RE: Čime čistite nosić? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Ana RR -> RE: Čime čistite nosić? (12.1.2016 17:43:53)

Maraj, poenta je da izbaci taj sekret. Trebalo bi napuniti špric sa 10ml fiziološkog (ili dva puta po 5ml) i sipati u jednu nozdrvu, na drugu treba sve da izađe. Tako ponoviti i sa drugom nozdrvom.

bebilule -> RE: Čime čistite nosić? (12.1.2016 17:55:13)

Maraj sreco, ne pokusavaj ovo. Ne znam sta je bilo dalje sa djetetom, vjerovatno je ostalo bez sinusa [sm=smiley36.gif]

Sanjalicaaa -> RE: Čime čistite nosić? (16.1.2016 11:55:28)

Jess, jesi li probala uspravno da čistiš nosić?

vocicana -> RE: Čime čistite nosić? (19.1.2016 23:03:23)

jess citam tvoje postove ovde, vidim da se mucite sa sekretom iz nosica. Htela sam da pitam sta mislite o dve stvari, Babylove ona pumpica za izvlacenje slinica, da li neka ima iskustava i imam opciju da veoma povoljno nabavim Prizmin elektricni aspirator za nosic , kada malo porastemo, to je druga stvar. Unapred hvala. Zelim da se i ovim obezbedim unapred, jer naravno je da racunam da cemo drljavi izaci iz porodilista.

Trcosava -> RE: Čime čistite nosić? (20.1.2016 8:41:34)

IZVORNA PORUKA: jess021

Pa Trco znam da ne moze kad si sam, rekla mi je neka tata drzi.
I nemoj odmah da vices na mene, nisam ja to izmislila[sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif] Nisam vikala na ti, samo je to meni nemoguća misija uz sve Bebin video prilog hahah

Inače majko pa odadkle detetu onoooooliki slinci?!

Voci, taj aspirator je golo [sm=zz_poop.gif] taj ručni ne može ništa da izvuče. Onaj na usta ili na usisivač uzmi. Iskreno, meni taj na usisisvač nekako nemio, jer bi šenula svaki put da vadim usisivač kad detetu treba nos da izduvam.

Sanjalicaaa -> RE: Čime čistite nosić? (20.1.2016 12:40:15)

Ja sam bila u šoku koliko takvih snimaka ima.
Inače probala sam jedanput, i to samo na jednu nozdrvu i nikad više. Klasika na stranu, fiziološki, vadi napolje.
Ja imam noska i onaj na usta. I Mene smara da svaki put vadim usisivač. A nekako mi je i slab. Više j izvučem onom pumpicom na usta.

jess021 -> RE: Čime čistite nosić? (20.1.2016 13:08:09)

Posto je L opet zapusen nosic, poludim jedno vece i odem u apoteku i kazem daj da vidim sve aspiratore sto imate i kupim jos dva.
Elem, poenta je sledeca, nisu svi aspiratori koji idu na usisivac isti, dr sa ORl mi je rekla da taj gornji deo mora uci u nozdrvu, a od jednog aspiratora je ulaz toliko sirok da ne moze i zato mi nista nismo ni izvlacili.
Mrzi me sad da slikam, ali ne kupujte onaj u zutoj kutiji proizvodjaca Sigma M, vec onaj na kome pise da se zove Nosko.
Eto,izgleda da treba kurs i iz aspiratora za bebin nosic.
A kupila sam i onaj sto ne ide na usisivac.

bebilule -> RE: Čime čistite nosić? (28.1.2016 14:42:17)

Ej nisam vam rekla. Odrzala sam obecanje i ubrizgala sebi fizioloski u nos. Morala sam da znam kako je babacima [sm=smiley36.gif]. Nista strasno, neprijatno jeste ali kratko traje!

dijana1* -> RE: Čime čistite nosić? (28.1.2016 21:55:02)

IZVORNA PORUKA: bebilule

Ma kako ne moze, vidite da moze i to pola litra odmah!

Ludi kinezi

Naravno da moze[sm=smiley36.gif] i ja svojima cistim sama.
Kada bas ima mnogo sekreta onda 2 puta u jednu i dva u drugu nekada i tri puta dok sve ne izadje ali ne ovoliko. Ovo mi bas nesto mnogo.
Kosti stavim oko 3 ml i uspricam. Ne gledam tacno. Bitno je da sve izadje.

superm -> RE: Čime čistite nosić? (28.1.2016 22:01:58)

Sipam fiziološki, malo sačekam pa Noskom izvučem slinice. To je onaj koji se prikači na usisivač.

dunja RR -> RE: Čime čistite nosić? (28.1.2016 22:03:40)

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

IZVORNA PORUKA: bebilule

Ma kako ne moze, vidite da moze i to pola litra odmah!

Ludi kinezi

Naravno da moze[sm=smiley36.gif] i ja svojima cistim sama.
Kada bas ima mnogo sekreta onda 2 puta u jednu i dva u drugu nekada i tri puta dok sve ne izadje ali ne ovoliko. Ovo mi bas nesto mnogo.
Kosti stavim oko 3 ml i uspricam. Ne gledam tacno. Bitno je da sve izadje.

Dijo, a jel se otimaju kada to radiš?

