|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Čime čistite nosić?
20.11.2011 14:08:27   
cockic
pe pa ja mislim da je logicno da se sve vise zapuse jer se slinci menjaju
prvo su vodeni pa onda na kraju budu zuckasti sto deluje da vise krkljaju.
mozda gresim ali mi ovo iskustvo govori da je tako.
nemam veliko dete ali tako je i nama prvo vodene pa zuckaste.

al ja objasni ali ja se aspiratora ne bi odrekla dok ne nauci sam da izduvava
nosic on se trudi ali ne zna.

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 401
20.11.2011 14:09:11   
Olga75
a mozda je samo vazdu previse suv user posted image
probaj jednu glavicu crnog luka da iseces kruno , stavis na tanjiric i ostavis blizu krevetica , mozda to pomogne
iskreno , mislim da nisi mogla nikako tim aspiratorom da je povredis i da izazoves neku reakciju user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 402
20.11.2011 14:13:34   
Tea2
PE,kupi Fitobalm-ja sam ga mazala mojoj bebani kad je bila tako mala,super inhalira.Stavi bosiljak da provri pa na radijarore,luk iseci pa u gazu.Nasa doktorka kaze da se beli slez ne stavlja u nosic jer samo zalepi,i meni tu ima logike.Ja bih je pre inhalirala samo fizioloskim-to moze uvek.Nasa bebana je krcala jako dugo...ala se izrazih..Negde na netu sam procitala stav nekog pedijatra da je to normalno.

Direktna veza do poruke: 403
20.11.2011 14:15:34   
Tea2
Olga,i ti volis luk?Ima li logike da zaista kupi viruse i bakterije tako iseckan?

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 404
20.11.2011 14:57:26   
PoisonEve
Ma nemamo radijatore nego TA pec sto vazduh cini jos suvljim. Evo odoh da seckam luk, a ruzmarin suv jedino? Nemam gde sad da nadjem svez. Jos je problem sto je ona po ceo dan i noc u nasem krevetu tako da ne mogu da podignem uzglavlje kao mna krevecu. Stvarno sam kreten!
Saad sam procitala na netu da pri vlazenju prostorija pomaze i kipuca voda koja isparava. Poslagala sam mokar vec na pec, stavila posudice sa vodom, videcemo kako ce dalje biti

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 405
20.11.2011 15:04:49   
Sanjica26 RR
Poison bas sam se priset____ila kako je nama bilo u prvim mesecima. Secaju se neke devojke koliko sam se zalila. Svi su mi govorili da ce da prodje. Bas isto kako ti opisujes. Sta nismo radili. Stavljali mokre peskire, punili vodu i stavljali na radijator. Nista od toga nije pomogalo. Jednostavno tako mora. Proslo je samo od sebe. Prebaci je u krevetac i podigni uzglavlje. To ima efekta dok se beba ne vrti.
I mi koristimo taj fitobalm gel. Odlican je!

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 20.11.2011 15:09:42 >

Direktna veza do poruke: 406
20.11.2011 16:15:20   
vukosava
Uzmem vlažne maramice pa obrišem ako ima nešto oko njega. Slinci čekam sami kad joj ispadnu napolje pa pokupim.

Kad je bila bolesna, dva puta dnevno sam pravila vakuum sa ovim:

user posted image

< Poruku je uredio vukosava -- 20.11.2011 16:18:29 >

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 407
20.11.2011 18:38:00   
PoisonEve
Sanjice, meni ne da djavo mira pa procitam svasta na internetu kako moze doci do ozbiljnik komplikacija i onda se jos vise uplasim. Ne bi da baksuziram, ali izgleda da ovaj lukac deluje. Vec sam 3 serpice kipece vode promenila u sobi i mislim da pomaze. Izbacicu ovaj aspirator danas i sutra bas da vidim hoce li doci do vidnog poboljsanja.

