RE: Čime čistite nosić? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

jovicaa -> RE: Čime čistite nosić? (10.1.2013 18:48:04)

ja ubrizgam po pola ml fizioloskog u svaku nozdrvu, spricem i onda izvlacimo usisivacem, tj pumpicom koja se kaci na usisivac.
i ona najbolje odradjuje posao, mnogo mu je neugodnije bilo kada smo mu vadili onom pumpicom sisaljkom.
kupili smo i fiziomer i njega stavljamo, ali meni se cini da je fizioloski bolji.

Mishica 77 -> RE: Čime čistite nosić? (10.1.2013 19:40:40)

Znaš zašto je Fiziomer dobar? Zato što ima jak mlaz i prska produženo, dok ne probije.
Nije toliko bitan sadržaj pumpice. Mislim jeste ali nije presudno.
Mada, sličan posao radi i špric sa fiziološkim ali nekako mislim da je roditelje strah da jako pritisnu špric. Ovo je komotnije, samo mnooooooogo skuplje.
Pa sad, ko voli i ima nek izvoli.

jovana13 -> RE: Čime čistite nosić? (10.1.2013 23:19:14)

ja sam malopre uzela ampule fiziomera i stavila mu zatim mu izvukla pumpicom. Imam utisak da je fiziomer istog trenutka rastopio slinice za razliku od fizioloskog kad sam mu stavljala po ko zna koliko fizioloskog i nista. Evo sad lepo spava i lepo dise kao da nema nista u nosicu a culo se pre ne daj Boze.

Mishica 77 -> RE: Čime čistite nosić? (11.1.2013 0:12:30)

Kako ampule? Zar ne postoji samo kao sprej?
Ma Ok važno da je odradilo posao. [sm=bravo.gif]

jovana13 -> RE: Čime čistite nosić? (11.1.2013 8:11:18)

Kod nas ima samo u 1 apoteci ampule fiziomera. Iste ampule kao bebisol, 5ml. Evo i sad mu se vrlo malo cuje sad cu opet da mu stavim.

Mishica 77 -> RE: Čime čistite nosić? (11.1.2013 13:11:01)

Koliko koštaju ampule jer je flašica preko 1000?

jovana13 -> RE: Čime čistite nosić? (11.1.2013 13:17:58)

ampula 5ml je 30din. Isto kao bebisol kad je otvoris u narednih 24h mozes da iskoristis.

jacagoga -> RE: Čime čistite nosić? (11.1.2013 16:26:53)

A bebisol jel ok za ciscenje nosa, ja sam to kupila, do sada nije imala slinica ali je cujem da po malo krci

lokica77 -> RE: Čime čistite nosić? (31.1.2013 11:38:41)

kako koristite bebisol? Meni u apoteci rekli 2-3 kapi u lezecem polozaju pa da je onda uspravim, a patronazna kaze bebu na bok pa pola ampule u jednu a pola u drugu pa uspravljanje, K nije zapusena ali je cujem kako krci pomalo

Janncica -> RE: Čime čistite nosić? (31.1.2013 11:41:56)

I mi krcimo i sinoc je i kasljao. Sad sam ga vodila kod doktora,kaze samo je od nosa krcanje. Ja sam stavljala na bok pa spricem fizioloski,pa drugu stranu i onda stavim na stomak. Em vezba vratic,em izadju slinci [sm=smiley1.gif] Sad sam kupila onu sisaljku za nos sto mama vuce. Ne mogu da mu izvucem sa onom obicnom.

lokica77 -> RE: Čime čistite nosić? (31.1.2013 11:44:23)

janncice podset_i me i to sam htela da pitam, Koje pumpice koristite ja jos nijednu nisam kupila ne mogu da odlucim Sta ti je rekao dr za kasalj i K se povremeno nakaslje ali ja nisam obracala paznju toliko na to jer se desava bas retko vise kija

Janncica -> RE: Čime čistite nosić? (31.1.2013 11:47:37)

Sad sam kupila tu pumpicu sto mama izvlaci ustima(kako sam divno opisala). Bila i neka sto se stavi na usisivac,al...reko' ne radi mi na usisivacu ono za regulaciju jacine,pa uzela ovu. [sm=smiley36.gif] Cena je 560 din. Ona za usisivac je oko 700.

jovicaa -> RE: Čime čistite nosić? (31.1.2013 12:23:55)

mi sad opet furamo fizioloski, posto smo potrosili fiziomer. ali defintivno je fiziomer najprakticniji... nema cimanja kao sa fizioloskim. navuci u spric, pa ubrizgavaj, ovo lepo stisnes i dovidjenja i znas da je ta tecnost unutra sterilna.
samo sta je meni i dalje pumpica za usisivac broj 1! ja sam odusevljena tim izumom, ta na vucu mi je nista naspram ove, a sa aleksom smo samu tu koristili.. mada aleks je jaaaako retko imalo sline.

