni kolač sa malinama Kora (za meru koristim čašu od pavlake) 3 čaše šećera 3 čaše brašna 3 čaše jogurta ¾ čaše ulja 2 supene kašike kakaoa (ja koristim Alevin kakao) 1 kesica sode bikarbone Umutiti sastojke, sipati u podmazan pleh i peći oko 25 min na 180 stepeni. Fil: 300g malina 4 kašike šećera 1 vanilin šećer Gustin, Maline i šećer rastopiti na laganoj vatri, dodati gustin (3 kašičice gustina razmutiti u nekom soku), mešati neprestano da se ne zgusne. Kada se kora ohladi, premazati fil preko nje. Glazura: 150-200g čokolade 4 kašike šećera 4 kašike mleka (ja sam posle dodala još, delovalo mi je mnogo gusto) 100g margarina Čokoladu, šećer i mleko rastopiti na blagoj vatri, mešati dok se ne dobije homogena masa. Skloniti sa vatre i neprestano mešajući dodavati komadić po komadić margarina. Preliti glazuru preko kolača i ostaviti da se ohladi.
< Poruku je uredio Ana RR -- 15.4.2011 16:31:25 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
[Obrisana poruka] 20.3.2009 19:45:51
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolac sa cokoladom 20.3.2009 19:47:07
|
|
|
|
Ana RR
|
To je jedan od retkih poslastica koji jedem, jer ne volim ni torte ni kolace. Ali ovo je nesto kao muffin. Malo socnije.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolac sa cokoladom 9.5.2009 13:00:00
|
|
|
|
Ana RR
|
Ko je za sočni čokoladni kolač
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolac sa cokoladom 9.5.2009 15:54:19
|
|
|
|
Sneža
|
Ana,jel sastojke za koru mutiš mikserom ili kašikom?
|
|
RE: Jednostavan kolac sa cokoladom 9.5.2009 16:26:26
|
|
|
|
Verus
|
ana njam, to mora da su slicni onim americkim brownies-jel ima da se kupe sad ti svakakvi kolaci u kutijama, kod nas, gde samo sve umutis i ispeces? sad mi se jede uz ovu moju jutarnju kaficu
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolac sa cokoladom 9.5.2009 18:42:58
|
|
|
|
Ana RR
|
Nekad mikserom, nekad varjačom. Kako ti je lakše. Bude jako sočan jer ide dosta preliva odozgo. A, imam ja recept i za brownies, stavila sam ga u recepte!
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolac sa cokoladom 9.5.2009 22:40:21
|
|
|
|
Ana RR
|
Kolača više nema kad mi je dragi "slatkoguzac"
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolac sa cokoladom 9.5.2009 22:47:14
|
|
|
|
Buba76
|
Njam njam Ana,pojescu i tebe sa kolacem kako si ga lepo naslikala
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolac sa cokoladom 9.5.2009 22:47:47
|
|
|
|
Ana RR
|
hihi mene više mame one banane
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolac sa cokoladom 7.7.2009 13:23:56
|
|
|
|
Rina
|
E upravo sam napravila ovaj kolac i prosto ne mogu da cekam da se ohladi mmmmmm
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolac sa cokoladom 7.7.2009 23:42:50
|
|
|
|
Ana RR
|
iiiiiii...???
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolac sa cokoladom 9.10.2010 15:23:04
|
|
|
|
liliana
|
E, ovo se mora praviti uskoro!!!!!!!!
|
|
RE: Jednostavan kolac sa cokoladom 10.10.2010 13:34:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Kakav rajski kolac Moram probati ovih dana
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolač sa čokoladom 9.11.2010 13:18:35
|
|
|
|
Ana RR
|
Evo da obogatimo kolekciju IZVORNA PORUKA: maslachak ja cu navesti recept kao da koristite case od jogurta,a zapravo mozete koristiti bilo koju velicinu solja za kolac,zavisno od onoga sto imate 3 case jogurta 3 case secera 1 casa ulja 4 case brasna 1 prasak za pecivo 3-4 supene kasike kakaa 1 kk cimeta ili vise..po zelji,ja stavim celu kesicu za glazuru: 50 grama cokolade za mesanje malo ulja ili margarina sve sastojke pomesati zicom u homogenu masu.. posudu za pecenje posuti brasnom i razliti kolac.. staviti ga u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peci 20 minuta proveriti da li je peceno tako sto cete viljuskom po sredini testa videti da li se testo hvata za viljusku ili ne. kada je peceno spremiti glazuru,tako sto cete na pariotopiti cokoadu sa malo ulja i margarina,a zatim preliti kolac i ostaviti da se ohladi..seci na kocke.. ovo je ona varijanta kolaca koja sto duze stoji sve je lepsa i lepsa
< Poruku je uredio Ana RR -- 9.11.2010 13:19:06 >
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolač sa čokoladom 13.11.2010 14:38:50
|
|
|
|
bojanica7
|
pravila danas mm ya rodjendan. preukusna ejeeeee
|
|
RE: Jednostavan kolač sa čokoladom 14.11.2010 14:34:59
|
|
|
|
Ana RR
|
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolač sa čokoladom 26.11.2010 19:52:53
|
|
|
|
jovicaa
|
koliko treba dugo da se pece? ja ga pecem vec dugo i dalje mi je nekako zivkast..
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolač sa čokoladom 26.11.2010 23:50:28
|
|
|
|
Ana RR
|
Jovice, ja ga pečem oko 25 minuta otprilike.. probodem čačkalicom da proverim, ako ne ostaje ništa na njoj onda je gotovo
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolač sa čokoladom 7.12.2010 19:35:47
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Evo jednog brzog kolača za iznenadne goste Čokoladni kolač 3 čaše jogurta 3 čaše šećera + 10 kašika šećera 3/4 čaše ulja 2 kafene kašike sode bikarbone 3 čaše brašna 2 supene kašike kakaoa 100 g mleka 50 g margarina 150 g čokolade Izmešati 3 čaše jogurta, 3 čaše šećera, 3/4 čaše ulja, 3 čaše brašna, 2 supene kašike kakaoa i 2 kafene kašike sode bikarbone. Staviti i podmayan pleh da se peče na 200 stepeni. U međuvremenu, na šporetu u 100 g mleka rastopiti 10 kašika šećera. Tome dodati 50 g margarina i 150 g čokolade. Kada se kolač ispeče preliti ga ovim prelivom. Brzo i jednostavno! Obično ga služim sa kuglom nekog sladoleda i ukrasim topljenom čokoladom. Ali pošto mm obožava slatkiše, obično ne sačeka ni da se ohladi već odmah navali NAŠLA SAM GA E sad mi nije jasno da li je ovo 3 ili 4 čaše ulja ili tri četvrtine čaše ulja
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolač sa čokoladom 7.12.2010 19:46:58
|
|
|
|
isidora88
|
tri cetvrtine
|
|
RE: Jednostavan kolač sa čokoladom 7.12.2010 19:51:58
|
|
|
|
Ana RR
|
Rado, to je tri četvrtine čaše
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolač sa čokoladom 7.12.2010 19:52:09
|
|
|
|
Anoniman
|
JA ROKNULA 3 ČAŠE!!! A lepo mi piše 3/4! Što ne gledam Sad ću da vidim šta će biti od ovog mog kolača sa čokoladom i uljem
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolač sa čokoladom 7.12.2010 19:54:59
|
|
|
|
Ana RR
|
Kuuuukuuu, crna Rado biće to jednostavan kolač sa uljem
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolač sa čokoladom 7.12.2010 19:56:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Sad sam izostavila ovaj margarin iz glazure... da KAO spasem stvar
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.