Ajrton Sena

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 408
20.11.2011 22:47:41   
Anoniman
Poison i to sa vesom ti je sasvim ok, jja to primenjujem, ili pokvasim peskir pa stavim i osetna je razlika, isto na TA, ali i posuda sa vodom, svakako, to sve moze da olaksa. I ne citaj vise nista po internetu zeno ;), ovde se ipak mogu procitati razna iskustva, pa vidis sta najvise odgovara tvojoj bebi, a ne neke teorije itd.  :) Polako samo, procice i to, idemo dalje, evo da se ne sekiras, user posted image

Direktna veza do poruke: 409
22.11.2011 15:07:18   
kliklik
Probala nocas luk, i super je spavala. Hvala na savetu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 410
28.11.2011 12:34:48   
mirjanica
i mi imamo problem sa suvim vazduhom u stanu. Moj mali je zaradio ili neku prehladicu ili je to od suvog vazduha, ne znam ni sama. Nabavili smo merac vlaznosti vazduha i uglavnom je ispod 50, kad stavim mokre peskire, posude sa vodom, onda malo predje 50! Kuvala sam caj od nane (jedino sam taj imala) i stavljala na radijatore! Kupicu i bosiljak pa cu njega kuvati! Nego kako seckate ovaj crni luk, i gde ga stavljate da probam i to?

Inace, mi koristimo samo fizioloski rastvor, ponekad kapi Tetrisal, al ovo je sada bolje. Kupila sam bocu od pola litra, napunim spric i pola u jednu nozdrvu pola u drugu. Cula sam od drugih mama da je to najbolje. Jeste da se buni, place i ljuti se, al brzo ga prodje! Sta bih mu drugo radila kad jos nema 4 meseca? Te aspiratore ne znamo da koristimo, imamo chiccovo burence i drugi bezimeni sa onom cevcicom koju stavis u usta pa vuces, al nama to nista ne uradi, valjda ne umemo pravilno da koristimo???

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu kliklik)
Direktna veza do poruke: 411
28.11.2011 12:36:13   
Olga75
ma samo ga iseces na cetvrti , osmine , onako ukrupno i stavis na tanjiric blizu bebinog krevetica

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 412
28.11.2011 12:41:22   
jance
ja koristim Bebisol jos uvek, mada imam kuci i fizioloski (ostao mi od mojih inhalacija).. preko dana, najvise posle setnje, je sve ok, nocu ga ume bas muciti, al mu pomogne nekoliko kapi Bebisola za sada.

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 413
28.11.2011 12:45:32   
mirjanica
nama su rekli da je bebisol i taj rastvor od pola litra isto, samo bebisol ampulice kad otvoris u roku 24h moras da potrosis, a ova velika boca traje mnogo duze. Kupis spric i pomalo spricnes, ili te tetrisal kapi sa pipetom, one su bas zgodne za sve koji svaki dan bebi pomalo rastvora stavljaju. Mi sad moramo ipak malo vise jer smo stvarno prehladjeni, a rekose ako su slinci providni i beli da nije nista opasno, a nasi su takvi...

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 414
28.11.2011 14:22:21   
PoisonEve
Evo konacno mozemo da se pohvalimo da smo mnooogo bolje! Dosli smo dotle da samo jednom eventualno dva puta dnevno spricamo fizioloski, jer vise nema potrebeuser posted image
Znaci provereni recept glasi:

- Ujutro kad se beba probudi ako imate uslova, provetrite prostoriju.
- Naseckajte crni luk na vece komade, stavite na tanjiric pa pored bebine glave (ako je vazduh jako suv u sobi luk promenite dva puta dnevno)
- Stavite serpicu sa vodom da provri pa je odnesite u sobu gde beba spava da isparava ta voda (ovo ponavljajte i vise puta u toku dana)
- Na radijatore ili TA pec stavljajte mokre peskire i posudice sa vodom
- Aspirator ili pumpicu gledajte da POTPUNO izbaciote iz upotrebe, ako vec ne mozete onda je zaista retko koristite i to samo da blago izvucete "prednje" slince nikako da vucete punim plucima jer to bebe jako boli! Zato i vriste toliko kad im to radimo
- Spricajte fizioloskim rastvorom ali takodje nemojte preterivati, znaci oko 2 ml u obe nozdrve i onda bebu okrenete potrbuske i drzite u ruci a mozete i da je stavite na stomak na krevet ako se ne buni, naravno nadgledajte je sve vreme, i tako sto duze moze da bi se slinci sami slivali pa cete samim tim manje morati pumpice da upotrebljavate.
- Pod dusek na kome spava stavite knjige da bi napravili nagib od nekih 20-30 stepeni, mzoete i vise i manje kako vasoj bebi odgovara

Eto sve ove stvari sam ja primenila na svom detetu i sada mnogo lakse i lepse spava i skoro da nema problemauser posted image

Ajrton Sena

Direktna veza do poruke: 415
28.11.2011 17:21:14   
mirjanica
Eve, sve od navedenog vec primenjujemo, osim seckanog luka, al i to cemo da probamo! Ne znam samo koliko tacno fizioloskog sipamo u spric al to radimo 2 puta dnevno, sada kada imamo problema, inace samo tetrisal kapi ukapamo 2-3 puta dnevno i dosta! A pumpicu onda necu ni koristiti, kad ni ne znamuser posted image

Direktna veza do poruke: 416
28.11.2011 17:23:05   
mihi
Physiomer, ja se kunem u njega ima i baby i kids.