Kako uspeš da ih "saulišeš"? [sm=smiley36.gif]

dijana1* -> RE: Čime čistite nosić? (29.1.2016 1:37:47)

Vuk se otimao dok je bio manji pa sam ga ubedjivala da to nije nista strasno i na kraju sam ga potkupila kiki bombonama. Vremenom mu je postalo normalno da mu cistim nos fizioloskim. I dan danas cistim.
Kosta je video kako Vuku cistim pa je sam trazio i ja i ja i ja....[sm=smiley36.gif] ali i dok je bio beba nisam imala problema sa njim.
Urosu isto cistim i za sada nekuka.
Sto se tice pumpice koristimo onu sto ide na usisivac.

jess021 -> RE: Čime čistite nosić? (29.1.2016 9:24:40)

Joj muke sa tim nosicma malim[sm=smiley1.gif]
L se opet svako jutro cuje nosic, onako da skripi, ali sad stvarno nema nista da se izvuce. Preko dana se ne cuje, samo ujutro.
Imam utisak da joj je otecena ta sluznica nosa od suvog vazduha i da se zbog toga cuje.

Sanjalicaaa -> RE: Čime čistite nosić? (29.1.2016 9:46:33)

Jess, isti problem. Ujutru se cuje nosic. Ponekad preko dana, ali je cudno kad god se umiri da sisa i spava lepo dise i ne cuje se.

jocajaca -> RE: Čime čistite nosić? (29.1.2016 10:59:56)

E da li je neko pitao pedijatra da li se jedna nozdrva zatvara kad se druga čisti sa pumpicom? Ja svaki put zaboravim da pitam našu doktoricu I ne zatvaram drugu nozdrvu jer mi se čini kao da bi joj tako mogla oštetiti sinuse ili bubne opne a svekrva me izludi sa svojom teorijom da se nosnica mora zatvoriti!! Zna li ko sigurno kako je pravilno?
Hvala vam puno!

IvanaSK RR -> RE: Čime čistite nosić? (29.1.2016 11:39:05)

Mi nikada nismo zatvarali drugu nozdrvu

suzi kju -> RE: Čime čistite nosić? (2.2.2016 11:43:45)

Evo i nas u ovoj temi, naime, jednoj devojčici mi curi nosić, izvlačimo slinice onim aspiratorom za usta, izlačim joj baš često i izvučem joj, prskamo Nisita sprej i malopre sam kupika fitobalm, pa da vidimo. Noćas je mukica baš loše spavala...
Još neki savet šta bih mogla, neka alternativa?

Trcosava -> RE: Čime čistite nosić? (2.2.2016 11:55:20)

Suzi, ti sprejevi ti ne znače puno ako ima tečne slince. Nisita sprej/mast su više kod zapušenog nosa i suve sluznice.

Običan fiziološki, špric i već objašnjeno. Kod zelenih i provodnih slinaca je to zakon!

Uzglavlje malo digni i trebalo bi bolje da spava.

jess021 -> RE: Čime čistite nosić? (2.2.2016 14:08:50)

IZVORNA PORUKA: jocajaca

E da li je neko pitao pedijatra da li se jedna nozdrva zatvara kad se druga čisti sa pumpicom? Ja svaki put zaboravim da pitam našu doktoricu I ne zatvaram drugu nozdrvu jer mi se čini kao da bi joj tako mogla oštetiti sinuse ili bubne opne a svekrva me izludi sa svojom teorijom da se nosnica mora zatvoriti!! Zna li ko sigurno kako je pravilno?
Hvala vam puno!

Jocajaca, drugu nosnicu ne zapusavas da drzis konstantno vec zapusis pa pustis. I tako naizmenicno.
Suzi, sve ti je Trca rekla.

suzi kju -> RE: Čime čistite nosić? (2.2.2016 14:11:49)

Hvala drage, evo je duša spavka. Očištila sam joj nosić, namazala fitobalm ručkala je i zaspala. Ne jede kao prethodnih dana ali dobro, neka bude bolje pa će se i tu popraviti.
Slinice su joj vodenaste i providne, nisu zelene ni guste.

jess021 -> RE: Čime čistite nosić? (2.2.2016 14:27:03)

Suzi, i L je slabije jel kad je bila bolesna, a ja se nervirala do besvesti. Cim je ozdravila sve po starom.
Tako ce i A, videces.
Ljubimo vas[sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Čime čistite nosić? (3.2.2016 15:12:59)

Drage kupila sam fizioloski u ampulama . One ampule od 5ml. Pise na njima bebisol. Jer mogu njima da ispiram nosic L . Pise na njima da nisu za aspiraciju

IvanaSK RR -> RE: Čime čistite nosić? (3.2.2016 15:17:10)

Zašto ne bi smela sa njima da ispiras nos? Koliko znam, naravno da moze.

mama krava -> RE: Čime čistite nosić? (3.2.2016 15:18:09)

Naravno da smeš!

Maraj -> RE: Čime čistite nosić? (4.2.2016 9:46:08)

Juce sam L istisnula po jednu ampulu bebisola u svaku nozdrvu. Stavila sam ga na bok i izgleda da mu se slivalo u usta jer nije nista izlazilo na drugu nozdrvu. Potom sam aspirirala svaku nozdrvu sa aspiratorom. Kupila sam neki u aksi.
Nocas ga cujem da je pun slina al nekako ih visoko cujem. Nisu mu se spustile u nos. Ne curi. Nema sadrzaja iz nosa. Kako sad da izvucem te slince? Da l na bok opet da ga stavim il uspravno? I , da l je ok ovaj fizioloski-bebisol? Pise na bebisolu da nije za ubrizgavanje [sm=zmeden.gif] sta mu to znaci? On svakako proguta nest kad mu sipam u nos...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>