cockic -> RE: Čime čistite nosić? (31.1.2013 14:05:17)

meni je ona elektricna popravljena pa sa njom sad leni vadim bila je oko 3500din nego sam bitan deo slomila pa sam nosila da mi stave drygi a oni rezervne delove izgleda ne nabavljajy 6 meseci sam ja cekala deo.ali ovako ja sam zadovoljna mada opet mislim da je ona chicco sto mama izvlaci bolja delyje mi da bi ja to bolje izvykla a nemam je vise nesto sam i njy zeznyla.tj kao da otkyvam neki deo i on se od toplote smanji[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa nije mogao da se zatvori.ispadao je.ali nema veze imam ovy inace je ona veca pa sa onom ne bi ni dala ni ovy neda a kamoli ono da mora da legne jer sa ovim moze i sedeci radi na baterije.

inace fiziomer zakon mi smo veci pa smo koristili i tetrisal sprej ne znam od kad sme i sad smo presli na marisol on je oko 250din sprej.kypyjem njega i za sina i za leny.

ivannna -> RE: Čime čistite nosić? (31.1.2013 15:44:34)

i moja beba malo krklja,najvise se to cuje kad rucka pa sam mislila da je taj zvuk iz usta jer kad spava to se ne cruje i lepo dise,ali posle kupanja nam je ispala jedna poveca slinica i od tada nema krkljanja tako da je ipak bio u pitanju nosic
mi koristimo fizioloski kao sto nam je patronazna objasnila i pokazala,ali moracu i ja da uzmem tu pumpicu,nesto mi dosadasnja praksa nije dala bas neke rezultate,mene je malo strah svaki put kad to radim pa dajem mm da cisti nosic,on se bolje snalazi

Mishica 77 -> RE: Čime čistite nosić? (31.1.2013 16:28:01)

Da li neko ima onaj "usisivač" na baterije?
Iskreno, mislim da sam bacila novac. Ne znam ni sama šta sam očekivala.... [sm=zmeden.gif]

New Mom -> RE: Čime čistite nosić? (11.3.2013 15:19:00)

IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Da li neko ima onaj "usisivač" na baterije?
Iskreno, mislim da sam bacila novac. Ne znam ni sama šta sam očekivala.... [sm=zmeden.gif]

Upravo sam to isto htela da pitam.
Kupili smo u petak, potpuni promašaj.
Sekret izlazi iz spremnika (iako sam hiljadu puta sve proverila), što znači da malo malo treba da stanem sa čišćenjem, odnesem da se opere, sastavim ponovo pa opet... Baš sam razočarana...

mica0 -> RE: Čime čistite nosić? (11.3.2013 16:14:27)

marisol kapima nekako ih bolje podnosi od fizioloskog

Didy -> RE: Čime čistite nosić? (11.3.2013 16:20:22)

Ja uspricam marisol ili fizioloski i onda izvlacim onom pumpicom sto stavim u usta. Dosta sam zadovoljna, dobro izvuce.

mica0 -> RE: Čime čistite nosić? (11.3.2013 16:26:09)

ja moram tu pumpicu da kupim, cula sam da je dobra

jovicaa -> RE: Čime čistite nosić? (11.3.2013 16:28:41)

mi imamo i tu na izvlacenje i onu za usisivac i moj glas ide onoj za usisivac, mnoogooo je dobra...
sad ne bih ni pomislila da opet koristim onu srkaljku, jedino ako bas moram

Didy -> RE: Čime čistite nosić? (11.3.2013 16:32:14)

Meni je ta sto ide na usisivac malo agresivnija i deca se plase pomalo zvuka usisivaca (bar se moj sin plasio), tako da sam ja za ovu tzv. srkaljku. Po meni izvuku jednako.

New Mom -> RE: Čime čistite nosić? (11.3.2013 16:35:08)

Mi smo probali i onu ručnu i na usta i na usisivač i ta poslednja je zlatna vredna.
Ali se ućebala od silne upotrebe.
Pa nam matorci kupili tu na baterije.

I niko nema savet za to?[sm=smiley13.gif]

jovicaa -> RE: Čime čistite nosić? (11.3.2013 16:36:29)

ne znam maksim se ne plasi, a aleksandar je toliko retko imao sline da mu skoro nismo ni vadili, tako da sam tada koristila sam srkaljku.
mnogo mi je nekako prakticnije ovo sa usisivacem, nije mi agresivna, daleko od toga. a mnogo je brze i lakse sve sa njom, nego kad krenem sa onom da vucem, bljak[sm=smiley1.gif]
ali svakome naravno odgovara nesto drugo.. kontam da treba probati i jednu i drugu da bi mogao da se odlucis.
kako se ucebala, ta za usisivac?

mica0 -> RE: Čime čistite nosić? (11.3.2013 16:38:49)

kosta ta druga i kako se zove

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>