Direktna veza do poruke: 417
28.11.2011 17:53:49   
Anoniman
Ja koristim Marisol sa pantenolom, ako lekar prepiše i nekim drugim sprejovima. Influnel je predivan sprej, vrlo lekovit (i skup! user posted image ) na biljnoj bazi i otapa skoreni sekret... I koristim pumpicu na "usta" za izvlačenje i svaki put uspešno praznimo nos. Za spavanje obavezno stavljam jednu veliku enciklopediju ispod dušeka da zaglavlje bude uzdignuto za lake disanje, a u najgorim varijantama koristimo inhalator na struju. 

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 418
28.11.2011 20:13:22   
PoisonEve
Ja mislim da je nama upravo taj luk najvise pomogaouser posted image

Ajrton Sena

Direktna veza do poruke: 419
1.12.2011 12:57:29   
dunjina mama
Moja beba ima mesec i po dana i danas cu probati sve, do sad smo koristili marisol pre svakog hranjenja i pumpicu chiccovo burence ali nismo imali neki uspeh/Preko dana je super ali nocu je uzas, odmah posle kupanja se zapusi i takva je dok je umor ne savlada a to bsvinjska mast'user posted image ude oko jedan. danas fizioloski, luk a ako treba i

Direktna veza do poruke: 420
1.12.2011 13:26:06   
Tea2
Sada sam citala o Influnell spreju o kome je pisala Nina.Proizvode sprej za grlo i sprej za nos.Nikada za decu nisam razmisljala o ceni leka,bitno je da pomogne.Phisiomer slicno kosta,njaga smo koristili,ali sam shvatila da i nije neka razlika od obicnog fizioloskog,osim u pakovanju-to mi je do mozga dosklo kada je bila neka nestasica Phiziomera.Od tada sebi i postavim pitanje sta kupujem.Kakvo iskustvo imate sa Influnellom,vredi li dati 1000 dinara za 15 ml?Ako vredi,dacemo ...Nina,jos neko..????

(odgovor članu dunjina mama)
Direktna veza do poruke: 421
2.12.2011 13:38:45   
mamicak
E ovako..............moja bebica ima skoro 3m. i dosad sam iskljucivo koristila babystapice za usi i u prokuvanu vodicu umocim, par x okrenem polako u bebin nosic i to je to...........jednom sam (na dr-ov savet) stavila mog mleka i verujte, pomaze bolje od svih drugih stvarcica (bar meni).............

Ako dodje do veceg zacepljenja i sve ovo ne pomogne, onda nemam pojma sta mi je najbolje raditi.

< Poruku je uredio mamicak -- 2.12.2011 13:42:56 >

Lejla, moja najveca radost!!!!!!!

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 422
2.12.2011 18:47:32   
Anoniman
Tea, mislim da je on za blago slinave nosiće user posted image - na biljnoj je bazi, pa leči sluzokožu nosa i olakšava izbacivanje sekreta.... Bolje ga koristiti uz recimo Operil, Olint i sl. Ja sam ga jednom kupila i još ga imam, jedino što je gorak, pa se klincima baš ne sviđa... A iskreno ko nema da ga kupi, mislim da mu neće faliti mnogo. To baš kad je dete dobro zaslinilo, pa mu je nosić dobrano razdražen i iziritiran da pomogne u regeneraciji, ali neki drugi sprej da izleči user posted image

(odgovor članu mamicak)
  Direktna veza do poruke: 423
2.12.2011 21:46:29   
Tea2
Nina,detaljno kao i uvek.Hvala.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 424
6.12.2011 15:00:19   
dunjina mama
Mi smo probali i evo nasih iskustva
-sa lukom je bilo grozno, dal je bio toliko ljut, ali je uspeo meni da otpusi nos, e kad sam pocela da kasljem morala sam ga izbaciti[user posted image
-idemo sa fizioloskim u spricu oko 3ml, prva 2 dana nista, a treceg su izletele sline na sve strane,dok je poklopljena posle toga jos malo iscure, mada ih ima.
sad je dobro, preko dana super, nocu bude problem, ali ne toliki
-ostalo je da se proba sa mlekom i svinjska mast

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here