Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Nemogucnos trudnoce nakon prelezane tuber... 25.4.2010 17:22:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Procitala sam sad bila na netu da se ne sme ostajati u drugom stanju 2 godine posle prelezane tuberkuloze, trazicu i cim nadjem stavljam ovde!
|
|
|
|
RE: Nemogucnost trudnoce nakon prelezane tube... 25.4.2010 17:27:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Tuberkuloza i trudnoca Nakon aktivne tuberkuloze pacijentkinji se savetuje da naredne 2 godine ne ostaje trudna. Ako pacijentkinja koja boluje od tuberkuloze i (ako je proces na plucima lokalizovan) ostane trudna trudnoca se ne prekida, ali je neophodan intenzivan nadzor, kontrole, a po potrebi i lecenje. Ako je TBC proces raširen sa kolikvacijama i eksudatom trudnocu prekinuti. Porodilji sa TBC procesom koji obicno od 4. meseca trudnoce miruje, ne dozvoliti da se napinje u toku porodaja jer to dovodi do povecanja intratorakalnog i intrapulmonalnog pritiska i može doprineti diseminaciji bacila bronhogenim i limfnim i hematogenim putem. Zato porodaj završiti VE ili forcepsom. Izvor: astro-art.net/forum
< Poruku je uredio Lilly RR -- 25.4.2010 17:30:03 >
|
|
|
|
RE: Nemogucnost trudnoce nakon prelezane tube... 25.4.2010 18:19:24
|
|
|
|
eni26
|
Ksendzi nemas razloga za brigu... Evo Pcelica ti je nasla odgovor... Raduj se svojoj trudnoci i uzivaj!!!
|
|
|
|
RE: Nemogucnost trudnoce nakon prelezane tube... 25.4.2010 19:11:54
|
|
|
|
ksenija81
|
Misila sam da je problem u lekovima koji se piju. Pila sam osam meseci saku lekova, pa mi je frka da nisu ostavili neki trag... Hvala vam sto ste se trudile
|
|
|
|
RE: Nemogucnost trudnoce nakon prelezane tube... 25.4.2010 19:13:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma sve za nase
|
|
|
|
RE: Nemogucnost trudnoce nakon prelezane tube... 26.4.2010 0:42:58
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ksenija81 Misila sam da je problem u lekovima koji se piju. Pila sam osam meseci saku lekova, pa mi je frka da nisu ostavili neki trag... Hvala vam sto ste se trudile Kako si je zaradila zeno? Za trudnocu se ne brini, nema veze..proslo je mnogo vremena...
|
|
|
|
RE: Nemogucnost trudnoce nakon prelezane tube... 26.4.2010 8:00:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Moja mama je kao devojčica preležala tuberkulozu. Ima mene i brata.
|
|
|
|
RE: Nemogucnost trudnoce nakon prelezane tube... 26.4.2010 8:07:16
|
|
|
|
ksenija81
|
IZVORNA PORUKA: verolino IZVORNA PORUKA: ksenija81 Misila sam da je problem u lekovima koji se piju. Pila sam osam meseci saku lekova, pa mi je frka da nisu ostavili neki trag... Hvala vam sto ste se trudile Kako si je zaradila zeno? Za trudnocu se ne brini, nema veze..proslo je mnogo vremena... Duga prica, malo moje krvice, malo doktora, malo stresa... Nisam je zaradila, sama se aktivirala kao posledica nelecene virusne upale pluce koju glupi lekari nisu skontali i tako se vuklo mesecima sa pogresnim terapijama. Uzasan period, osam meseci ne mrdnja iz kreveta, a meni kao nista ne fali. Nikad nisam bila zarazna, utvrdjeno mi je konacno bronhoskopijom koja je bila stravicno iskustvo za mene. Radjena pod totalnom, al sam se probudila pre vremena i nisam mogla da udahnem . I to je moja prica ukratko.
|
|
|
| Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.